Tanden of kiezen laten trekken | CDC Complete Tandzorg
Tanden-bleken-of-facings-CDC-Complete-Tandzorg.

Tanden trekken

Weer een gezond gebit met met de tandextractie behandeling van CDC Complete Tandzorg.

Tanden trekken

Weer een gezond gebit met de tandextractie behandeling van CDC Complete tandzorg

Het kan soms noodzakelijk zijn om een tand of kies te laten trekken. Ons ervaren team van tandartsen en specialisten staat klaar om je te helpen en het proces zo comfortabel mogelijk te maken. Hier vind je informatie over waarom het nodig kan zijn om een of meerdere tanden te laten trekken, wat je kunt verwachten tijdens de procedure en hoe je na de behandeling voor je mondgezondheid kunt zorgen. 

Waarom je tanden laten trekken?

Tanden trekken kan nodig zijn om verschillende redenen, waaronder:


  1. Ernstige tandbederf: wanneer tandbederf te ver is gevorderd en de structuur van de tand onherstelbaar beschadigd is, kan het trekken van de tand nodig zijn om verdere verspreiding van de infectie te voorkomen
  2. Gevolgen van een ongeval: bij een ongeluk, zoals een val of een klap op het gezicht, kunnen tanden beschadigd raken. Als de tand niet meer te redden is, kan tandextractie worden aanbevolen
  3. Tandvleesproblemen: gevorderde parodontitis kan leiden tot het losraken van tanden, waardoor trekken noodzakelijk kan zijn om verdere schade te voorkomen
  4. Ruimtegebrek: in sommige gevallen kan het nodig zijn om een tand te trekken om ruimte te maken voor orthodontische behandelingen, zoals beugels

De procedure van tanden trekken

We snappen dat het trekken van tanden een spannend moment kan zijn. Onze deskundige tandartsen zullen ervoor zorgen dat je tijdens het trekken van de tanden comfortabel bent en geen pijn ervaart. We leggen daarom graag de procedure aan je uit, zodat je overal van op de hoogte bent en je geen verrassingen te wachten staat! De procedure omvat doorgaans de volgende stappen:

1. Anesthesie

Voordat we beginnen, zal de tandarts een lokale verdoving toepassen om het gebied rond de te trekken tand te verdoven. Hierdoor voel je tijdens de ingreep geen pijn. Het is ook mogelijk om onder volledige narcose tanden/kiezen te laten trekken.

2. Tandextractie

Zodra het verdovingsmiddel of de narcose werkt, zal de tandarts voorzichtig de tand of kies verwijderen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de tand in stukken te breken voordat deze wordt verwijderd.

3. Nazorg

Na het trekken van de tand ontvang je instructies over hoe je voor het wondgebied moet zorgen. Het is essentieel om de mond schoon te houden en eventuele voorgeschreven medicatie te nemen om infectie te voorkomen.

Behandeling gevoelige tanden of verstandskies trekken

Na het trekken van de tand(en)

Na de procedure is het belangrijk om enkele richtlijnen te volgen voor een snel herstel


  • Vermijd het drinken van hete vloeistoffen of het eten van vast voedsel direct na de ingreep, totdat de verdoving is uitgewerkt
  • Vermijd roken en alcoholgebruik, omdat deze activiteiten het genezingsproces kunnen vertragen en het risico op complicaties vergroten
  • Poets voorzichtig, vermijd het tandvleesgebied rondom de wond, maar zorg ervoor dat je de rest van de tanden goed schoonhoudt
  • Neem voorgeschreven medicatie volgens de aanwijzingen van je tandarts

Ontmoet onze behandelaren

Met meer dan 20 jaar ervaring als cosmetisch tandarts, ben je bij CDC Complete Tandzorg verzekerd van de beste zorg.
Onze specialisten geven jou de lach waar je altijd al van droomde.
Dat kan met tanden trekken, maar ook voor het plaatsen van kronen en bruggen of een kunstgebit ben je bij ons in goede handen. 
Je vindt de kliniek van CDC Complete Tandzorg in Best vlakbij Eindhoven, maar wij helpen mensen uit heel Nederland. 

Ângela Barbosa

Tandarts

Karen Mulders

Tandarts

Joana Duarte Pedreiras

Tandarts

Neem contact op met CDC Complete Tandzorg

Als je meer informatie wil over tanden trekken of als je denkt dat je een of meerdere tanden moet laten verwijderen, aarzel dan niet om contact op te nemen met CDC Tandzorg. Ons toegewijde team staat klaar om jouw vragen te beantwoorden en een afspraak voor je in te plannen. 

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je voor voor veel ervaring en de allerbeste kwaliteit.

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je voor voor veel ervaring en de allerbeste kwaliteit.

Alles onder 1 dak

In onze tandheelkundige kliniek, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Ervaren specialisten

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten. Al je vragen, zorgen en verhalen kun je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge reviewscore

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in ons lab. Jouw gebit is maatwerk en daarom perfect passend bij jou.