Angsttandarts CDC Complete Tandzorg

Angsttandarts

Bang voor de tandarts? Laat je helpen door een ervaren angsttandarts van CDC

Angsttandarts

Bang voor de tandarts? Laat je helpen door een ervaren angsttandarts.

Troost jezelf. Angst voor de tandarts komt heel vaak voor.

 Een tandartsbezoek is voor de meesten niet hun favoriete bezigheid, maar er zijn ook personen die uit angst al jaren de tandarts vermijden. Dat zorgt natuurlijk voor problemen. Logisch, want zonder een onderhoudsbeurt zo nu en dan verslechterd jouw gebit.
Angst voor de tandarts komt in veel gevallen door angst voor pijn, nare ervaringen uit het verleden of schaamte voor je gebit.
Wat de reden ook is, wij nemen deze angst uiterst serieus. Om een bezoek aan de tandarts wat makkelijker te maken en jou te helpen
deze angst te overwinnen, heeft CDC Complete Tandzorg een angsttandarts in Best.

Waarom naar de angsttandarts?

Je weet dat je gebit achteruit gaat. Je onderhoudt het goed, omdat je het tandartsbezoek zo lang mogelijk wilt uitstellen. Helaas is er geen ontkomen aan, maar van alleen de gedachte krijg jij al buikpijn. Je bent zeker niet de enige. Wist je dat een kwart van alle Nederlanders bang is voor de tandarts? Erg vervelend, want je wilt toch een gezond en mooi gebit. En mocht je al last hebben van kiespijn, tandvleesproblemen of andere problemen dan wil je vast niet dat dit verergerd.

Wij gunnen iedereen een mooi en gezond gebit en willen elk bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen, ook voor degenen die bang zijn voor de tandarts. Vandaar dat CDC Complete Tandzorg als één van de eerste klinieken van Nederland besloot de angsttandarts te introduceren. En met succes! Al meer dan 20 jaar komen mensen uit heel Nederland speciaal voor de angsttandarts naar Best. Voor alle behandelingen kun je bij onze angsttandarts terecht. 

Wat doet een angsttandarts?

Wat is het verschil tussen een reguliere tandarts en een angsttandarts? Goede vraag. Wij leggen het je uit, zodat jij weet wat jij kunt verwachten als je een afspraak met onze angsttandarts maakt. Dat is wel zo prettig.

De angsttandarts luistert naar jouw verhaal en naar jouw wensen.
De angsttandarts neemt de tijd om alles goed uit te leggen en af te stemmen of jullie elkaar goed begrijpen. Wij luisteren naar jouw wensen en kijken samen met jou hoe wij hier een invulling aan kunnen geven en wat daarvoor nodig is. Natuurlijk met een goed onderbouwd en tandheelkundig behandeladvies.

De angsttandarts stelt je op je gemak.
Dit gaat om meer dan alleen expertise als tandheelkundig specialist. People skills zijn ook belangrijk. Onze angsttandarts beheerst deze skills. Hij of zij toont begrip, is vriendelijk en heel geduldig. 


De angsttandarts maakt afspraken én komt deze na. 
Wij horen helaas vaak dat afspraken wel gemaakt worden, maar niet worden nagekomen. Dat doet een angsttandarts wel. Steek jij bijvoorbeeld je hand op omdat zij moeten stoppen, dan doen zij dat.


Tandheelkunde anders doen.
Heb je een voorstel om het anders te doen? Bijvoorbeeld een koptelefoon op of rechtop of juist voorover gebogen happen? Welk verzoek je ook hebt, de angsttandarts kijkt graag naar een oplossing die bij jouw voorkeuren past. En wat dacht je van pijnloos behandelen? Onze angsttandarts is een experts in deskundig verdoven. Ook hier geldt dat we goed naar je luisteren en je serieus nemen. De angsttandarts behandelt pas als je echt niets meer voelt.

 Keuze tussen angsttandarts of narcose tandarts

Bij CDC Complete Tandzorg kan het allebei. Een tandartsbehandeling onder narcose is in principe niet nodig.
De angsttandarts kan je ook pijnloos behandelen met een plaatselijke verdoving.
Is het ‘bewust’ of ‘wakker’ meemaken van de behandeling voor jou een absoluut geen optie, dan biedt de narcosetandarts een hele goede uitkomst. Alles om het voor jou zo aangenaam mogelijk te maken.

Onze ervaring leert dat na een behandeling onder narcose, patiënten meer vertrouwen hebben gekregen in de tandarts.
Waardoor ook een stukje angst is weggenomen. Voor de vervolgbehandelingen van de angsttandarts, is een narcose dan vaak niet meer nodig.
Heeft de patiënt de angst nog niet voor zover overwonnen, dan is een behandeling onder narcose uiteraard nog steeds een optie. 

Tandproblemen door angst voor de tandarts?

Jarenlang de tandarts vermeden en zonder gevolgen voor de gezondheid van jouw gebit? Waarschijnlijk niet. Ook al poetste je nog zo goed. Voor niet ieder gebit is dit voldoende. Zonder groot onderhoud kunnen de problemen zich opstapelen. Wat voor een problemen? We noemen er een paar:


  • Tandsteen en tandplak
  • Gaatjes
  • Gingivitis
  • Parodontitis
  • Loszittende tanden en kiezen


CDC is echt een aanrader

"Ik heb online gezocht naar een speciale angsttandarts en ben al twee keer onder narcose behandeld. Wat een opluchting!”

CDC is een aanrader
Wilmy
Na 11 jaar eindelijk geen angst meer
“De rust die ze uitstralen, de tijd die ze voor je nemen, de duidelijke uitleg die je krijgt. FANTASTISCHE mensen allemaal.”
schijterd voor de tandarts
Jo
Al 20 jaar lachend door het leven

“Blijf niet aarzelen als je bang bent. CDC is er om je te helpen. Ik ga nu al 20 jaar weer lachend door het leven”

lachend door het leven door CDC
Stephan

Maak kennis met onze speciale angsttandartsen en zorgconsulent

Op zoek naar een ervaren tandarts, die begrip heeft voor jouw angst en je helpt deze angst te overwinnen? Kies voor CDC Complete Tandzorg. Onze specialisten hebben we meer dan 20 jaar ervaring als angsttandarts en narcosetandarts. Het is niet voor niets dat mensen uit heel Nederland ons in Best bezoeken voor een behandeling. Wij maakten al velen blij met een gezond en mooi gebit en dat doen wij ook graag voor jou. Kom voor de beste zorg en service naar onze kliniek of neem contact op voor extra informatie.


Zemarak Nabi

Tandarts implantoloog

Karen Mulders

Tandarts

Marianne de Poorter

Zorgconsulent
Anesthesioloog Jens

Jens

Anesthesioloog

Ângela Barbosa

Tandarts

In vier stappen naar een gezond én mooi gebit.

CDC complete tandzorg - Intake consult

1. Intake
afspraak

De angsttandarts luistert naar jouw problemen, persoonlijke verhaal en wensen. De diagnose wordt gesteld en er volgt eventueel onderzoek of het maken van röntgenfoto's.
CDC complete tandzorg - Behandelplan en begroting

2. Behandelplan en begroting

Je krijgt duidelijke informatie over de mogelijke behandeling(en) en bijbehorende kosten.
Weet waarvoor je kiest.

CDC complete tandzorg - Start behandeltraject

3. Start behandeltraject

Het behandelplan wordt uitgevoerd door de angsttandarts. Tijdens alle fases ben je verzekerd van een fijne begeleiding en goede zorg. Op weg naar een gezond én mooi gebit.
CDC complete tandzorg - Nazorg

4. Onderhoud en nazorg

Samen houden we je gebit gezond. Je krijgt advies over dagelijkse reiniging, periodieke controles en onderhoud van de angsttandarts.

Veelgestelde vragen

Je angst voor de tandarts overwinnen is niet niets. Wij begrijpen dat je nog een aantal vragen hebt, voordat je besluit een afspraak met de angsttandarts te maken. Wellicht heb je iets aan onderstaande antwoorden. Staat jouw antwoord er toch niet tussen, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag! 

Angsttandarts

Wat is een angsttandarts?

Zoals de naam al doet vermoeden is de angsttandarts gespecialiseerd in het helpen van patiënten met extreme angst voor de tandarts. Deze tandarts neemt de tijd voor je en legt je stap voor stap alles uit.

Hoe overwin in mijn angst voor de tandarts?

Angst voor de tandarts is ontzettend vervelend en ontstaat vaak uit negatieve ervaringen uit verleden. Door er met andere over te praten, te luisteren naar positieve ervaringen met de tandarts van anderen en een bezoek aan een gespecialiseerde angsttandarts is het mogelijk deze angst te verminderen en zelfs te overwinnen.

Wanneer bezoek je een angsttandarts?

Wanneer de conditie van jouw gebit verslechtert doordat jij een tandartsbezoek blijft
uitstellen door extreme angst voor de tandarts, is het raadzaam een afspraak te
maken met de angsttandarts.

Wordt de angsttandarts vergoed?

Als je zo bang bent voor tandarts dat je simpelweg een behandeling zonder narcose niet aandurft, dan biedt in enkele gevallen de zorgverzekeraar een vergoeding voor narcose. Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen, heb je wel toestemming van je verzekeraar nodig. Neem contact op met jouw zorgverzekeraar om de situatie te bespreken. De tandarts zal helpen met het onderbouwen van de noodzaak.

Wat is het verschil tussen de angsttandarts en narcosetandarts?

De narcosetandarts voert de behandeling onder narcose uit, waar de angsttandarts ook de behandeling pijnloos kan uitvoeren met een plaatselijke verdoving. Bij angst voor de tandarts is een behandeling onder narcose niet altijd noodzakelijk. Bij CDC hebben wij beide specialisten in huis en kijken we graag samen naar welke tandarts het beste bij jouw situatie past.

Intake afspraak maken

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Alles onder 1 dak

In onze tandheelkundige kliniek, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Ervaren specialisten

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten. Al je vragen, zorgen en verhalen kun je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge reviewscore

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in ons lab. Jouw gebit is maatwerk en daarom perfect passend bij jou.