Angsttandarts

Bang voor de tandarts? Laat je helpen door een ervaren angsttandarts.

angsttandarts cdc

Angsttandarts

Bang voor de tandarts? Laat je helpen door een ervaren angsttandarts.

Troost jezelf. Angst voor de tandarts komt heel vaak voor.

 Een tandartsbezoek is voor de meesten niet hun favoriete bezigheid, maar er zijn ook personen die uit angst al jaren de tandarts vermijden. Dat zorgt natuurlijk voor problemen. Logisch, want zonder een onderhoudsbeurt zo nu en dan verslechterd jouw gebit.
Angst voor de tandarts komt in veel gevallen door angst voor pijn, nare ervaringen uit het verleden of schaamte voor je gebit.
Wat de reden ook is, wij nemen deze angst uiterst serieus. Om een bezoek aan de tandarts wat makkelijker te maken en jou te helpen
deze angst te overwinnen, heeft CDC Complete Tandzorg een angsttandarts. 
Angsttandarts CDC Complete Tandzorg

Waarom naar de angsttandarts?

Je weet dat je gebit achteruit gaat. Je onderhoudt het goed, omdat je het tandartsbezoek zo lang mogelijk wilt uitstellen. Helaas is er geen ontkomen aan, maar van alleen de gedachte krijg jij al buikpijn. Je bent zeker niet de enige. Wist je dat een kwart van alle Nederlanders bang is voor de tandarts? Erg vervelend, want je wilt toch een gezond en mooi gebit. En mocht je al last hebben van kiespijn, tandvleesproblemen of andere problemen dan wil je vast niet dat dit verergerd.

Wij gunnen iedereen een mooi en gezond gebit en willen elk bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen, ook voor degenen die bang zijn voor de tandarts. Vandaar dat CDC Complete Tandzorg als één van de eerste klinieken van Nederland besloot de angsttandarts te introduceren. En met succes! Al meer dan 20 jaar komen mensen uit heel Nederland speciaal voor de angsttandarts naar Best. Voor alle behandelingen kun je bij onze angsttandarts terecht. 

De angsttandarts luistert naar je

Wat doet een angsttandarts?

Wat is het verschil tussen een reguliere tandarts en een angsttandarts? Goede vraag. Wij leggen het je uit, zodat jij weet wat jij kunt verwachten als je een afspraak met onze angsttandarts maakt. Dat is wel zo prettig.

De angsttandarts luistert naar jouw verhaal en naar jouw wensen.
De angsttandarts neemt de tijd om alles goed uit te leggen en af te stemmen of jullie elkaar goed begrijpen. Wij luisteren naar jouw wensen en kijken samen met jou hoe wij hier een invulling aan kunnen geven en wat daarvoor nodig is. Natuurlijk met een goed onderbouwd en tandheelkundig behandeladvies.

De angsttandarts stelt je op je gemak.
Dit gaat om meer dan alleen expertise als tandheelkundig specialist. People skills zijn ook belangrijk. Onze angsttandarts beheerst deze skills. Hij of zij toont begrip, is vriendelijk en heel geduldig. 


De angsttandarts maakt afspraken én komt deze na. 
Wij horen helaas vaak dat afspraken wel gemaakt worden, maar niet worden nagekomen. Dat doet een angsttandarts wel. Steek jij bijvoorbeeld je hand op omdat zij moeten stoppen, dan doen zij dat.


Tandheelkunde anders doen.
Heb je een voorstel om het anders te doen? Bijvoorbeeld een koptelefoon op of rechtop of juist voorover gebogen happen? Welk verzoek je ook hebt, de angsttandarts kijkt graag naar een oplossing die bij jouw voorkeuren past. En wat dacht je van pijnloos behandelen? Onze angsttandarts is een experts in deskundig verdoven. Ook hier geldt dat we goed naar je luisteren en je serieus nemen. De angsttandarts behandelt pas als je echt niets meer voelt.

 Keuze tussen angsttandarts of narcose tandarts

Bij CDC Complete Tandzorg kan het allebei. Een tandartsbehandeling onder narcose is in principe niet nodig.
De angsttandarts kan je ook pijnloos behandelen met een plaatselijke verdoving.
Is het ‘bewust’ of ‘wakker’ meemaken van de behandeling voor jou een absoluut geen optie, dan biedt de narcosetandarts een hele goede uitkomst. Alles om het voor jou zo aangenaam mogelijk te maken.

Onze ervaring leert dat na een behandeling onder narcose, patiënten meer vertrouwen hebben gekregen in de tandarts.
Waardoor ook een stukje angst is weggenomen. Voor de vervolgbehandelingen van de angsttandarts, is een narcose dan vaak niet meer nodig.
Heeft de patiënt de angst nog niet voor zover overwonnen, dan is een behandeling onder narcose uiteraard nog steeds een optie. 

Tandproblemen door angst voor de tandarts?

Jarenlang de tandarts vermeden en zonder gevolgen voor de gezondheid van jouw gebit? Waarschijnlijk niet. Ook al poetste je nog zo goed. Voor niet ieder gebit is dit voldoende. Zonder groot onderhoud kunnen de problemen zich opstapelen. Wat voor een problemen? We noemen er een paar:


  • Tandsteen en tandplak
  • Gaatjes
  • Gingivitis
  • Parodontitis
  • Loszittende tanden en kiezen


CDC is echt een aanrader

"Ik heb online gezocht naar een speciale angsttandarts en ben al twee keer onder narcose behandeld. Wat een opluchting!”

CDC is een aanrader
Wilmy
Na 11 jaar eindelijk geen angst meer
“De rust die ze uitstralen, de tijd die ze voor je nemen, de duidelijke uitleg die je krijgt. FANTASTISCHE mensen allemaal.”
schijterd voor de tandarts
Jo
Al 20 jaar lachend door het leven

“Blijf niet aarzelen als je bang bent. CDC is er om je te helpen. Ik ga nu al 20 jaar weer lachend door het leven”

lachend door het leven door CDC
Stephan

Maak kennis met onze speciale angsttandartsen en zorgconsulent

Op zoek naar een ervaren tandarts, die begrip heeft voor jouw angst en je helpt deze angst te overwinnen? Kies voor CDC Complete Tandzorg. Onze specialisten hebben we meer dan 20 jaar ervaring als angsttandarts en narcosetandarts. Het is niet voor niets dat mensen uit heel Nederland ons in Best bezoeken voor een behandeling. Wij maakten al velen blij met een gezond en mooi gebit en dat doen wij ook graag voor jou. Kom voor de beste zorg en service naar onze kliniek of neem contact op voor extra informatie.


Zemarak Nabi

Tandarts implantoloog

Karen Mulders

Tandarts

Marianne de Poorter

Zorgconsulent

Stephan Irsfeld

Anesthesioloog

Willem Baas

Tandarts implantoloog
G

Giulio Ricceri

Tandarts

In vier stappen naar een gezond én mooi gebit.

CDC complete tandzorg - Intake consult

1. Intake
afspraak

De angsttandarts luistert naar jouw problemen, persoonlijke verhaal en wensen. De diagnose wordt gesteld en er volgt eventueel onderzoek of het maken van röntgenfoto's.
CDC complete tandzorg - Behandelplan en begroting

2. Behandelplan en begroting

Je krijgt duidelijke informatie over de mogelijke behandeling(en) en bijbehorende kosten.
Weet waarvoor je kiest.

CDC complete tandzorg - Start behandeltraject

3. Start behandeltraject

Het behandelplan wordt uitgevoerd door de angsttandarts. Tijdens alle fases ben je verzekerd van een fijne begeleiding en goede zorg. Op weg naar een gezond én mooi gebit.
CDC complete tandzorg - Nazorg

4. Onderhoud en nazorg

Samen houden we je gebit gezond. Je krijgt advies over dagelijkse reiniging, periodieke controles en onderhoud van de angsttandarts.

Veelgestelde vragen

Je angst voor de tandarts overwinnen is niet niets. Wij begrijpen dat je nog een aantal vragen hebt, voordat je besluit een afspraak met de angsttandarts te maken. Wellicht heb je iets aan onderstaande antwoorden. Staat jouw antwoord er toch niet tussen, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag! 

Veelgestelde vragen

Is het i.v.m. Corona wel veilig om naar CDC te komen?

In onze kliniek moeten we altijd erg op de hygiëne letten, met name alle behandelaren en in de behandelkamers. We hebben altijd alle adviezen opgevolgd van het RIVM en van onze branchevereniging KNMT. Mondkapje is niet meer verplicht. De poetsruimtes zijn weer geopend en we vragen u uw handen te desinfecteren.

Hoe lang duurt een afspraak?

Ben je nog niet eerder bij de tandarts geweest? Dan krijg je eerst een intake gesprek of een afspraak bij de tandarts. Daarbij bekijkt de tandarts je gebit en geeft aan welke behandelingen mogelijk zijn. Als je dan besluit om de behandeling aan te gaan, dan wordt er een afspraak met je gemaakt. En de duur van de afspraak hangt af van wat er aan je gebit moet gebeuren. Met een intakegesprek kunt u rekening houden met 1,5 uur dat u bij ons bent. Het hangt weliswaar af van uw wensen en of u met de zorgconsulent nog alles uitgebreid door wil nemen. Geef gerust aan dat u na het bezoek bij de tandarts nog naar de zorgconsulent wilt spreken.

Ik heb al heel lang geen tandarts meer bezocht. Krijg ik de kosten dan wel vergoed uit mijn tandartsverzekering?

Ja, als je een tandartsverzekering hebt afgesloten, krijg je gewoon je rekeningen vergoed conform de voorwaarden van je verzekering. Raadpleeg je zorgverzekeraar wat er vergoed wordt van je begroting.

Ik ben al heel lang niet bij de tandarts geweest vanwege mijn angst. Hoe kan ik toch de stap zetten om wél te gaan?

Het toegeven dat je angst hebt voor de tandarts is al een eerste stap! Praat erover met anderen, dan begin je al met het overwinnen van de angst. Maak een afspraak of laat iemand anders een afspraak maken bij de angsttandarts. En vraag een naaste vriend of familielid, die weet van je angst, om mee te gaan naar je tandartsbezoek.

Eenmaal bij de angst tandarts is het belangrijk dat je goed aangeeft dat je echt bang bent. De angst tandarts maakt vervolgens een afspraak met je over de te volgen aanpak, ofwel een behandelplan op maat!

Ben ik verplicht een tandarts verzekering af te sluiten?

Een verzekering voor de tandarts afsluiten is niet verplicht. Het is wel aan te raden indien je een cosmetische of restauratieve gebitsbehandeling overweegt. Tijdens het intake consult zal de tandarts je adviseren en vooraf een begroting afgeven. Er zijn diverse websites waar je tandartsverzekeringen kunt vergelijken.

Wordt de behandeling van mijn kind ook vergoed?

Tot de leeftijd van 18 jaar wordt tandheelkundige zorg voor kinderen, met uitzondering van beugelbehandelingen en sommige implantaatbehandelingen, in principe 100% vergoed vanuit de basisverzekering.

Intake afspraak maken

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Alles onder 1 dak

In onze tandheelkundige kliniek, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Ervaren specialisten

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten. Al je vragen, zorgen en verhalen kun je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge reviewscore

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in ons lab. Jouw gebit is maatwerk en daarom perfect passend bij jou.
arrow_drop_up arrow_drop_down