Kiespijn? kom altijd in actie!

Kiespijn? kom altijd in actie!

Niets is zo vervelend als kiespijn. Het komt vaak op als een plotselinge pijn in je mond die aanhoudend blijft zeuren of steeds erger lijkt te worden. De kloppende kiespijn maakt concentreren moeilijk en houd je 's nachts wakker. Het is dan ook een signaal van je lichaam dat er iets niet helemaal in orde is. Dat signaal krijg je niet voor niets. Blijf er niet te lang mee lopen, maak een afspraak bij de tandarts.

Kiespijn kent verschillende vormen en oorzaken

Er zijn verschillende vormen van kiespijn. De ene keer duikt vanuit het niets een heftige pijn op, de andere keer begint het met kleine zeurpijntjes die langzaamaan steeds erger worden. In sommige gevallen kan alleen al het drinken van hete of koude dranken of eten van zoetigheid voor kiespijn zorgen. Welke vorm van kiespijn je ook ervaart, ze zijn allemaal heel vervelend en het is altijd een teken dat je actie moet ondernemen!

De meest voorkomende en bekendste oorzaak van kiespijn is cariës ofwel gaatjes.

Gaatjes ontstaan wanneer er tandplak op de tanden aanwezig is. Ongezonde voeding en (fris) dranken maken de kans op cariës groter. Ook het aantal eet- en drinkmomenten op een dag heeft invloed op gaatjes.

Behandeling van kiespijn

Voor de behandeling van kiespijn kun je terecht bij de gespecialiseerde behandelaren van CDC Complete Tandzorg. Omdat het probleem zelden aan de oppervlakte ligt, zal de tandarts eerst een röntgenfoto maken om het probleem vast te stellen. Als de oorzaak van de kiespijn duidelijk is, kan de tandarts de juiste behandeling starten. Dat gaat natuurlijk altijd in overleg met jou. Indien nodig of gewenst geven wij je een plaatselijke verdoving, zodat je tijdens de behandeling geen pijn hebt.

Kiespijn tegengaan met pijnstillers

Pijnstillers zijn nooit een oplossing voor kiespijn, maar kunnen wel helpen de pijn tijdelijk weg te nemen. We adviseren ibuprofen omdat deze pijnstiller een ontstekingsremmend effect hebben.  Maar paracetamol wil ook vaak helpen. Je kunt de pijnstillers ook gecombineerd gebruiken voor een versterkend effect. Houd hierbij wel altijd het advies in de bijsluiter aan! Daarnaast kan je je mond spoelen met kruidenthee of licht gezouten water.

Samen kunnen we kiespijn voorkomen!

Kiespijn voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Goed en vaak poetsen helpt daarbij. Gebruik daarnaast ook tandenstokers, ragers of flosdraad. Geef tandplak geen kans en bezoek regelmatig je tandarts. Bij CDC Complete Tandzorg staat een compleet team van tandartsen, mondhygiënisten en preventieassistenten voor je klaar!


Over CDC Complete tandzorg

Het is nooit te laat voor de juiste tandzorg en er is altijd een oplossing. Voor iedereen! Bij CDC Complete tandzorg proberen wij voor iedereen de beste behandeling te vinden. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in angst en bieden wij dus ook veel ondersteuning, zodat je nooit bang hoeft te zijn. Voor vragen kun je altijd contact opnemen en dan luisteren we graag naar je. Er is niks verplicht, maar alles is mogelijk.

Natuurlijk kun je ook direct een intake afspraak maken. Klik dan hier.

Over de schrijver
Dit artikel is tot stand gekomen door CDC Tandzorg. Wij geloven erin dat verhalen van medewerkers met tandheelkundige adviezen en ervaringen van patiënten belangrijk zijn om te delen. Op deze manier laten we zien dat je bij CDC op het juiste adres bent als je voor veel ervaring, deskundigheid én vriendelijkheid kiest.
Reactie plaatsen