arrow_drop_up arrow_drop_down

Een narcosebehandeling
bij de tandarts.

Als uitstel geen optie meer is en je extreem bang bent

Duizenden angstpatiënten gingen je al voor

Schaam je je dat je angst voor de tandarts hebt? Dit komt heel veel voor. Onnodig, vinden wij.
Helpt het als we zeggen dat je echt geen uitzondering bent?
Al sinds de opening van ons narcosecentrum behandelen we duizenden patiënten met enorme angst voor de tandarts.
Geen verhaal is ons vreemd en je doet ons ook een enorm plezier als wij je mogen helpen.
Want we maken iedereen graag gelukkig met een gezond én mooi gebit.

Waarop letten bij het kiezen van een narcose tandarts

CDC Complete Tandzorg was één van de eerste tandheelkundige klinieken die angstpatiënten onder narcose ging behandelen. In de loop der jaren zijn veel tandartspraktijken dit ook gaan aanbieden. Hoe kies je nu de juiste praktijk en behandelaar? Wij geven je graag advies waar je op moet letten bij het kiezen van een narcose tandarts en praktijk.

 • Voldoen de behandelkamers en de apparatuur aan alle kwaliteitseisen van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie)
 • Wordt er gewerkt met vakkundig, gediplomeerde en BIG geregistreerd Anesthesieteam?
  Dit bestaat uit een anesthesioloog, anesthesie assistent en verpleegkundige? Hoe lang doen ze dit werk al? Werken ze al lang met elkaar samen, oftewel: is het een op elkaar ingewerkt team, samen met de tandarts?
 • Beschikt de behandelkamer over ruimte genoeg zodat dit team, samen met de tandarts en tandartsassistent prettig kan samenwerken en elkaar niet in de weg staan?
  • Is er een aangename verkoeverkamer met de benodigde apparatuur om aangenaam en veilig bij te komen? Is hier een verpleegkundige bij aanwezig die uw welzijn telkens controleert?
  • Hoe steriel wordt er gewerkt? Denk aan kleding, materialen steriel verpakt. Is er een eigen sterilisatie afdeling in het pand? Hoe komen de materialen de kamer in? Via een speciale steriele kast met achterdeur?

  Deze punten zijn bij CDC Complete Tandzorg uiteraard allemaal uitstekend geregeld.

De narcosedag: hoe ziet zo’n dag er bij CDC Complete Tandzorg uit?

Op de dag van je behandeling kom je samen met een begeleider, die jouw terugreis verzorgt, naar het CDC narcose centrum. Je mag zelf namelijk 24 uur na de behandeling geen auto rijden. Je hebt de vooraf ontvangen instructies goed opgevolgd.

Je meldt je aan bij de receptie. Als safety check wordt jouw naam en geboortedatum gecontroleerd. Je kan plaatsnemen in de wachtkamer totdat de anesthesioloog je komt ophalen. Je krijgt een voorgesprek of er in je medische situatie niets veranderd is en een gedetailleerde uitleg over de narcose procedure. 

Indien je nog vragen hebt over de behandeling, kan je deze nog aan de tandarts stellen voordat de narcosebehandeling start. Je begeleider mag tot dan mee naar de behandelkamer, maar mag niet tijdens de behandeling blijven. 

Voordat je de narcosemiddelen krijgt toegediend, heeft de anesthesioloog de bewakingsapparatuur aangesloten en gecontroleerd. Je krijgt plakkers op je borst zodat we jouw hartslag continu kunnen meten (ECG) en een sensor op je vinger die het zuurstofgehalte in je bloed continu controleert. Jouw bloeddruk wordt middels de bloeddrukmeter om je arm gemeten.

Nu wordt er een infuus aangebracht in je arm. Via het infuus wordt er een slaapmiddel en een pijnstiller toegediend. Deze middelen worden precies op jouw lichaam afgestemd. Denk aan jouw gewicht, lengte, leeftijd. Omdat dit slaapmiddel direct in de bloedbaan terecht komt, zul je heel snel in slaap vallen. De narcosemiddelen die wij bij CDC Complete Tandzorg gebruiken worden heel snel opgenomen en ook weer afgebroken. Dat is fijn, want dan ben je na de behandeling al weer snel wakker. 

Ben je al heel bang voor het aanbrengen van een infuus? Dan kan je samen met de anesthesioloog een keuze maken om met een mondkap onder narcose gebracht te worden. Het infuus, wat nodig en verplicht is, wordt dan ingebracht als je al in slaap bent gevallen. 

Wanneer je onder algehele anesthesie bent, wordt er via je neus een buisje ingebracht om te beademen. Hier merk je dus helemaal niets van.  Dit kan naderhand eventueel wat irritatie geven in de neus, achter in de keel of een bloedneus geven, dat in sommige gevallen enkele dagen kan aanhouden. Dit is heel normaal en niet gevaarlijk. Het gaat vanzelf over.

Direct als je diep slaapt, zal de tandarts beginnen met de behandeling en controleert de anesthesioloog voortdurend alle belangrijke lichaamsfuncties. Aan het einde van de behandeling wordt de toevoer van de narcosemiddelen stopgezet, het beademingsbuisje voorzichtig verwijderd en word je langzaam wakker. 

Na de behandeling brengt de verpleegkundige je de naar de verkoeverkamer (uitslaapkamer). Je kan hier in alle rust bijkomen. De verpleegkundige houd je ademhaling, bloeddruk en hartslag goed in de gaten en stelt je erg op je gemak. Jouw begeleider is hier ook welkom.

Als alles medisch gezien goed is en je je redelijk goed genoeg voelt om op te staan en te lopen, mag je, samen met je begeleider, naar huis. Dit is meestal al na ongeveer één uur. Je krijgt hele duidelijke uitleg wat je thuis nog eventueel wel en niet kan doen. 

De volgende dag belt onze zorgconsulent je op om te vragen hoe het gaat.

Wil je meer informatie over de tandheelkundige behandeling die je hebt gehad? Klik dan hier.

Geen enkele medische ingreep is geheel vrij van risico’s. Kies daarom voor een ervaren anesthesioloog die je uitvoerig informeert over de mogelijke risico’s en complicaties die na elke ingreep, dus ook na een veilige methode als anesthesie, kunnen optreden. Ernstige complicaties treden tijdens een narcose zeer zelden op, zelfs bij ernstig zieke patiënten en noodingrepen. De anesthesioloog controleert continu jouw lichaamsfuncties en kan eventuele storingen direct behandelen. 

Benieuwd naar ervaringen van anderen?

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Saskia de Bode

Nieuw mooi gebit

"Saskia komt uit het Belgische Stekene, voorbij Antwerpen. Het is voor haar anderhalf uur rijden naar CDC, maar die rit heeft ze er graag voor over. “Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet. Het was voor mij het begin van een nieuw leven.”
Cosmetische tandarts
Ms. Nameless
Add Your Stars

Marja Smal

Mooie voortanden 

“Als ze met je voortanden aan de slag gaan, verandert je uiterlijk echt. Dat vond ik dus wel spannend. Maar als je de voor- en nafoto’s nu ziet… het verschil is enorm. Daarnaast ben ik geweldig behandeld. Heel rustig en prettig.

Porseleinen facings
Ms. Nameless
Add Your Stars
Mary Verbeek

Nieuw bovengebit 

"Mijn bovengebit was in de loop van de jaren geslonken. Om dat probleem op te lossen maakten ze nieuwe tanden, zgn. brugwerk van porselein over mijn eigen tanden heen. Mijn bovengebit ziet er nu weer helemaal als nieuw uit.”
Ms. Nameless
Add Your Stars

Ontmoet onze behandelaren

Bij CDC Complete Tandzorg hebben we meer dan 20 jaar ervaring als cosmetische tandarts met facings.
We zijn gevestigd in regio Eindhoven, maar helpen mensen uit heel Nederland.
Wij snappen als geen ander dat je niet alleen een goed functionerend gebit wilt,
maar dat je ook zonder schaamte en met plezier wilt lachen.
Dat is dan ook precies de reden waarom CDC Complete Tandzorg een kliniek
voor cosmetische tandheelkunde heeft opgericht.
Met een team van bijna 70 ervaren medewerkers en tandheelkundig specialisten
bieden wij jou de beste zorg en service. 

Zemarak Nabi

Tandarts implantoloog

Karen Mulders

Tandarts

Marianne de Poorter

Zorgconsulent

Laura Visarius

Zorgconsulent

Stephan Irsfeld

Anesthesioloog

Willem Baas

Tandarts implantoloog
G

Giulio Ricceri

Tandarts

Bote Dijkstra

Anesthesioloog

Wat kost een narcosebehandeling?

Als je een narcosebehandeling overweegt, ben je natuurlijk benieuwd naar het kostenplaatje. Dat begrijpen wij heel goed. Vooraf is dit alleen lastig te zeggen. Wij moeten eerst een diagnose hebben om een inschatting van de kosten te kunnen maken. Dan kunnen we namelijk ook bepalen hoe lang de behandeling gaat duren onder narcose.

CDC complete tandzorg - Intake consult

1. Intake
afspraak

Diagnose, röntgen, onderzoek, luisteren naar  problemen, je persoonlijke verhaal en je wensen. 

Weet wat er mogelijk is.

CDC complete tandzorg - Behandelplan en begroting

2. Behandelplan en begroting

Duidelijke informatie over de mogelijke behandeling(en) en bijbehorende kosten.
Weet waarvoor je kiest.
CDC complete tandzorg - Start behandeltraject

3. Start behandeltraject

Uitvoering van het gekozen plan en fijne begeleiding tijdens alle fases. 

Op weg naar een gezond én mooi gebit.

CDC complete tandzorg - Nazorg

4. Onderhoud en nazorg

Samen houden we je gebit gezond. Advies over dagelijkse reiniging, periodieke controles  en onderhoud van CDC.

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt voordat je besluit facings te nemen. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden ze graag!

Veelgestelde vragen

Is het i.v.m. Corona wel veilig om naar CDC te komen?

In onze kliniek moeten we altijd erg op de hygiëne letten, met name alle behandelaren en in de behandelkamers. We hebben echter veel extra maatregelen getroffen. We spreiden de bezoekers over meerdere klinieken zodat de 1,5 meter in de wachtkamers gehanteerd kan worden. Alle bezoekers moeten de handen steriliseren en mondkapjes dragen in de openbare ruimtes. We hebben looprichtingen aangebracht. De poetsruimtes zijn gesloten en al onze onze ondersteunende medewerkers dragen mondkapjes. We hanteren extra sneltests onder onze medewerkers en volgen uiteraard alle RIVM maatregelen op. Dat verwachten wij ook van onze bezoekers. Daarvoor stellen we telkens weer de triagevragen bij ieder bezoek.

Hoe lang duurt een afspraak?

Ben je nog niet eerder bij de tandarts geweest? Dan krijg je eerst een intake gesprek. Daarbij bekijkt de tandarts je gebit en geeft aan welke behandelingen mogelijk zijn. Als je dan besluit om de behandeling aan te gaan, dan wordt er een afspraak met je gemaakt. En de duur van de afspraak hangt af van wat er aan je gebit moet gebeuren.

Ik heb al heel lang geen tandarts meer bezocht. Krijg ik de kosten dan wel vergoed uit mijn tandartsverzekering?

Ja, als je een tandartsverzekering hebt afgesloten, krijg je gewoon je rekeningen vergoed conform de voorwaarden van je verzekering. Raadpleeg je zorgverzekeraar wat er vergoed wordt van je begroting.

Ik ben al heel lang niet bij de tandarts geweest vanwege mijn angst. Hoe kan ik toch de stap zetten om wél te gaan?

Het toegeven dat je angst hebt voor de tandarts is al een eerste goede stap! Praat erover met anderen, dan begin je al met het overwinnen van de angst. Maak een afspraak of laat een afspraak maken bij de angst tandarts. En vraag degene die weet van je angst om mee te gaan.

Eenmaal bij de angst tandarts is het belangrijk aan te geven dat je echt bank bent. De angst tandarts maakt vervolgens een afspraak met je over de te volgen aanpak, ofwel een behandelplan op maat!

Ben ik verplicht een tandarts verzekering af te sluiten?

Een verzekering voor de tandarts afsluiten is niet verplicht. Het is wel aan te raden indien je een cosmetische of restauratieve gebitsbehandeling overweegt. Tijdens het intake consult zal de tandarts je adviseren en vooraf een begroting afgeven. Er zijn diverse websites waar je tandartsverzekeringen kunt vergelijken.

Wordt de behandeling van mijn kind ook vergoed?

Tot de leeftijd van 18 jaar wordt tandheelkundige zorg voor kinderen, met uitzondering van beugelbehandelingen en sommige implantaatbehandelingen, in principe 100% vergoed vanuit de basisverzekering.

Wij maken gebruik van cookies