arrow_drop_up arrow_drop_down

Investeer in je lach en
in je gezondheid.

Ontvang vooraf altijd een begroting van je behandeling.

Wat gaat het kosten?

Voordat je een cosmetische, narcose, kunstgebit of gebitsrenovatie behandeling start,
wil je natuurlijk graag weten wat het kost.

Wat betaal je zelf en wat vergoedt je zorgverzekeraar? Bij CDC Complete Tandzorg ontvang je vooraf altijd een begroting. De tandartskosten van de verrichtingen die de behandelaar uitvoert, worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Op deze pagina lees je meer over de kosten, vergoedingen, aftrekbaarheid van de kosten.

De basisverzekering en vergoeding van de tandartskosten

Voor het beste advies en het opstellen van een behandelplan is een goede diagnose belangrijk met röntgenfoto’s en een goed gesprek over je problemen en wensen. Op basis hiervan ontvang je een behandelplan en een begroting. Deze kun je indienen bij je zorgverzekeraar en informeren wat wel en niet vergoed wordt. Ben je aanvullend verzekerd, dan wordt de intake mogelijk vergoed. 

Het totale bedrag van het intake consult in 2021 is € 180,88 

Dit is inclusief het opstellen van een behandelplan  € 108,53 (C28) en voor de röntgenfoto’s
€ 72,35 (X21)

Overige tandartskosten voor mondzorg

Er zijn te veel verschillende verrichtingen die de tandarts uitvoert, dat het onmogelijk is om deze hier allemaal te vermelden. Deze kun je op tandarts.nl allemaal raadplegen en bij de NZa.nl.  Hoe graag wij vooraf ook tarieven willen doorgeven, blijft dit onmogelijk. Iedere gebitssituatie is anders. Tandheelkunde is maatwerk en soms zijn er verschillende behandelmethoden mogelijk conform wensen en budget. Daarom werken wij op basis van een intake afspraak. We kunnen dan het beste advies geven en bijbehorende begroting.  

Indien er tijdens de nazorg of halfjaarlijkse controle gesignaleerd wordt dat er extra behandelingen nodig zijn, informeren wij je vooraf over de kosten. Als deze meer dan € 250,- bedragen ontvang je vooraf een begroting.

Wanneer zijn tandartskosten aftrekbaar?

Waarschijnlijk zullen niet alle tandartskosten worden vergoed door je zorgverzekeraar.
In vrijwel alle gevallen betaal je dus een deel zelf.
Lopen die kosten op? Wellicht kun je deze tandartskosten dan opvoeren als
bijzondere ziektekosten bij je belastingaangifte.

Aan het fiscaal aftrekken van ziektekosten zijn een paar voorwaarden verbonden.
Zo mag je alleen kosten opvoeren die niet door een andere partij (zoals jouw  zorgverzekeraar) zijn vergoed.
Ook is er sprake van een drempel voordat je geld terugkrijgt.
Wil je precies weten hoeveel je mogelijk kan terugkrijgen?
Alle benodigde informatie vind je op deze pagina van de Belastingdienst of
neem contact op met je financieel adviseur.

Welke tandartskosten vergoedt de zorgverzekeraar?

Welk deel van jouw tandartskosten door jouw zorgverzekeraar wordt vergoed, hangt af een aantal zaken zoals je leeftijd en de manier waarop je bent verzekerd (alleen basisverzekering of ook een aanvullende tandverzekering).

De basisverzekering is voor iedereen hetzelfde. Tussen aanvullende verzekeringen zitten vaak verschillen. De ene verzekeraar vergoedt wat meer dan de ander. Ingewikkeld dus. Daarom beschikt CDC Complete Tandzorg over een softwarepakket dat precies uitrekent wat jouw zorgverzekeraar in jouw specifieke situatie vergoedt en wat je zelf dient te betalen. Wat we niet zien is op welk bedrag je nog recht hebt. Het kan zijn dat je al eerder kosten hebt gehad die in hetzelfde jaar vergoed zijn. Om exact te weten wat je nog zelf moet bijbetalen, dien je zelf contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Facturatie en gespreid betalen mogelijk via Infomedics*

CDC Complete Tandzorg heeft de inning van facturen uitbesteed aan factoringsbedrijf in de zorg ‘Infomedics’. Het bedrag dat, na aftrek van de verzekerde kosten, overblijft wordt door Infomedics bij jou in rekening gebracht. 

Bij Infomedics kun je eventueel zelf om een betalingsregeling vragen*. Infomedics biedt, bij factuurbedragen vanaf € 50, de mogelijkheid gespreid te betalen, in maximaal 8 termijnen. Hoe sneller je  kenbaar maakt, dat je een betalingsregeling wilt treffen, des te meer is er mogelijk. Dit regel je dus zelf met Infomedics. Ga voor meer informatie naar www.infomedics.nl en log in met je factuurnummer.  Bellen kan ook. De servicedesk van Infomedics is van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00-17:00 uur te bereiken via telefoonnummer 036 – 2031900.

Attentie: Betalingen via Infomedics is alleen van toepassing op patiënten met een Nederlandse identiteit en woonachtig in Nederland. Patiënten met een buitenlandse indentiteit en/of woonadres dienen de kosten rechtstreeks bij CDC Complete Tandzorg te betalen en de rekening zelf in te dienen bij de zorgverzekeraar. 

* Indien voldaan wordt aan de Algemene Voorwaarden van Infomedics

Benieuwd naar ervaringen van anderen?

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Saskia de Bode

Nieuw mooi gebit

"Saskia komt uit het Belgische Stekene, voorbij Antwerpen. Het is voor haar anderhalf uur rijden naar CDC, maar die rit heeft ze er graag voor over. “Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet. Het was voor mij het begin van een nieuw leven.”
Cosmetische tandarts
Ms. Nameless
Add Your Stars

Marja Smal

Mooie voortanden 

“Als ze met je voortanden aan de slag gaan, verandert je uiterlijk echt. Dat vond ik dus wel spannend. Maar als je de voor- en nafoto’s nu ziet… het verschil is enorm. Daarnaast ben ik geweldig behandeld. Heel rustig en prettig.

Porseleinen facings
Ms. Nameless
Add Your Stars
Mary Verbeek

Nieuw bovengebit 

"Mijn bovengebit was in de loop van de jaren geslonken. Om dat probleem op te lossen maakten ze nieuwe tanden, zgn. brugwerk van porselein over mijn eigen tanden heen. Mijn bovengebit ziet er nu weer helemaal als nieuw uit.”
Ms. Nameless
Add Your Stars

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt voordat je besluit facings te nemen. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden ze graag!

Veelgestelde vragen

Is het i.v.m. Corona wel veilig om naar CDC te komen?

In onze kliniek moeten we altijd erg op de hygiëne letten, met name alle behandelaren en in de behandelkamers. We hebben echter veel extra maatregelen getroffen. We spreiden de bezoekers over meerdere klinieken zodat de 1,5 meter in de wachtkamers gehanteerd kan worden. Alle bezoekers moeten de handen steriliseren en mondkapjes dragen in de openbare ruimtes. We hebben looprichtingen aangebracht. De poetsruimtes zijn gesloten en al onze onze ondersteunende medewerkers dragen mondkapjes. We hanteren extra sneltests onder onze medewerkers en volgen uiteraard alle RIVM maatregelen op. Dat verwachten wij ook van onze bezoekers. Daarvoor stellen we telkens weer de triagevragen bij ieder bezoek.

Hoe lang duurt een afspraak?

Ben je nog niet eerder bij de tandarts geweest? Dan krijg je eerst een intake gesprek. Daarbij bekijkt de tandarts je gebit en geeft aan welke behandelingen mogelijk zijn. Als je dan besluit om de behandeling aan te gaan, dan wordt er een afspraak met je gemaakt. En de duur van de afspraak hangt af van wat er aan je gebit moet gebeuren.

Ik heb al heel lang geen tandarts meer bezocht. Krijg ik de kosten dan wel vergoed uit mijn tandartsverzekering?

Ja, als je een tandartsverzekering hebt afgesloten, krijg je gewoon je rekeningen vergoed conform de voorwaarden van je verzekering. Raadpleeg je zorgverzekeraar wat er vergoed wordt van je begroting.

Ik ben al heel lang niet bij de tandarts geweest vanwege mijn angst. Hoe kan ik toch de stap zetten om wél te gaan?

Het toegeven dat je angst hebt voor de tandarts is al een eerste goede stap! Praat erover met anderen, dan begin je al met het overwinnen van de angst. Maak een afspraak of laat een afspraak maken bij de angst tandarts. En vraag degene die weet van je angst om mee te gaan.

Eenmaal bij de angst tandarts is het belangrijk aan te geven dat je echt bank bent. De angst tandarts maakt vervolgens een afspraak met je over de te volgen aanpak, ofwel een behandelplan op maat!

Ben ik verplicht een tandarts verzekering af te sluiten?

Een verzekering voor de tandarts afsluiten is niet verplicht. Het is wel aan te raden indien je een cosmetische of restauratieve gebitsbehandeling overweegt. Tijdens het intake consult zal de tandarts je adviseren en vooraf een begroting afgeven. Er zijn diverse websites waar je tandartsverzekeringen kunt vergelijken.

Wordt de behandeling van mijn kind ook vergoed?

Tot de leeftijd van 18 jaar wordt tandheelkundige zorg voor kinderen, met uitzondering van beugelbehandelingen en sommige implantaatbehandelingen, in principe 100% vergoed vanuit de basisverzekering.

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Alles onder 1 dak

In onze tandheelkundige kliniek, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Ervaren specialisten

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten. Al je vragen, zorgen en verhalen kun je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge reviewscore

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in ons lab. Jouw gebit is maatwerk en daarom perfect passend bij jou.
Wij maken gebruik van cookies