Tandartsbehandeling onder narcose

Word geholpen door dé narcosetandarts van Nederland

Tandartsbehandeling onder narcose 

Word geholpen door dé narcosetandarts van Nederland

Tandartsbehandeling onder narcose bij CDC Complete Tandzorg

Bang voor de tandarts en schaam je je hiervoor? Het helpt misschien als je weet dat je echt niet de enige bent. 

De enige of niet, het blijft vervelend. Ook jij wil een mooi en gezond gebit en daarvoor is een bezoek aan de 

tandarts geen luxe, maar noodzaak. Om de drempel te verlagen, juist voor diegene die extreem angstig zijn, 

besloten wij  in 2008 het narcosecentrum te openen. Tot op de dag van vandaag helpt CDC Complete Tandzorg 

duizenden patiënten met een tandartsbehandeling onder narcose. Ook jij bent in goede handen bij de gespecialiseerde narcosetandarts of angsttandarts van CDC Complete Tandzorg. 

5 tips voor de keuze van een narcosetandarts

Je kiest niet zomaar voor een tandartsbehandeling onder narcose. Waarschijnlijk heb je al heel wat onaangename ervaringen gehad. Erg vervelend allemaal. Onze gespecialiseerde tandartsen kunnen je helpen je angst voor de tandarts te overwinnen.  


CDC Complete Tandzorg was één van de eerste tandheelkundige klinieken die angstpatiënten onder narcose ging behandelen. In de loop der jaren hebben meerdere praktijken dit voorbeeld gevolgd door een tandartsbehandeling onder narcose aan te bieden. 


Hoe kies je nu de beste of meest veilige narcosetandarts?
Wij geven 5 tips die jou helpen bij het maken van de keuze voor een deskundige narcosetandarts.


1) Bekijk of de behandelkamers en de apparatuur voldoen aan alle kwaliteitseisen van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie).


2) Vraag of de tandartsbehandeling onder narcose wordt uitgevoerd door een vakkundig, gediplomeerde en BIG geregistreerd Anesthesieteam.

Anesthesieteam

Dit bestaat uit een anesthesioloog, anesthesie assistent en verpleegkundige. Je kunt vragen stellen als “Hoe lang doen ze dit werk al?” en “Werken ze al lang met elkaar samen?”. 


3) Vraag of de ruimte waar de tandartsbehandeling onder narcose plaatsvindt ruim genoeg is, zodat het team prettig kan samenwerken en elkaar niet in de weg staat?


4) Bekijk of er een aangename uitslaapkamer oftewel verkoeverkamer is, voorzien van de benodigde apparatuur om aangenaam en veilig bij te komen. Vraag ook of er verpleegkundigen aanwezig zijn die het welzijn van de patiënten in de gaten houden.


5) Niet onbelangrijk, ga na of er steriel wordt gewerkt. Denk aan kleding, zijn materialen steriel verpakt, heeft de praktijk een eigen sterilisatieafdeling et cetera.


Deze punten zijn bij CDC Complete Tandzorg uitstekend geregeld. Bij ons ben je voorzien van de beste kwaliteit en service. Voel je vrij om contact met ons op te nemen als jij hier nog vragen over hebt. 

Dit gebeurt er op de dag van je narcose 

Op de dag van je tandartsbehandeling onder narcose kom je samen met een begeleider naar het narcosecentrum van CDC Complete Tandzorg. Je mag zelf 24 uur geen auto rijden of zelfstandig van het openbaar vervoer gebruik maken. Vandaar de begeleider om je weer veilig thuis te brengen. Vooraf aan de behandeling heb je instructies ontvangen die je hopelijk goed hebt opgevolgd.


Eenmaal aangemeld bij de receptie mag je in de wachtkamer plaatsnemen totdat de anesthesioloog je komt ophalen. Je krijgt een voorgesprek waarin je medische situatie nog even wordt gecheckt en nog een goede uitleg over tandartsbehandeling onder narcose.  Heb je nog vragen over de behandeling dan is er uiteraard tijd om deze vragen te stellen. Je begeleider mag mee tot aan de behandelkamer, maar mag niet bij de behandeling blijven. 


Voordat je de narcosemiddelen krijgt toegediend, heeft de anesthesioloog de bewakingsapparatuur aangesloten en gecontroleerd. Tijdens de behandeling houden we je goed in de gaten en meten we je hartslag, bloeddruk en het zuurstofgehalte in je bloed. 


Vervolgens wordt er een infuus aangebracht in je arm. Via het infuus krijg je het slaapmiddel en een pijnstiller toegediend. Deze middelen zijn precies op jouw gewicht, lengte en leeftijd afgestemd. Omdat dit slaapmiddel direct in de bloedbaan terecht komt, zal je heel snel in slaap vallen. Wij maken bij CDC Complete Tandzorg gebruik van een narcosemiddel dat door jouw lichaam snel wordt opgenomen, maar ook weer snel wordt afgebroken. Dit zorgt ervoor dat jij na de behandeling snel weer wakker bent en snel herstelt.


Ben je heel bang voor het aanbrengen van een infuus? Dan kan je samen met de anesthesioloog dit bespreekbaar maken. Samen komen we tot een, voor jouw werkbare, oplossing. Het infuus is weliswaar altijd nodig om in slaap gebracht te worden.

Zodra je diep slaapt wordt de tandartsbehandeling onder narcose gestart. De anesthesioloog controleert voortdurend alle belangrijke lichaamsfuncties. 


Na de behandeling brengt de verpleegkundige je de naar de verkoeverkamer (uitslaapkamer). Je kan hier in alle rust bijkomen. De verpleegkundige houd je ademhaling, bloeddruk en hartslag goed in de gaten en stelt je op je gemak. Jouw begeleider is hier ook welkom.


Als alles medisch gezien goed is en je je goed genoeg voelt om op te staan en te lopen, mag je naar huis. Dit is meestal al na één uur. Je krijgt duidelijke uitleg over wat je thuis eventueel wel en niet kunt doen. De dag na de tandartsbehandeling onder narcose belt onze zorgconsulent je om te vragen hoe het gaat. 


Wij adviseren om de eerste 24uur na de behandeling iemand bij u in huis te hebben. Indien dit niet mogelijk is, is het aan te raden om iemand gedurende de eerste 24u een keer langs te laten komen of te laten bellen of alles in orde is. Om zo eventuele veranderingen in de gezondheid op te merken.


Geen enkele medische ingreep is geheel vrij van risico’s. Kies daarom voor een ervaren anesthesioloog die je uitvoerig informeert over de mogelijke risico’s en complicaties die na elke ingreep, dus ook na een veilige methode als anesthesie, kunnen optreden. Ernstige complicaties treden tijdens een narcose zeer zelden op, zelfs niet bij ernstig zieke patiënten en noodingrepen. CDC Complete Tandzorg heeft veel ervaring met een tandartsbehandeling onder narcose en voorziet jou van de beste zorg. 

Kijk 1 minuut de video van Willem Baas

Al 20 jaar dé narcosetandarts van Nederland

Maak kennis met onze narcose tandartsen en anesthesiologen

Bij CDC Complete Tandzorg hebben we sinds 2008 een narcosecentrum waar op zorgzame en deskundige wijze tandartsbehandelingen onder narcose plaatsvinden. We zijn gevestigd in regio Eindhoven, 

maar helpen mensen uit heel Nederland. Wij begrijpen dat bij angst voor de tandarts nodige tandartsbehandelingen worden uitgesteld. Dat komt het gebit vaak niet ten goede. Onze ervaren specialisten helpen jou graag weer aan

een goed functionerend, gezond én mooi gebit. 


Zemarak Nabi

Tandarts implantoloog

Karen Mulders

Tandarts
Anesthesioloog Jens

Jens

Anesthesioloog

Ângela Barbosa

Tandarts
Uitleg over tandartsbehandeling onder narcose CDC

Wat kost een tandartsbehandeling onder narcose?

Als je een narcosebehandeling overweegt, ben je natuurlijk benieuwd naar het kostenplaatje. Dat begrijpen wij heel goed. Vooraf is dit alleen lastig te zeggen. Wij moeten eerst een diagnose hebben en een behandelplan om een inschatting van de kosten te kunnen maken. Dan kunnen we namelijk ook bepalen hoe lang de tandartsbehandeling onder narcose gaat duren. Lees meer over tandartskosten en mogelijke vergoedingen. 

In vier stappen onder narcose naar een gezond gebit

CDC complete tandzorg - Intake consult

1. Intake
afspraak

Diagnose, röntgen, onderzoek, luisteren naar  problemen, je persoonlijke verhaal en je wensen. 

Weet wat er mogelijk is.

CDC complete tandzorg - Behandelplan en begroting

2. Behandelplan en begroting

Duidelijke informatie over de mogelijke behandeling(en) en bijbehorende kosten.
Weet waarvoor je kiest.
CDC complete tandzorg - Start behandeltraject

3. Start behandeltraject

Uitvoering van het gekozen plan en fijne begeleiding tijdens alle fases. 

Op weg naar een gezond én mooi gebit.

CDC complete tandzorg - Nazorg

4. Onderhoud en nazorg

Samen houden we je gebit gezond. Advies over dagelijkse reiniging, periodieke controles  en onderhoud van CDC.

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt voordat je besluit een onder narcose behandeld te worden.  Daarom hebben wij de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden ze graag! 

Tandartsbehandeling onder narcose

Kan iedereen onder narcose geholpen worden bij CDC?

Niet iedereen kan onder narcose geholpen worden bij CDC. Dat heeft te maken dat wij niet in een ziekenhuis gevestigd zijn en er in noodsituaties bijvoorbeeld geen cardioloog in huis is. Mensen met bepaalde aandoeningen, ziektes of veel te laag of veel te hoog BMI mogen wij niet helpen. Op basis van de gezondheidsvragenlijst en de vooronderzoeken wordt door de anesthesioloog bepaald of je onder narcose behandeld mag worden. Wij werken uiteraard met een deskundig, compleet anesthesieteam met duidelijke protocollen én beschikken over een aparte narcosecentrum. Hierdoor is wel meer mogelijk bij CDC dan bij een reguliere tandartspraktijk.

Wat kost een behandeling onder narcose bij de tandarts?

De kosten van een narcosebehandeling is afhankelijk van de duur van de behandeling. Het startbedrag is € 850,- en ieder half uur daarna € 150,-
In dit bedrag zit o.a. berekend de speciaal ingerichte narcosekamer met alle apparatuur, de anesthesiemiddelen (medicaties), de anesthesioloog, de anesthesieassistent, de uitslaapkamer met verpleegkundige en apparatuur.

Wordt de narcosebehandeling bij de tandarts vergoed door de zorgverzekeraar?

Onze ervaring is dat de narcosebehandeling vrijwel nooit vergoed wordt door de zorgverzekeraar. In een uitzonderlijk geval, bij een medische noodzaak, wordt het echter wel eens vergoed. Ons advies is dat je jouw zorgverzekeraar vraagt naar de mogelijkheden.

Is een behandeling onder narcose wel veilig?

De narcose bij CDC is zeker veilig. Wij werken met een zeer ervaren en deskundig eigen anesthesiologen en verpleegkundigen. Dat neemt niet weg dat er complicaties optreden zoals bijvoorbeeld een allergische reactie op de medicijnen. Daarom is het erg belangrijk om de gezondheidstoestand volledig en eerlijk in te vullen en tijdens het vooronderzoek door te nemen.

Hoe lang duurt de narcosebehandeling en wanneer kan ik naar huis?

De duur hangt af van de tandheelkundige behandeling. Na de behandeling verblijf je in de uitslaapkamer bij de verpleegkundige. Je begeleider mag hierbij aanwezig zijn. In de meeste gevallen ben je binnen een uur in staat om naar huis te gaan.

Waarom moet ik nuchter zijn voor de narcosebehandeling?

Door toediening van de narcosemiddelen ontspant je lichaam zich en vallen sommige beschermende reflexen weg. Het kan voorkomen dat zure maaginhoud via de slokdarm terug gaat en in de longen terechtkomt. Dit kan een longontsteking veroorzaken. Als je 6 uur vooraf niets meer eet en drinkt, zoals is voorgeschreven, zal je maag leeg zijn op het moment dat je de narcose krijgt. Daarmee zullen de risico's van de narcose aanzienlijk afnemen.

Hoe bereid ik me het beste voor op een narcosebehandeling?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden wanneer je een narcosebehandeling ondergaat. Het is belangrijk dat wanneer je rookt, je dit tijdelijk stopt vanwege het verminderde zuurstofgehalte in het bloed. Ook is het belangrijk dat je compleet nuchter bent en 6 uur vooraf aan de behandeling niet mag eten en drinken. Ook is het aan te raden minimaal 24 uur voor én na de behandeling geen alcohol te nuttigen in verband met de bloedverdunnende werking.

Zijn er bijwerkingen na de narcosebehandeling?

Na de behandeling komt het vaak voor dat patiënten wat slaperig en suf zijn. Een klein gedeelte wordt ook misselijk of krijgt hoofdpijn. Dat kan mede komen door de lege maag. Deze bijwerkingen duren maar even en vrij snel na de behandeling mag je weer naar huis.

                          

Intakeformulier