Kunstgebit | CDC Complete Tandzorg

Kunstgebit

Van een eigen (ongezond) gebit naar een kunstgebit.

Toe aan een nieuw gebit?

Van eigen (ongezonde) gebit naar een mooi, goed passend kunstgebit.

Een kunstgebit? Een opluchting na jarenlange gebitsproblemen!

Heb je jarenlang pijn of verveel gehad met je eigen natuurlijke gebit en wordt het er maar niet beter op? Dan wil je hier heel graag van af. Een kunstgebit is dan een ideale oplossing. Wees gerust, er is tegenwoordig veel mogelijk. Meestal is men enorm opgelucht en heel gelukkig met een perfect passend, natuurlijk uitziend kunstgebit.

Kies dan wel voor een zeer ervaren tandarts en tandprotheticus voor het beste resultaat. Als dé kunstgebit tandarts van Nederland helpt CDC Complete Tandzorg jou aan een goed functionerend, gezond én mooi gebit. Met een volledige, gedeeltelijke gebitsprothese of een klikprothese. Ben je bang voor deze stap? Onze zorgconsulenten begeleiden je heel fijn en beantwoorden al je vragen.

Een kunstgebit? Een opluchting na jarenlange gebitsproblemen!

Heb je jarenlang pijn of verveel gehad met je eigen natuurlijke tanden en wordt het er maar niet beter op? Dan wil je hier heel graag van af. Een kunstgebit is dan een ideale oplossing. Wees gerust, er is tegenwoordig veel mogelijk. Meestal is men enorm opgelucht en heel gelukkig met een perfect passend, natuurlijk uitziend kunstgebit.

Kies dan wel voor een zeer ervaren tandarts en tandprotheticus voor het beste resultaat. Als dé kunstgebit tandarts van Nederland helpt CDC Complete Tandzorg jou aan een goed functionerend, mooi én gezond gebit. Met een volledige prothese, gedeeltelijk kunstgebit of een klikprothese. Ben je bang voor deze stap? Onze zorgconsulenten begeleiden je heel fijn en beantwoorden al je vragen.

Voor en na foto's van een kunstgebit behandeling

Gebit voor de behandeling
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Voorsituatie

CDC complete tandzorg - Beeldmerk
Gebit na de behandeling
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Na de behandeling

CDC complete tandzorg - Beeldmerk
Gebit voor de behandeling
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Voorsituatie

CDC complete tandzorg - Beeldmerk
Gebit na de behandeling
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Na de behandeling

CDC complete tandzorg - Beeldmerk

Volledig of gedeeltelijk kunstgebit of een klikgebit?

Als je eigen natuurlijke gebit niet meer te redden is met kronen en bruggen, dan is een kunstgebit een uitstekende oplossing. Als je een kunstgebit krijgt, zijn er drie mogelijkheden. Een gedeeltelijk kunstgebit vervangt alleen het deel wat niet meer goed functioneert. Een volledig kunstgebit vervangt alle tanden en kiezen en een klikgebit is een gebit dat je vastklikt op implantaten ook wel kunstwortels genoemd. En wil je het mooiste van het mooiste (ook wel het duurste) dan is een vaste porseleinen brug op implantaten, all on 4, een hele mooie oplossing. 

De voordelen van een kunstgebit

Je hebt natuurlijk liever een leven lang een gezond en goed gebit van jezelf maar dat is helaas niet voor iedereen weggelegd. Het is nu eenmaal een feit dat jouw eigen gebit door de jaren heen verslechterd. Gebitsslijtage heeft allerlei oorzaken en bij de een gaat dit sneller dan bij de ander. Jouw tanden en mond goed onderhouden en verzorgen is erg belangrijk, maar dit is niet altijd voldoende. In veel gevallen is een kunstgebit echt noodzakelijk.

Een kunstgebit hoeft niet alleen maar vervelend te zijn, het heeft namelijk ook voordelen. We zetten de voordelen van een kunstgebit voor je op een rijtje.

  • Herstel van je lach en weer goed kunnen kauwen
  • Geen tand- of kiespijn meer
  • Geen slecht ruikende adem of vervelende smaak in je mond

Een kunstgebit is heel mooi mits het goed is gemaakt. Met moderne technieken en uitstekende, kwalitatieve producten maken prothetische tandtechnici erg mooi werk. Het is echt vakmanschap. De tandartsen en tandtechnici van CDC Complete Tandzorg beheersen dit vak als geen ander. Je schamen voor je gebit wordt verleden tijd met een op maat gemaakt kunstgebit.
Een gedeeltelijk kunstgebit kan heel mooi passen bij je resterende wel goed functionerende tanden en kiezen. Een ander voordeel is beter kunnen eten. Met een klikprothese zelfs nog beter. Deze zit namelijk vast op implantaten zodat het gebit niet meer kan wegschuiven. 

Eventuele nadelen van een kunstgebit

Als je een kunstgebit neemt, wil je natuurlijk goed geïnformeerd zijn. We benoemen ook de eventuele nadelen die je kunt ervaren.

Tanden en kiezen laten trekken.
Het psychologische aspect kan best vervelend zijn en je kan na de ingreep last krijgen van napijn of nabloedingen. Maar wees gerust: dit gaat gelukkig heel snel over.

Praten en eten met een kunstgebit is even wennen in het begin.
Het klinkt en voelt anders, omdat je mondspieren zich nog moeten aanpassen. Ook zijn je kaken nog aan het genezen waardoor je nog wat pijn kunt ervaren en prothese niet lekker zit. Je kan nog pijn ervaren omdat je kaken nog aan het genezen zijn en daardoor veranderen waardoor het kunstgebit niet meer lekker zit. Dat is door de tandprotheticus te verhelpen.

Slinkende kaken door botafbraak.

Bij een volledig kunstgebit kan je lichaam stoppen met aanmaak van botopbouw. Wanneer dit het geval is, is het belangrijk om op tijd een klikprothese te nemen.

Heb je pijn aan het kunstgebit of past het niet goed? Dan kan je altijd contact opnemen met  de zorgconsulent en een afspraak inplannen met de prothesetechnicus om dit te verhelpen. Ook rebasing kan nodig zijn als kaken zijn gaan werken of slinken.

.

Van eigen gebit naar een kunstgebit, zo gaat het in zijn werk

Bij CDC Complete Tandzorg hebben wij geen lange wachtlijst. Je kunt direct een intake afspraak aanvragen,
voor meer informatie over het plaatsen van een kunstgebit. Heb je na de intake een goed gevoel bij CDC Complete Tandzorg?
Dan stellen wij een behandelplan en een begroting voor je op. We vragen machtigingen aan bij je zorgverzekeraar voor een maximale vergoeding. Daarna plannen we samen de behandeldagen in en starten we je behandeling met eventuele extracties en een prothese. Die bestaat uit 6 stappen. Dit is alleen van toepassing als er geen implantaten geplaatst worden.
Lees meer over de eventuele vervolgbehandeling; hoe het klikgebit in zijn werk gaat.

Bij CDC Complete Tandzorg ga je nooit tandeloos de deur uit!
In ons eigen tandtechnisch laboratorium maken wij een zogenaamde dagprothese.

Afspraak 1

Tijdens deze afspraak worden er afdrukken gemaakt om een tijdelijke, ook wel immediaat prothese te maken. Samen bepalen we de kleur aan de hand van kleurstalen. Deze afspraak kan eventueel direct al na het intake consult plaatsvinden, indien je de behandeling direct wil inplannen.

Afspraak 2

Tijdens deze afspraak worden de resterende tanden en kiezen getrokken. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving, maar kan ook eventueel onder narcose als je hier erg tegenop ziet of bang voor bent. Wij hebben ervaring met behandelingen onder narcose, maar ook met cliënten die angst voor de tandarts hebben.
De wonden worden gehecht en de immediaatprotheses worden op de kaken geplaatst. Deze dien je zoveel mogelijk in te houden, want ze dienen als een bandage op de wonden.

Afspraak 3

Na een week kom je terug voor het verwijderen van de hechtingen. Eventuele drukplekken worden verwijderd en een softliner in het kunstgebit aangebracht. Een softliner is een zacht materiaal, dat zorgt voor een betere pasvorm van het kunstgebit. Je kaken gaan namelijk genezen en daardoor van stand wat veranderen waardoor het kunstgebit niet meer lekker zit. Het laagje kan ruw worden. Onze klinisch prothese technici helpen je altijd graag om drukplekken te verhelpen.

Afspraak 4

Deze afspraak is voor een zogenaamde rebase. De softliner wordt eruit gehaald en er wordt een nieuwe afdruk gemaakt met het huidige kunstgebit. Hiervoor gaat je kunstgebit met de afdruk naar ons tandtechnisch laboratorium. Er komt een een nieuwe laag van kunststof in het kunstgebit waardoor de pasvorm weer beter is. Het duurt gemiddeld 6 uur voordat het kunstgebit klaar is. In de tussentijd kun je in onze CDC lounge wachten.

Afspraak 5

Nu is het tijd om de immediaat prothese te vervangen voor je definitieve kunstgebit. Met de huidige protheses worden de afdrukken gemaakt. We bespreken ook nu weer de kleur, de vorm en de grootte van de tanden en kiezen voor je definitieve prothese met je door. De prothese met de afdruk erin gaat naar ons inpandige lab voor de vervaardiging van je nieuwe definitieve kunstgebit. Na zo’n 5 uur gaan we je nieuwe prothese passen. Deze is in was gemaakt, met de tanden en kiezen die in het nieuwe kunstgebit komen. Samen kijken we naar de vorm, de kleur en de stand van de tanden. Als alles akkoord is, gaan we het kunstgebit afmaken en krijg je je immediaatprothese weer terug. 

Afspraak 6

De dag is nu aangebroken dat je je nieuwe, definitieve kunstgebit krijgt. Je kan de immediaatprothese mee naar huis nemen om eventueel als reserve te gebruiken.
Wil je verder voor een implantaatbehandeling voor een vaste constructie? Dan kan de zorgconsulent je direct verder helpen met het plannen van afspraken, opstellen van een behandelplan opstellen en aanvragen van machtigingen. Dit kan je tijdens de eerste intake al aan ons doorgeven.

Twijfel je nog tussen een kunst- of klikgebit?

Wij helpen je graag met het maken van een keuze. In onze blog lees je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Lees het blog en kom erachter wat het beste bij je past!

Maak kennis met het CDC team dat jou kan helpen

Bij CDC Complete Tandzorg hebben we meer dan 20 jaar ervaring in helpen van mensen die uiteindelijk over willen stappen naar een kunstgebit. Onze behandelaren doen dit meerdere keren per dag. Let op: alleen als dit jouw wens is en er noodzaak is.
Met de beste zorg en service helpen we ook jou dan aan een mooi kunstgebit of een klikgebit.
Wij begrijpen als geen ander namelijk dat jij zonder schaamte wil lachen en een kwalitatief goed functionerend gebit wilt.
 En ben je heel erg bang? Dan bestaat de mogelijkheid onder narcose behandeld te worden. Ook dit komt heel vaak voor.
Bij ons hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Jouw lach is onze passie!

Zemarak Nabi

Tandarts implantoloog

Karen Mulders

Tandarts

Koen van Gerven

Klinisch prothesetechnieker

Ângela Barbosa

Tandarts

Wibo Wijzenbeek

Klinisch prothesetechnieker

Wat kost de behandeling van eigen gebit naar een kunstgebit?

Als je extracties en een kunstgebit overweegt, ben je natuurlijk benieuwd wat het gaat kosten. Dat begrijpen wij. Vooraf is dit alleen moeilijk te bepalen. Wij moeten eerst een juiste diagnose stellen om te zien hoe het precies met de gezondheid van je eigen gebit en tandvlees gesteld is om een inschatting van de kosten te kunnen maken. Dan kunnen we namelijk bepalen welke behandeling met welke gebitsprothese het beste voor jou is.

Laatste reviews over CDC op Feedback Company

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt voordat je besluit een kunstgebit te nemen. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden ze graag!


Kunstgebit

Wanneer is een kunstgebit noodzakelijk?

Een kunstgebit wordt aangeraden aan mensen die veel tanden en/of kiezen missen of waarvan de tanden en kiezen door bijvoorbeeld tandbederf niet meer te redden zijn.

Hoe wordt een kunstgebit passend gemaakt?

Voordat alle tanden en kiezen getrokken worden, wordt er een afdruk van je gebit gemaakt. Van deze afdrukken worden modellen gemaakt en op die modellen wordt een passend kunstgebit voor je gemaakt in ons eigen tandtechnisch laboratorium.

Wat gebeurt er als het kunstgebit niet (meer) goed past?

Wanneer je kunstgebit niet meer goed past, kan deze opgevuld worden. Dat noemen we rebasing. De extra ruimte die is ontstaan tussen het kunstgebit en de kaak wordt opgevuld door extra zacht materiaal aan de prothese toe te voegen. Dit gebeurt in ons eigen laboratorium.

Kan ik alles eten en drinken met een kunstgebit?

In principe kun je bijna alles eten met een kunstgebit, als je er volledig aan gewend bent. Sommige voedingsmiddelen kunnen moeilijk blijven om te eten. Dit verschilt van persoon tot persoon.

Als ik een kunstgebit heb, hoef ik dan nooit meer naar de tandarts?

Ook als je een kunstgebit draagt is het belangrijk om, 1x per jaar, naar de tandarts te blijven gaan. De tandarts controleert namelijk niet alleen je tanden en kiezen, maar kijkt ook of er afwijkingen zijn aan bijvoorbeeld je tand, lippen, of (wang)slijmvliezen.

Wat is het verschil tussen een kunstgebit en klikgebit?

Het verschil tussen een kunstgebit en een klikgebit is dat een kunstgebit los in de mond zit en een klikgebit vastgeklikt zit op tandimplantaten, zgn. kunstwortels.

Is een kunstgebit behandeling pijnlijk?

De behandeling van het trekken van tanden en kiezen is vrijwel pijnloos. Het behandelgebied wordt goed verdoofd met plaatselijke verdoving. Indien je wenst kan je bij CDC de behandeling onder complete narcose laten plaatsvinden. De stappen die genomen worden voor het vervaardigen van een kunstgebit zijn geheel pijnloos.

Hoe onderhoud ik zelf mijn kunstgebit?

Na elke maaltijd kun je je kunstgebit reinigen met lauw water en (groene) zeep. Ook voor het slapen gaan kun je hiermee schoonmaken. Gebruik geen tandpasta voor het schoonmaken van het kunstgebit. Tandpasta's bevatten schurende deeltjes die voor kleine beschadigingen kunnen zorgen. Ook kun je jouw kunstgebit 1x in de week in de natuurazijn leggen, dit verwijderd eventueel aanwezige tandsteen.

Wat kost een kunstgebit en wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar?

Dat weten we pas als je op intake gesprek bent geweest. Op basis van een gebitsscan en gebitsanalyse kunnen we je het beste advies geven en een prijsopgave. De vergoeding van de zorgverzekeraar hangt af van aantal factoren, bijv.: Bij wie ben je verzekerd? Ben je aanvullend verzekerd? Hoeveel heb je al aan kosten gehad?

Hoe snel kan ik bij CDC terecht voor een kunstgebit behandeling?

Je kunt direct terecht voor een intakegesprek. Je ontvangt dan een advies op maat met een prijsopgave. In een gesprek met de zorgconsulent kun je eventueel direct je afspraken inplannen. Let op: er is veel vraag bij CDC naar protheses, daarom adviseren wij tijdig je afspraak in te plannen.

Hoe lang gaat een kunstgebit mee?

Dat is per persoon wisselend. De zorgverzekeraars vergoeden iedere 5 jaar een volledig nieuwe prothese. Tussendoor kan je het kunstgebit aanpassen wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld wanneer de pasvorm minder wordt of als je pijn tijden het dragen of eten.

Intakeformulier

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Alles onder 1 dak

In onze tandheelkundige kliniek, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Ervaren specialisten

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten. Al je vragen, zorgen en verhalen kun je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge reviewscore

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in ons lab. Jouw gebit is maatwerk en daarom perfect passend bij jou.