Saskia de Bode
03 maart 2021 
3 min. leestijd

Saskia de Bode

Saskia komt uit het Belgische Stekene, voorbij Antwerpen. Het is voor haar anderhalf uur rijden naar CDC, maar die rit heeft ze er graag voor over. “Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet. Het was voor mij het begin van een nieuw leven.”

“Mijn man mocht mee de operatiekamer in tot ik bijna sliep.”

Niet meer durven lachen

Op haar twaalfde kreeg Saskia een losschietende snelbinder tegen haar voortanden. “Ik heb toen enkele tanden moeten laten ontzenuwen. Dat wordt dan allemaal mooi gemaakt, maar na een jaar of twintig begonnen ze toch te verkleuren. Ik schaamde me zo daarvoor dat ik haast niet meer durfde te lachen. Ik ben namelijk nog maar 45 en zie er graag verzorgd uit.”

Angst voor de tandarts

Tegelijkertijd ontwikkelde Saskia een behoorlijke angst voor de tandarts. Daarom stelde ze een tandartsbezoek keer op keer uit. Uiteindelijk plande Saskia’s man haar eerste afspraak bij CDC, omdat hij er inmiddels goede ervaringen had. “‘Je zult zien dat het meevalt’, zei hij. Maar ik dacht meteen: o, nee. Mijn vader was namelijk net overleden en daar had ik het al moeilijk genoeg mee. Nu ben ik blij dat mijn man die stap heeft gezet. Zo blij zelfs dat ik hem met Valentijnsdag een brief schreef waarin ik hem bedankte dat hij die allereerste afspraak maakte.”

Persoonlijke aandacht

“Ik weet nog goed dat ik werd gebeld om die afspraak te bevestigen”, vertelt Saskia. Ze was op dat moment nog zo vol van het overlijden van haar vader, maar schaamde zich ook voor de toestand van haar gebit. “Huilend hing ik aan de lijn. Wel een halfuur. De dame van CDC nam uitgebreid de tijd voor me en luisterde naar mijn verhaal. En toen ik de eerste keer bij CDC binnenstapte wist ze dat ook nog precies. Ze vroeg meteen hoe het ging met het verdriet om mijn vader. Dat vind ik super. Het gaat bij CDC echt om jou. Iedereen is hier zo lief voor je.”

Schaamte

“Voor mij was de angst voor de tandarts nog niet eens de belangrijkste drempel, meer dat je moet toegeven dat je geen goed verzorgde tanden hebt”, vertelt Saskia. “Ik voelde me zo beschaamd toen ik bij Marieke van CDC kwam voor het maken van foto’s van mijn gebit. Toen ik dat vertelde zei ze: ‘Je hoeft je niet te schamen, we gaan je helpen. Het belangrijkste is dat je nu de stap hebt gezet en dat je bang bent voor de tandarts is niet jouw schuld.’ Zemarak, mijn tandarts bij CDC, reageerde al net zo. ‘Vergeet die schaamte’, zei hij. ‘We gaan je mooi maken en zorgen voor een nieuwe start.”

Overleggen over behandeling

Saskia besloot alle tanden te laten trekken. Onder narcose. “Ik heb daar lang over gepraat met de tandarts. En we hebben ook samen naar het kostenplaatje gekeken. Omdat ik uit België kom, was ik voor de behandeling namelijk niet verzekerd. Als ik maar een paar tanden zou laten behandelen zouden we de kleur van de kronen moeten afstemmen op mijn bestaande tanden. Je hebt dan altijd wat kleurverschil. Dat heb je niet met allemaal nieuwe tanden. Bovendien was ik op deze manier in één keer klaar.” Dat gaf voor Saskia de doorslag.

Wow

Begin december werden de tanden van Saskia getrokken. “Omdat ik het spannend vond, mocht mijn man mee de operatiekamer in tot ik bijna sliep. Een uur later was ik al klaar. De week erop heb ik nog wel last gehad van mijn tandvlees. Ik kon alleen soep eten. Het belangrijkste voor mij was dat ik meteen weer tanden had. Hier in België loop je in zo’n geval een week of twee zonder tanden. Dat zag ik niet zitten met mijn werk. Dankzij CDC had ik meteen mooie tanden. Toen ik wakker werd op de verkoeverkamer zei de dame: ‘Je bent al zo mooi. Wacht, ik geef je een spiegel.’ Het was toen al ‘wow’. En hoewel het nog bloedde, lachte ik.”

Werken in de lounge

Het tijdelijke gebit van Saskia werd inmiddels twee keer bijgesteld. “Dan ben ik alles bij elkaar wel een hele dag bij CDC. Ik woon te ver weg om tussendoor naar huis te gaan. Maar je hebt er een lounge waar je rustig kunt werken, tv-kijken, bellen, noem maar op. Dus had ik gewoon mijn laptop meegenomen, want zonder tanden ga ik niet naar buiten.” Saskia zegt stralend: “Het mooiste van alles vind ik dat dit nog maar een tijdelijk gebit is. Niemand die dat ziet. Vorige week had ik zelfs een klant die me complimenteerde met mijn mooie, verzorgde tanden. Ik ben er zo blij mee. Ik doe nu niets liever dan lachend selfies maken.”

“Het gaat bij CDC echt om jou, iedereen is hier zo lief voor je”

Wat is jouw verhaal?

Wil je jouw ervaring ook delen? Het kan anderen helpen die nog twijfelen, om wat voor reden dan ook. Velen zullen zich herkennen in jouw verhaal, want onze behandelaren horen wekelijks veel dezelfde ervaringen en wensen.

Als je jouw verhaal ook wilt delen, dan kan je contact opnemen met Lorette Laumans van onze PR afdeling. We stellen je medewerking erg op prijs.

 

 

Over de schrijver
Dit artikel is tot stand gekomen door Lorette Laumans, marketing manager van CDC. Wij geloven erin dat verhalen van medewerkers met tandheelkundige adviezen en ervaringen van patiënten belangrijk zijn om te delen. Op deze manier laten we zien dat je bij CDC op het juiste adres bent als je voor veel ervaring, deskundigheid én vriendelijkheid kiest.
Reactie plaatsen
Wij maken gebruik van cookies
arrow_drop_up arrow_drop_down