AvaDent vertelt: ‘Een nieuw gebit op een nieuwe digitale manier’

AvaDent vertelt: ‘Een nieuw gebit op een nieuwe digitale manier’

De specialist vertelt: ‘Een nieuw gebit op een nieuwe manier’ De technologie van tegenwoordig kan overweldigend zijn: soms weten we niet precies hoe iets werkt of wat voor invloed het gaat hebben op ons leven. Maar de digitale veranderingen kunnen ook vele aspecten van ons leven makkelijker maken. CDC Complete tandzorg probeert ook op elk mogelijke manier de tandarts ervaring voor hun patiënten prettiger te maken. En ook onze leverancier AvaDent heeft dezelfde instelling: zij combineren technologie met tandheelkunde om zo de beste gebitsprotheses te creëren. Specialisten Linda en Frank van AvaDent leggen je daar graag het fijne van uit.

Een kunstgebit op maat

Iedereen kent wel die grappige filmpjes waarin iemand zijn kunstgebit verliest. Hoe grappig dat ook is, een oncomfortabel kunstgebit is zeker niet om te lachen. Loszittende protheses, pijn of beperkingen bij het eten… Dit is allemaal niet zoals het zou moeten. Tandzorg zou zorgeloos moeten zijn. Bij AvaDent doen ze er alles aan om de meest accurate en comfortabele kunstgebit te ontwerpen. Door de digitale hulpmiddelen kunnen ze met grootse precisie de optimale pasvorm bereiken.

Vooruit denken

 ‘AvaDent is op dit moment marktleider op het gebied van digitale protheses’, vertelt Frank trots. ‘Met onze digitale werkwijze kunnen we het maken van gebitsprotheses op vele manieren efficiënter maken. Met een digitaal mondapparaat wordt het gebit eenvoudig ingescand en de gegevens naar ons bedrijf gestuurd. AvaDent maakt dan een design en op dezelfde locatie in Tilburg wordt vervolgens het kunstgebit, oftewel gebitsprothese, vervaardigd.


In één keer goed

‘Het mooie aan deze techniek is dat een gebit zo helemaal persoonlijk kan worden gemaakt. De patiënt kan wensen zoals tandkleur en vorm doorgeven. Door AvaDent's technologie is het namelijk mogelijk om allerlei soorten tanden en vormen te creëren, en ben je niet meer beperkt tot slechts een aantal tandvormen. Door simpelweg vooral het ‘design’ te kiezen kan het gewenste resultaat gemakkelijk worden behaald. Het is daarom echt maatwerk en is hierdoor ieder gebit uniek’

Implantaat bruggen: Paradepaardje

CDC Complete Tandzorg maakt ook eigen gebitsprotheses, maar is zeker erg te spreken over AvaDent. Zeker de implantaten bruggen, een compleet vaste brugconstructie, zorgen voor veel tevredenheid. Deze zijn volgens Linda het paradepaardje van AvaDent. ‘De vaste constructies zijn uniek. We maken ze dus uit één stuk, waardoor de kans op breuk of chipping vele malen kleiner is. Daarnaast is er door de digitale hulpmiddelen altijd een backup voor het gebit, indien een extra exemplaar wenselijk is. Het onderhouden van het gebit is gemakkelijker als het uit één stuk wordt geleverd. Het gebit is hierdoor beter schoon te houden door de patiënt zelf.’


Snel en effectief

'Eén van de grootste voordelen die deze technologie ons biedt, is de tijdsbesparing,’ gaat Frank verder: ‘Waar er normaal vijf tot zes afspraken nodig zijn om een gebitsprothese te krijgen, zijn er met deze technologie meestal maar twee afspraken nodig. Hierbij helpt de mondscanner ook erg in het proces.’ CDC maakt nu ook protheses in het eigen inpandige lab. Omdat de populariteit van deze producten toeneemt en CDC deze innovatie onderzoekt, hebben ze een samenwerking met AvaDent gezocht, met name voor de vaste brugconstructie. Met een goede samenwerking kunnen we snel de levering van de gebitsprotheses laten toenemen, zodat iedereen zo efficiënt mogelijk kan worden geholpen.

Wil jij weten wat er voor jouw gebit mogelijk is? Wil je het liefst ook een compleet nieuw gebit dat dichtbij de look & feel komt van jouw natuurlijke gebit? Maak dan een intake afspraak. Wij helpen je graag.


Intake afspraak maken
Over de schrijver
Dit artikel is tot stand gekomen door CDC Tandzorg. Wij geloven erin dat verhalen van medewerkers met tandheelkundige adviezen en ervaringen van patiënten belangrijk zijn om te delen. Op deze manier laten we zien dat je bij CDC op het juiste adres bent als je voor veel ervaring, deskundigheid én vriendelijkheid kiest.
Reactie plaatsen