Intake afspraak voor narcosebehandeling

Jouw 1e stap naar een gezond én mooi gebit terwijl je 'slaapt'

Je hebt vast al heel veel meegemaakt met je gebit en wat zou het fijn zijn als je daar helemaal van af was! Liefst onder narcose want je bent erg bang voor de tandarts. Dan ben je bij CDC op het juiste adres. We helpen namelijk duizenden mensen per jaar met deze wens. Onze narcosebehandelingen zijn naast complete gebitsrenovaties en cosmetische behandeling onze specialismes. Maar ook voor het trekken van een tand of kies, kan narcose een oplossing zijn als je heel erg bang bent voor de tandarts.


Wat zijn  jouw angsten en jouw wensen? Vertel het ons tijdens een intake afspraak! 

Echt... geen verhaal of wens is ons vreemd. Schaam je dus nergens voor. Wij hebben alle begrip en luisteren graag. Je kan rekenen op een vriendelijke benadering en met onze ervaring en deskundige specialisten krijg je de allerbeste behandeling en service. We maken alle tandheelkundige werkstukken in ons eigen tandtechnisch laboratorium en daarmee kan je ook rekenen op de beste kwaliteit. Jouw lach is onze passie! Samen komen we er wel! 

Werkwijze intake afspraak

We bereiden je graag goed voor. Dit gebeurt er tijdens de intake afspraak: 

  • Doornemen van aantal persoonlijke gegevens
  • Maken van röntgenfoto's en digitale voor foto's (pijnloos)
  • Mondonderzoek door de tandarts
  • Persoonlijk gesprek over je eerdere ervaringen en wensen
  • Bespreken mogelijke handelingen en adviezen met tandarts
  • Gesprek met zorgconsulent voor overige vragen
  • Uitleg over angst- of narcosebehandeling 
  • Kostenbegroting en planning met zorgconsulent
  • Uitleg mogelijke financiering en werkwijze zorgverzekeraars

De zorgconsulent begeleidt je gedurende het behandeltraject. Je kan altijd contact met ze opnemen, ook als je bij thuiskomst nog vragen hebt.

Gesprek met de zorgconsulent

null

Meest gestelde vragen

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt voordat je besluit een intake afspraak te maken. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden ze graag!

Intake

Hoe lang duurt een intake afspraak?

Dit is van persoon tot persoon wisselend. Het is afhankelijk van jouw verhaal, jouw wensen en jouw vragen. Houd rekening met één tot twee uur totaal.

Wat kost een intake afspraak?

Het totale bedrag van het intake consult in 2023 is € 199,48
Dit is inclusief het opstellen van een behandelplan € 119,69 (C012) en voor de röntgenfoto’s € 79,79 (X21). Deze tarieven worden jaarlijks door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bepaald en zijn van toepassing op iedere tandartspraktijk.

Worden de intakekosten vergoed door de zorgverzekeraar?

De kosten worden meestal vergoed door de zorgverzekeraars. Dit is wel afhankelijk van enkele factoren, zoals: Welke zorgverzekeraar je hebt, of je een aanvullende verzekering hebt en wat je al aan tandheelkundige kosten gemaakt hebt dit jaar. Wij factureren via Infomedics. Je ontvangt van hen een factuur waarop de verzekerde kosten in mindering zijn gebracht. Wil je precies weten wat er vergoed wordt, dan kan je je polis raadplegen of contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Waarom is het nodig om röntgenfoto's te maken?

Ons tandheelkundig beleid is gebaseerd op duurzaamheid en kwaliteit. Daarom is het voor de tandarts noodzakelijk te weten hoe de kaaksituatie is en of er ontstekingen zijn. Het zou zonde zijn om tandheelkundige werkstukken te vervaardigen als deze niet voor lange termijn zijn.

Kan ik een intake afspraak maken t.b.v. een second opinion?

Ja, dat kan zeker. Heb je al een advies en een begroting van een andere tandarts ontvangen maar twijfel je of dit het beste advies is? Dan ben je ook welkom bij CDC voor een intake afspraak.

Ik ben extreem bang voor de tandarts. Is een intake pijnloos?

We behandelen nog niet tijdens de intake. Je wordt heel vriendelijk en geduldig geholpen. Wij zijn gespecialiseerd in 'angst voor de tandarts' en helpen al meer dan 20 jaar mensen in de range van beetje bang tot extreem bang voor de tandarts. Je bent bij CDC op dit gebied op het beste adres. Lees de patiëntverhalen onder 'blogs' maar hoe anderen het ervaren hebben.

Ik schaam me voor mijn gebit en durf de tandarts niet onder ogen te komen. Hoe gaat CDC daarmee om?

Omdat wij al meer dan 20 jaar juist deze mensen helpen, is geen verhaal vreemd voor ons. Iedereen heeft er een goede verklaring voor, die wij heel goed begrijpen. Wij vinden het juist erg sneu dat door schaamte een bezoek aan de tandarts jarenlang uitgesteld wordt. Iedereen verdient een gezond én mooi gebit. Dus ook jij.

Intakeformulier

Lees vele reviews van anderen op Feedback Company