arrow_drop_up arrow_drop_down
Implantaten-bij-CDC-Tandzorg

Implantaten

Behandeling voor implantaten bij CDC Complete Tandzorg.

Implantaten-bij-CDC-Tandzorg

Implantaten

Behandeling voor implantaten bij

CDC Complete Tandzorg.

tandimplantaten

Implantaten als vervanging voor missende tandwortels

Mis je een tand of kies? Misschien meerdere? Dan is het plaatsen van implantaten een ideale oplossing. Het vervangt de tandwortel. Op het implantaat kan de tandarts een kroon of brug plaatsen. Op twee of meer implantaten kan een volledige prothese geklikt worden zodat het niet kan schuiven op je kaak. Dit heet een klikgebit of klikprothese. De luxere variant is de vaste brug op implantaten. Implantaten zijn ideaal als verankering voor je gehele of gedeeltelijke kunstgebit. Maar ook voor het plaatsen van één kroon.

Plaatsen van implantaten

Voordat de behandeling van start gaat beoordeelt de specialist, ook wel implantoloog genoemd, eerst of het plaatsen implantaten mogelijk is. Om dat te kunnen beoordelen worden röntgenfoto’s gemaakt. Is er onvoldoende kaakbot aanwezig, dan zal eerst een behandeling voor botopbouw plaatsvinden. Dit kan met kunstbot of zogenaamde ‘botkorrels’. Een half jaar tot een jaar na deze ingreep kunnen de implantaten worden gezet.

De implantaatbehandeling kan onder plaatselijke verdoving of onder algehele narcose plaatsvinden. In de daarop volgende maanden tot een half jaar hecht het kaakbot zich aan de implantaten. Daarna kan de kroon, brug of prothese gemaakt worden.

De behandeling kan in 1 of in 2 fasen gedaan worden. Bij 1 fase wordt het implantaat geplaatst en is het afdekplaatje (healing abutment) zichtbaar boven het tandvlees. Bij 2 fasen worden de implantaten geplaatst en wordt het tandvlees er weer overheen gelegd. Als het implantaat is ingegroeid wordt het tandvlees weer weggehaald en dan wordt pas het abutment geplaatst.

Ontmoet onze behandelaren

Met een team van bijna 70 ervaren medewerkers en tandheelkundig specialisten
ben je bij CDC in goede handen voor het plaatsen van implantaten.
Ook voor facings, een klikgebit en kroon en brugwerk kun je bij ons terecht.
Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring als cosmetisch tandarts en geven jou weer een volle, stralende glimlach.
Onze tandkliniek is gevestigd in Best, maar wij helpen mensen uit het hele land.

Zemarak Nabi

Tandarts implantoloog

Marc Heijke

Tandarts - Parodontoloog - Implantoloog

Willem Baas

Tandarts - Implantoloog

Benieuwd naar ervaringen van anderen?

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Saskia de Bode

Nieuw mooi gebit

"Saskia komt uit het Belgische Stekene, voorbij Antwerpen. Het is voor haar anderhalf uur rijden naar CDC, maar die rit heeft ze er graag voor over. “Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet. Het was voor mij het begin van een nieuw leven.”
Cosmetische tandarts
Ms. Nameless
Add Your Stars

Marja Smal

Mooie voortanden 

“Als ze met je voortanden aan de slag gaan, verandert je uiterlijk echt. Dat vond ik dus wel spannend. Maar als je de voor- en nafoto’s nu ziet… het verschil is enorm. Daarnaast ben ik geweldig behandeld. Heel rustig en prettig.

Porseleinen facings
Ms. Nameless
Add Your Stars
Mary Verbeek

Nieuw bovengebit 

"Mijn bovengebit was in de loop van de jaren geslonken. Om dat probleem op te lossen maakten ze nieuwe tanden, zgn. brugwerk van porselein over mijn eigen tanden heen. Mijn bovengebit ziet er nu weer helemaal als nieuw uit.”
Ms. Nameless
Add Your Stars

Wat kosten implantaten?

 Als je een behandeling voor implantaten overweegt, ben je natuurlijk benieuwd wat implantaten kosten. Dat snappen wij, maar vooraf is dit moeilijk te bepalen. Om een goede inschatting van de kosten te kunnen maken, moet vooraf een diagnose worden gesteld over de gezondheid van je gebit en je tandvlees. Daarna kunnen we pas bepalen welke behandeling met welke implantaten het beste voor jou is.

Mis je 1 of meerdere tanden, dan worden implantaten niet vergoed vanuit het basispakket. Vergoeding van (een deel van) de kosten komt dan uit je aanvullende tandartsverzekering. Uitzondering hierop kan zijn als de tanden nooit zijn aangelegd of als het missen van de tand in het front is. Onze zorgconsulent kan toestemming voor vergoeding aanvragen bij je zorgverzekeraar.

Een klikgebit zit wel in het basispakket, maar ook hier is vooraf toestemming van je zorgverzekeraar voor nodig.

Veelgestelde vragen

Voordat je besluit implantaten te nemen, heb je vast veel vragen. Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden ze graag!


Veelgestelde vragen

Is het i.v.m. Corona wel veilig om naar CDC te komen?

In onze kliniek moeten we altijd erg op de hygiëne letten, met name alle behandelaren en in de behandelkamers. We hebben echter veel extra maatregelen getroffen. We spreiden de bezoekers over meerdere klinieken zodat de 1,5 meter in de wachtkamers gehanteerd kan worden. Alle bezoekers moeten de handen steriliseren en mondkapjes dragen in de openbare ruimtes. We hebben looprichtingen aangebracht. De poetsruimtes zijn gesloten en al onze onze ondersteunende medewerkers dragen mondkapjes. We hanteren extra sneltests onder onze medewerkers en volgen uiteraard alle RIVM maatregelen op. Dat verwachten wij ook van onze bezoekers. Daarvoor stellen we telkens weer de triagevragen bij ieder bezoek.

Hoe lang duurt een afspraak?

Ben je nog niet eerder bij de tandarts geweest? Dan krijg je eerst een intake gesprek. Daarbij bekijkt de tandarts je gebit en geeft aan welke behandelingen mogelijk zijn. Als je dan besluit om de behandeling aan te gaan, dan wordt er een afspraak met je gemaakt. En de duur van de afspraak hangt af van wat er aan je gebit moet gebeuren.

Ik heb al heel lang geen tandarts meer bezocht. Krijg ik de kosten dan wel vergoed uit mijn tandartsverzekering?

Ja, als je een tandartsverzekering hebt afgesloten, krijg je gewoon je rekeningen vergoed conform de voorwaarden van je verzekering. Raadpleeg je zorgverzekeraar wat er vergoed wordt van je begroting.

Ik ben al heel lang niet bij de tandarts geweest vanwege mijn angst. Hoe kan ik toch de stap zetten om wél te gaan?

Het toegeven dat je angst hebt voor de tandarts is al een eerste goede stap! Praat erover met anderen, dan begin je al met het overwinnen van de angst. Maak een afspraak of laat een afspraak maken bij de angst tandarts. En vraag degene die weet van je angst om mee te gaan.

Eenmaal bij de angst tandarts is het belangrijk aan te geven dat je echt bank bent. De angst tandarts maakt vervolgens een afspraak met je over de te volgen aanpak, ofwel een behandelplan op maat!

Ben ik verplicht een tandarts verzekering af te sluiten?

Een verzekering voor de tandarts afsluiten is niet verplicht. Het is wel aan te raden indien je een cosmetische of restauratieve gebitsbehandeling overweegt. Tijdens het intake consult zal de tandarts je adviseren en vooraf een begroting afgeven. Er zijn diverse websites waar je tandartsverzekeringen kunt vergelijken.

Wordt de behandeling van mijn kind ook vergoed?

Tot de leeftijd van 18 jaar wordt tandheelkundige zorg voor kinderen, met uitzondering van beugelbehandelingen en sommige implantaatbehandelingen, in principe 100% vergoed vanuit de basisverzekering.

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Alles onder 1 dak

In onze tandheelkundige kliniek, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Ervaren specialisten

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten. Al je vragen, zorgen en verhalen kun je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge reviewscore

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in ons lab. Jouw gebit is maatwerk en daarom perfect passend bij jou.
Wij maken gebruik van cookies