Verstandskies trekken bij ontstoken kiezen of kiespijn

Verstandskies trekken? Ga naar dé specialist.

Verstandskies laten trekken is vaak verstandige keuze

De derde grote kies achterin de mond wordt verstandskies genoemd. Ondanks z’n ‘verre stand’ heeft de naam niks met de plek in je mond te maken, maar alles met wanneer de kiezen doorkomen. Verstandskiezen breken namelijk door na de puberteit, de periode dat je eindelijk ‘verstandig’ bent.

Verstandskies trekken of laten zitten?

Een verstandskies trekken hoeft niet altijd! We verwijderen de kiezen alleen als ze van slechte kwaliteit zijn en je ze niet goed kunt reinigen. Ook pijnklachten, door ontstoken tandvlees of een ontstoken kies, zijn een reden om de verstandskies te trekken. Vraag de tandheelkundige specialist van CDC Complete Tandzorg gerust naar een prognose van jouw verstandskiezen.


Wanneer moet je een verstandskies trekken?

  • Als het tandvlees wat (vaak) gedeeltelijk over je verstandskies heen ligt ontstoken is (pericoronitis)

  • Als de verstandskiezen niet geheel doorbreken of scheef doorbreken waardoor het  lastig is om ze goed schoon te houden. 

  • Als er een gaatje in de verstandskies zit, maar deze door de moeilijke ligging onmogelijk te vullen is.

  • Soms duwt de verstandskies tegen een andere kies waardoor de kans op beschadiging, tandbederf en tandvleesontsteking groot is.

  • Als er sprake is van tandvleesontsteking (parodontitis) met botverlies rondom de verstandskies.

.

Op welke leeftijd kun je het beste een verstandskies trekken ?

Een verstandskies trekken is een ingreep en zal daarom bij voorkeur op jongvolwassen leeftijd gebeuren. Het kaakbot hersteld beter voor het 25e levensjaar. 

Vaak wordt gewacht met een verstandskies trekken, tot de kies door het tandvlees heen gebroken is. Zo heeft de tandarts meer zicht Hierdoor zal de wond en de napijn minder groot zijn.

Verstandskies trekken, de behandeling. 

Meestal zal de tandarts je tijdens een periodieke controle adviseren over het trekken van de verstandskiezen. Er zal dan een röntgenfoto gemaakt worden om de kwaliteit en ligging van de wortels te onderzoeken. 


Je ziet misschien op tegen een behandeling om je verstandkies te laten trekken, maar dat is echt niet nodig. Bij CDC Complete Tandzorg ben jij in goede handen. Daarnaast hebben wij voor diegene met angst voor de tandarts een angsttandarts in huis en is het mogelijk tandartsbehandelingen onder narcose te ondergaan.


Verstandskies trekken stap voor stap

1.    Met een plaatselijke verdoving verdoven we het gebied rond de kies.

2.    Als de verdoving is ingewerkt, test de tandarts het gevoel in je tandvlees.

3.    Als je niks meer voelt, verwijdert de tandarts de kies.

4.    Eventueel wordt de wond met hechtingen dichtgemaakt.


Na het verstandskies trekken, plaatst de tandarts een gaasje in je mond. Door hierop te bijten, ontstaat er druk op de wond en zal  de wond sneller stoppen met bloeden.


Behandeling verstandskies trekken door specialist van CDC

Nazorg verstandskies trekken

Zoals eerder gezegd, een verstandskies trekken is een ingreep. Door de verdoving voel je direct na het trekken van de verstandskiezen meestal geen pijn. Dit verandert na een paar uur. Je kunt last krijgen van zwellingen, pijnklachten en een misselijkheid. Dit is  natuurlijk heel vervelend, maar de klachten verdwijnen vrijwel altijd binnen vier dagen. Laat het je niet tegenhouden om je verstandskies te laten trekken. De behandelaren van CDC Complete Tandzorg helpen jou met de grootste zorg. 

Inschrijven of een intake?

CDC... Altijd deskundige en vriendelijke zorg!

Uitleg werkwijze CDC Complete Tandzorg verstandskies trekken

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Alles onder 1 dak

In onze tandheelkundige kliniek, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Ervaren specialisten

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten. Al je vragen, zorgen en verhalen kun je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge reviewscore

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in ons lab. Jouw gebit is maatwerk en daarom perfect passend bij jou.