Mondhygiënist | CDC Complete Tandzorg

De mondhygiënist is er 

voor perfecte mondzorg

Gezond tandvlees is de basis voor een gezond gebit.

Maak een afspraak
voluit lachend leven

De mondhygiënist is er

voor perfecte mondzorg

Gezond tandvlees is de basis voor een gezond gebit.

Afspraak maken

Houd je gebit gezond, samen met de mondhygiënist van CDC

Hecht je veel waarde aan een gezond gebit? Wil je jouw eigen natuurlijke gebit zo lang mogelijk behouden?

Heb je regelmatig last van ontstekingen in je mond? 

Het fundament van een gezond gebit is gezond tandvlees. 

Naast jouw dagelijkse, correcte reiniging is een periodieke reiniging bij de mondhygiënist of tandarts nodig. 

De één heeft meer last van tandsteen of tandplaque dan de ander.

Dat kan verschillende oorzaken hebben waar je zelf niet altijd iets aan kan doen. 

Samen houden wij jouw gebit en tandvlees graag gezond!


De beste mondzorg om tandbederf te voorkomen

Door regelmatig naar de tandarts en/of mondhygiënist te gaan ben je preventief bezig met de beste mondverzorging om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden. 

Dit doet de mondhygiënist:


  • Je gebit te reinigen.
  • Een tandvleesonderzoek doen die de parodontale situatie globaal aangeeft. (status van je eventuele tandvleesontsteking)
  • Je adviseren hoe je zelf je gebit het beste schoonmaakt met welke hulpmiddelen.
  • Voorkomende tandvleesproblemen behandelen.
  • Kleine gaatjes boren en vullen.
  • Je behandelen met een verdoving.
  • Röntgenfoto's van je gebit maken.
  • Kweek aanvragen bij sterke mate tandvleesontsteking.

Indien de mondhygiënist andere problemen signaleert of cosmetische wensen verneemt, vindt er een interne doorverwijzing naar een speciale tandarts plaats. 

Waarom naar de mondhygiënist van CDC Complete Tandzorg?

Bij CDC komen jaarlijks meer dan 1000 nieuwe patiënten met diverse gebitsproblemen en wensen. Veelal zijn het grote gebitsrenovaties of cosmetische behandelingen. Meestal heeft men een bezoek aan de tandarts door angst voor de tandarts jarenlang uitgesteld. Op een gegeven moment zijn gebitsproblemen dusdanig van aard dat een behandeling niet meer uit te stellen is. 

Bij CDC werken we samen met een team van diverse behandelaren met speciale ervaringen op allerlei gebieden van tandheelkunde. We beschikken over een inpandig laboratorium zodat we perfect passend, mooi maatwerk kunnen maken. Geen gebit is het hetzelfde bij CDC. We maken het zo natuurlijk, eigen, als mogelijk.


De mondhygiënisten van CDC hebben daarom ook veel ervaring met het onderhouden en behouden van een gezond gebit én gezond tandvlees. Bij indicatie van speciale gebitsproblemen kan men direct doorverwijzen naar de gespecialiseerde tandarts. Je kan dan snel(ler) terecht. 


Kortom: Bij CDC zit je goed in verband met de grootte van de kliniek, onze ervaring én de diverse specialisaties in tandheelkunde. 


Deskundige en vriendelijke zorg

Naast de deskundigheid en ervaring zal je ook begripvolle, geduldige en vriendelijke benadering ervaren bij CDC. Omdat onze behandelaren jaarlijks zoveel nieuwe patiënten met angst voor de tandarts behandelen, zijn we zeer begripvol voor alle soorten emoties en wensen.   


Maak alvast kennis met onze mondhygiënist Roberto Wawoe.

Enkele algemene ervaringen van onze patiënten

Mooie en gezonde tanden

"Als schoonheidsspecialiste vind ik het belangrijk dat mijn gebit mooi en verzorgd is. Daarvoor kom ik graag bij CDC. Ze hebben alles onder 1 dak. Dat vind ik handig!"

Claire
Gezond tandvlees
“Ik had te vaak last van bloedend tandvlees en pijn. Mijn partner liet me wel eens weten dat hij de ontsteking rook. Dat wil je toch niet. Sinds ik naar Roberto ga, heb ik hier geen last eer van".
Marcel

Lachend door het leven.

"Ik kom al 12 jaar bij CDC én zonder angst. Bij CDC hebben ze eerst mijn hele gebit opgeknapt en nu onderhouden ze het ieder half jaar. Fijne mensen daar, stuk voor stuk vriendelijk en deskundig!" 
Stephan

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt voordat je besluit een cosmetische tandheelkunde behandeling te willen. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen over cosmetische tandheelkunde voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden deze graag!

 

Mondhygiënist

Hoe lang duurt een behandeling bij de mondhygiënist?

Dit is afhankelijk van de persoonlijke gebitssituatie en de behandelingen die de mondhygiënist moet uitvoeren om jouw gebit en tandvlees gezond te maken of te houden. Bij een gezonde situatie kan de behandeling binnen 10-15 minuten klaar zijn. Bij infecties oftewel een ongezonde situatie kan de behandeling langer duren. Deze plannen we in overleg met je in.

Wat kost een behandeling bij de mondhygiënist?

Tot 18 jaar worden de behandelingen volledig vergoed. Na 18 jaar is dit afhankelijk van de persoonlijke gebitssituatie en de handelingen die de mondhygiënist moet doen om jouw gebit en tandvlees gezond te maken of houden. Het is ook afhankelijk van eventuele wenselijke verdoving. Je kan vooraf altijd een begroting opvragen. Voor behandelingen boven de € 250,- worden schriftelijke begrotingen gemaakt.

Is een behandeling bij de mondhygiënist pijnlijk?

Nee, want de mondhygiënist kan ook goed verdoven. Of een verdoving nodig is, is afhankelijk van de type en duur van de behandeling en van jouw wensen.

Wordt de behandeling bij de mondhygiënist vergoed?

Als je een aanvullende tandheelkundige verzekering hebt, wordt de behandeling vergoed. Let op: houdt rekening met de maximale vergoeding per jaar.

Hoe snel kan ik terecht bij de mondhygiënist van CDC?

We doen ons best om jouw afspraak zo spoedig mogelijk in te plannen. Ons preventieteam bestaat uit tandartsen, mondhygiënisten en paro preventie assistenten. Afhankelijk van jouw situatie en wensen plannen we de afspraak zo snel mogelijk in.

Hoe vaak moet ik naar de mondhygiënist?

Dat is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Bij een gezond gebit en tandvlees is een halfjaarlijkse controle in de meeste gevallen voldoende. Is jouw tandvlees niet gezond of snel geïnfecteerd, dan ontvang je een behandeladvies en plan.

Hoe worden de tarieven van de tandheelkundige behandelingen bepaald?

De tarieven worden door de Nederlandse Zorgautoriteit jaarlijks vastgesteld. Deze dienen verplicht gehanteerd te worden door iedere mondhygiënist en tandarts. Meer uitleg lees je op de pagina tandartskosten op onze website.

Welke handelingen mag de mondhygiënist uitvoeren?

Een opsomming:
In kaart brengen van de conditie van het tandvlees.
Geven van advies en voorlichting onder andere het ontstaan van gaatjes en tandvleesaandoeningen en over voedingsgewoonten.
Verwijderen van tandsteen, tandplak en aanslag.
Aanbrengen van fluoride en van sealant.
Polijsten van vullingen.
Reinigen van worteloppervlakken onder het tandvlees.
Behandelen van gaatjes.
Maken van röntgenfoto’s (indien BIG geregistreerde mondhygiënist).
Maken van gebitsafdrukken.

Wat mag een mondhygiënist niet doen en volgt er een verwijzing naar de tandarts?

De mondhygiënist is met name preventief aan het werk; d.w.z. voorkomen van problemen. Indien de problemen groter worden dan bijv. het vullen van een gaatje dan vindt er een verwijzing plaats naar de tandarts of een gespecialiseerde tandarts in bijv. kroon-en brugwerk, implantologie (kunstwortels), parodontologie (zware tandvleesproblemen), endodontologie (wortelkanaalbehandeling), tandprothetiek (kunstgebit).

              

Afspraakformulier

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Alles onder 1 dak

In onze tandheelkundige kliniek, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Ervaren specialisten

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten. Al je vragen, zorgen en verhalen kun je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge reviewscore

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in ons lab. Jouw gebit is maatwerk en daarom perfect passend bij jou.