arrow_drop_up arrow_drop_down

Toe aan een nieuw gebit?

Van eigen (ongezonde) gebit naar een mooi, goed passend kunstgebit.

Gespecialiseerd in kunstgebitten

Kunstgebit

Van een eigen (ongezond) gebit naar een kunstgebit.

Een kunstgebit? Een opluchting na jarenlange gebitsproblemen!

Heb je jarenlang pijn of verveel gehad met je eigen natuurlijke gebit en wordt het er maar niet beter op? Dan wil je hier heel graag van af. Een kunstgebit is dan een ideale oplossing. Wees gerust, er is tegenwoordig veel mogelijk. Meestal is men enorm opgelucht en heel gelukkig met een perfect passend, natuurlijk uitziend kunstgebit.

Kies dan wel voor een zeer ervaren tandarts en tandprotheticus voor het beste resultaat. Als dé kunstgebit tandarts van Nederland helpt CDC Complete Tandzorg jou aan een goed functionerend, gezond én mooi kunstgebit. Met een volledige, gedeeltelijke gebitsprothese of een klikprothese. Ben je bang voor deze stap? Onze zorgconsulenten begeleiden je heel fijn en beantwoorden al je vragen.

Een kunstgebit? Een opluchting na jarenlange gebitsproblemen!

Heb je jarenlang pijn of verveel gehad met je eigen natuurlijke gebit en wordt het er maar niet beter op? Dan wil je hier heel graag van af. Een kunstgebit is dan een ideale oplossing. Wees gerust, er is tegenwoordig veel mogelijk. Meestal is men enorm opgelucht en heel gelukkig met een perfect passend, natuurlijk uitziend kunstgebit.

Kies dan wel voor een zeer ervaren tandarts en tandprotheticus voor het beste resultaat. Als dé kunstgebit tandarts van Nederland helpt CDC Complete Tandzorg jou aan een goed functionerend, gezond én mooi kunstgebit. Met een volledige, gedeeltelijke gebitsprothese of een klikprothese. Ben je bang voor deze stap? Onze zorgconsulenten begeleiden je heel fijn en beantwoorden al je vragen.

Volledig of gedeeltelijk kunstgebit of een klikgebit?

Als je eigen natuurlijke gebit niet meer te redden is met kronen en bruggen, dan is een kunstgebit een uitstekende oplossing. Als je een kunstgebit krijgt, zijn er drie mogelijkheden. Een gedeeltelijk kunstgebit vervangt alleen het deel wat niet meer goed functioneert. Een volledig kunstgebit vervangt alle tanden en kiezen en een klikgebit is een kunstgebit dat je vastklikt op implantaten ook wel kunstwortels genoemd. En wil je het mooiste van het mooiste (ook wel het duurste) dan is een vaste porseleinen brug op implantaten, all-on-4, een hele mooie oplossing. 

De voordelen van een kunstgebit

Je hebt natuurlijk liever een leven lang een gezond en goed gebit van jezelf maar dat is helaas niet voor iedereen weggelegd. Het is nu eenmaal een feit dat jouw eigen gebit door de jaren heen verslechterd. Gebitsslijtage heeft allerlei oorzaken en bij de een gaat dit sneller dan bij de ander. Jouw tanden en mond goed onderhouden en verzorgen is erg belangrijk, maar dit is niet altijd voldoende. In veel gevallen is een kunstgebit echt noodzakelijk.

Een kunstgebit hoeft niet alleen maar vervelend te zijn, het heeft namelijk ook voordelen. We zetten de voordelen van een kunstgebit voor je op een rijtje.

  • Herstel van je lach en weer goed kunnen kauwen
  • Geen tand- of kiespijn meer
  • Geen slecht ruikende adem of vervelende smaak in je mond

Een kunstgebit is heel mooi mits het goed is gemaakt. Met moderne technieken en uitstekende, kwalitatieve producten maken prothetische tandtechnici erg mooi werk. Het is echt vakmanschap. De tandartsen en tandtechnici van CDC Complete Tandzorg beheersen dit vak als geen ander. Je schamen voor je gebit wordt verleden tijd met een op maat gemaakt kunstgebit.
Een gedeeltelijk kunstgebit kan heel mooi passen bij je resterende wel goed functionerende tanden en kiezen. Een ander voordeel is beter kunnen eten. Met een klikprothese zelfs nog beter. Deze zit namelijk vast op implantaten zodat het gebit niet meer kan wegschuiven. 

Vastzittend gebit op All on 4 implantaten

Eventuele nadelen van een kunstgebit

Als je een kunstgebit neemt, wil je natuurlijk goed geïnformeerd zijn. We benoemen ook de eventuele nadelen die je kunt ervaren.

Tanden en kiezen laten trekken.
Het psychologische aspect kan best vervelend zijn en je kan na de ingreep last krijgen van napijn of nabloedingen. Maar wees gerust: dit gaat gelukkig heel snel over.

Praten en eten met een kunstgebit is even wennen in het begin.
Het klinkt en voelt anders, omdat je mondspieren zich nog moeten aanpassen. Ook zijn je kaken nog aan het genezen waardoor je nog wat pijn kunt ervaren en prothese niet lekker zit. Je kan nog pijn ervaren omdat je kaken nog aan het genezen zijn en daardoor veranderen waardoor het kunstgebit niet meer lekker zit. Dat is door de tandprotheticus te verhelpen.

Slinkende kaken door botafbraak.

Bij een volledig kunstgebit kan je lichaam stoppen met aanmaak van botopbouw. Wanneer dit het geval is, is het belangrijk om op tijd een klikprothese te nemen.

Heb je pijn aan het kunstgebit of past het niet goed? Dan kan je altijd contact opnemen met  de zorgconsulent en een afspraak inplannen met de prothesetechnicus om dit te verhelpen. Ook rebasing kan nodig zijn als kaken zijn gaan werken of slinken.

.

Van eigen gebit naar een kunstgebit, zo gaat het in zijn werk

Bij CDC Complete Tandzorg hebben wij geen lange wachtlijst. Je kunt direct een intake afspraak aanvragen,
voor meer informatie over het plaatsen van een kunstgebit. Heb je na de intake een goed gevoel bij CDC Complete Tandzorg?
Dan stellen wij een behandelplan en een begroting voor je op. We vragen machtigingen aan bij je zorgverzekeraar voor een maximale vergoeding. Daarna plannen we samen de behandeldagen in en starten we je behandeling met eventuele extracties en een prothese. Die bestaat uit 6 stappen. Dit is alleen van toepassing als er geen implantaten geplaatst worden.
Lees meer over de eventuele vervolgbehandeling; hoe het klikgebit in zijn werk gaat.

Bij CDC Complete Tandzorg ga je nooit tandeloos de deur uit!
In ons eigen tandtechnisch laboratorium maken wij een zogenaamde dagprothese.

Afspraak 1

Tijdens deze afspraak worden er afdrukken gemaakt om een tijdelijke, ook wel immediaat prothese te maken. Samen bepalen we de kleur aan de hand van kleurstalen. Deze afspraak kan eventueel direct al na het intake consult plaatsvinden, indien je de behandeling direct wil inplannen.

Afspraak 2

Tijdens deze afspraak worden de resterende tanden en kiezen getrokken. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving, maar kan ook eventueel onder narcose als je hier erg tegenop ziet of bang voor bent. Wij hebben ervaring met behandelingen onder narcose, maar ook met cliënten die angst voor de tandarts hebben.
De wonden worden gehecht en de immediaatprotheses worden op de kaken geplaatst. Deze dien je zoveel mogelijk in te houden, want ze dienen als een bandage op de wonden.

Afspraak 3

Na een week kom je terug voor het verwijderen van de hechtingen. Eventuele drukplekken worden verwijderd en een softliner in het kunstgebit aangebracht. Een softliner is een zacht materiaal, dat zorgt voor een betere pasvorm van het kunstgebit. Je kaken gaan namelijk genezen en daardoor van stand wat veranderen waardoor het kunstgebit niet meer lekker zit. Het laagje kan ruw worden. Onze klinisch prothese technici helpen je altijd graag om drukplekken te verhelpen.

Afspraak 4

Deze afspraak is voor een zogenaamde rebase. De softliner wordt eruit gehaald en er wordt een nieuwe afdruk gemaakt met het huidige kunstgebit. Hiervoor gaat je kunstgebit met de afdruk naar ons tandtechnisch laboratorium. Er komt een een nieuwe laag van kunststof in het kunstgebit waardoor de pasvorm weer beter is. Het duurt gemiddeld 6 uur voordat het kunstgebit klaar is. In de tussentijd kun je in onze CDC lounge wachten.

Afspraak 5

Nu is het tijd om de immediaat prothese te vervangen voor je definitieve kunstgebit. Met de huidige protheses worden de afdrukken gemaakt. We bespreken ook nu weer de kleur, de vorm en de grootte van de tanden en kiezen voor je definitieve prothese met je door. De prothese met de afdruk erin gaat naar ons inpandige lab voor de vervaardiging van je nieuwe definitieve kunstgebit. Na zo’n 5 uur gaan we je nieuwe prothese passen. Deze is in was gemaakt, met de tanden en kiezen die in het nieuwe kunstgebit komen. Samen kijken we naar de vorm, de kleur en de stand van de tanden. Als alles akkoord is, gaan we het kunstgebit afmaken en krijg je je immediaatprothese weer terug. 

Afspraak 6

De dag is nu aangebroken dat je je nieuwe, definitieve kunstgebit krijgt. Je kan de immediaatprothese mee naar huis nemen om eventueel als reserve te gebruiken.
Wil je verder voor een implantaatbehandeling voor een vaste constructie? Dan kan de zorgconsulent je direct verder helpen met het plannen van afspraken, opstellen van een behandelplan opstellen en aanvragen van machtigingen. Dit kan je tijdens de eerste intake al aan ons doorgeven.

Maak kennis met het CDC team dat jou kan helpen

Bij CDC Complete Tandzorg hebben we meer dan 20 jaar ervaring in helpen van mensen die uiteindelijk over willen stappen naar een kunstgebit. Onze behandelaren doen dit meerdere keren per dag. Let op: alleen als dit jouw wens is en er noodzaak is.
Met de beste zorg en service helpen we ook jou dan aan een mooi kunstgebit of een klikgebit.
Wij begrijpen als geen ander namelijk dat jij zonder schaamte wil lachen en een kwalitatief goed functionerend gebit wilt.
 En ben je heel erg bang? Dan bestaat de mogelijkheid onder narcose behandeld te worden. Ook dit komt heel vaak voor.
Bij ons hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Jouw lach is onze passie!

Zemarak Nabi

Tandarts implantoloog

Karen Mulders

Tandarts

Koen van Gerven

Klinisch prothesetechnieker

Willem Baas

Tandarts implantoloog
G

Giulio Ricceri

Tandarts

Wibo Wijzenbeek

Klinisch prothesetechnieker

Wat kost de behandeling van eigen gebit naar een kunstgebit?

Als je extracties en een kunstgebit overweegt, ben je natuurlijk benieuwd wat het gaat kosten. Dat begrijpen wij. Vooraf is dit alleen moeilijk te bepalen. Wij moeten eerst een juiste diagnose stellen om te zien hoe het precies met de gezondheid van je eigen gebit en tandvlees gesteld is om een inschatting van de kosten te kunnen maken. Dan kunnen we namelijk bepalen welke behandeling met welke gebitsprothese het beste voor jou is.

Laatste reviews over CDC op Feedback Company

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt voordat je besluit een kunstgebit te nemen. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden ze graag!


Veelgestelde vragen

Is het i.v.m. Corona wel veilig om naar CDC te komen?

In onze kliniek moeten we altijd erg op de hygiëne letten, met name alle behandelaren en in de behandelkamers. We hebben echter veel extra maatregelen getroffen. We spreiden de bezoekers over meerdere klinieken zodat de 1,5 meter in de wachtkamers gehanteerd kan worden. Alle bezoekers moeten de handen steriliseren en mondkapjes dragen in de openbare ruimtes. We hebben looprichtingen aangebracht. De poetsruimtes zijn gesloten en al onze onze ondersteunende medewerkers dragen mondkapjes. We hanteren extra sneltests onder onze medewerkers en volgen uiteraard alle RIVM maatregelen op. Dat verwachten wij ook van onze bezoekers. Daarvoor stellen we telkens weer de triagevragen bij ieder bezoek.

Hoe lang duurt een afspraak?

Ben je nog niet eerder bij de tandarts geweest? Dan krijg je eerst een intake gesprek. Daarbij bekijkt de tandarts je gebit en geeft aan welke behandelingen mogelijk zijn. Als je dan besluit om de behandeling aan te gaan, dan wordt er een afspraak met je gemaakt. En de duur van de afspraak hangt af van wat er aan je gebit moet gebeuren.

Ik heb al heel lang geen tandarts meer bezocht. Krijg ik de kosten dan wel vergoed uit mijn tandartsverzekering?

Ja, als je een tandartsverzekering hebt afgesloten, krijg je gewoon je rekeningen vergoed conform de voorwaarden van je verzekering. Raadpleeg je zorgverzekeraar wat er vergoed wordt van je begroting.

Ik ben al heel lang niet bij de tandarts geweest vanwege mijn angst. Hoe kan ik toch de stap zetten om wél te gaan?

Het toegeven dat je angst hebt voor de tandarts is al een eerste goede stap! Praat erover met anderen, dan begin je al met het overwinnen van de angst. Maak een afspraak of laat een afspraak maken bij de angst tandarts. En vraag degene die weet van je angst om mee te gaan.

Eenmaal bij de angst tandarts is het belangrijk aan te geven dat je echt bank bent. De angst tandarts maakt vervolgens een afspraak met je over de te volgen aanpak, ofwel een behandelplan op maat!

Ben ik verplicht een tandarts verzekering af te sluiten?

Een verzekering voor de tandarts afsluiten is niet verplicht. Het is wel aan te raden indien je een cosmetische of restauratieve gebitsbehandeling overweegt. Tijdens het intake consult zal de tandarts je adviseren en vooraf een begroting afgeven. Er zijn diverse websites waar je tandartsverzekeringen kunt vergelijken.

Wordt de behandeling van mijn kind ook vergoed?

Tot de leeftijd van 18 jaar wordt tandheelkundige zorg voor kinderen, met uitzondering van beugelbehandelingen en sommige implantaatbehandelingen, in principe 100% vergoed vanuit de basisverzekering.

Intakeformulier

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Alles onder 1 dak

In onze tandheelkundige kliniek, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Ervaren specialisten

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten. Al je vragen, zorgen en verhalen kun je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge reviewscore

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in ons lab. Jouw gebit is maatwerk en daarom perfect passend bij jou.
Wij maken gebruik van cookies