arrow_drop_up arrow_drop_down

Je huidige kunstgebit
vervangen voor een nieuwe

Kies voor een zeer ervaren kunstgebit specialist én tandprotheticus

Kunstgebit vervangen

Is je kunstgebit aan vervanging toe?

Door allerlei omstandigheden kan het zijn dat je gebitsprothese vervangen moet worden. Je kaak is geslonken, daardoor zit het te los. Het kan te vaak opgevuld zijn. Maar het kan ook kapot gaan, slijten of in de loop van de jaren gaan verkleuren. Dan wordt het tijd voor een nieuw kunstgebit. Kies dan wel voor een zeer ervaren kunstgebit tandarts of een klinisch prothese technieker voor het goed passend en natuurlijk uitziend resultaat. Als dé kunstgebit tandarts van Nederland helpt CDC Complete Tandzorg jou aan een goed functionerend én natuurlijk uitziend kunstgebit. Dit is één van onze specialiteiten.

Kunstgebit vervangen

Vier goede redenen wanneer je je kunstgebit moet vervangen

Het kunstgebit zit te los en/of doet pijn aan de kaak.

Doordat je kunstgebit op je kaak drukt, bestaat er een grote kans dat de kaak in de loop van de tijd gaat slinken, omdat er geen wortels meer in de kaak zitten. Je kunstgebit slinkt niet mee en daardoor ontstaat er ruimte tussen je kunstgebit en je kaak. Dan zit het te los, het verschuift waardoor het pijn kan gaan doen. Op sommige plekken drukt het dan harder dan op andere. Je krijgt dan meer last van drukplekken. Vaak ervaar je ook last met eten en praten.

Je moet meer moeite doen om je mond te sluiten en/of je krijgt afhangende mondhoeken.

De reden van deze problemen kunnen zijn dat de beethoogte verkeerd is. Je bijt te diep, waardoor je onderkaak te dicht bij de neus komt te liggen. Daardoor zit het kaakgewricht niet meer in de juiste positie en kan er schade ontstaan aan je kaak. Als je in de spiegel kijk, kun je goed zien als de beet te laag is. Een nieuw kunstgebit verhelpt dit probleem.

Kunstgebit vervangen

Afgevlakte kiezen, losse voortanden of scheurtje in de bovenprothese

Wanneer je afgevlakte kiezen hebt, leidt dit tot een te lage beethoogte. Als dat het geval is, kunnen je voortanden van je prothese los komen te staan. Of er ontstaat een scheurtje in de bovenprothese. Een nieuw kunstgebit of het vervangen van de kiezen verhelpt dit probleem en is de beethoogte weer correct.

Je kunstgebit is verkleurd of het ziet er niet meer mooi uit.

Een kunstgebit kan in de loop der jaren slijten. De kleuren van de tanden en van het tandvlees kunnen veranderen. Dit kan komen door bepaalde voeding of drank. Maar ook de pasvorm kan na verloop van tijd minder goed worden. Jij verandert en met jou moet het kunstgebit mee veranderen. Het gebit moet esthetisch kloppen bij je gezicht.

Benieuwd naar ervaringen van anderen?

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Saskia de Bode

Nieuw mooi gebit

"Saskia komt uit het Belgische Stekene, voorbij Antwerpen. Het is voor haar anderhalf uur rijden naar CDC, maar die rit heeft ze er graag voor over. “Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet. Het was voor mij het begin van een nieuw leven.”
Cosmetische tandarts
Ms. Nameless
Add Your Stars

Marja Smal

Mooie voortanden 

“Als ze met je voortanden aan de slag gaan, verandert je uiterlijk echt. Dat vond ik dus wel spannend. Maar als je de voor- en nafoto’s nu ziet… het verschil is enorm. Daarnaast ben ik geweldig behandeld. Heel rustig en prettig.

Porseleinen facings
Ms. Nameless
Add Your Stars
Mary Verbeek

Nieuw bovengebit 

"Mijn bovengebit was in de loop van de jaren geslonken. Om dat probleem op te lossen maakten ze nieuwe tanden, zgn. brugwerk van porselein over mijn eigen tanden heen. Mijn bovengebit ziet er nu weer helemaal als nieuw uit.”
Ms. Nameless
Add Your Stars

Ontmoet onze behandelaren

Bij CDC Complete Tandzorg hebben we meer dan 20 jaar ervaring met patiënten die

van eigen gebit naar een kunstgebit zijn overgestapt.

We zijn gevestigd in regio Eindhoven, maar helpen mensen uit heel Nederland.

Wij snappen als geen ander dat je niet alleen een goed functionerend kunstgebit wilt,

maar ook een esthetisch mooi kunstgebit waar je trots op bent.

Dat is dan ook precies de reden waarom CDC Complete Tandzorg een kliniek voor gebitsprotheses heeft opgericht.

Met een team van bijna 70 ervaren medewerkers en tandheelkundig specialisten bieden wij jou de beste zorg en service.

Zemarak Nabi

Tandarts implantoloog

Karen Mulders

Tandarts

Willem Baas

Tandarts implantoloog
G

Giulio Ricceri

Tandarts

Rahela Mohamadi

Mondhygiënist

Roberto Wawoe

Mondzorgkunidige

Alina Hernández Lamorú 

 Paro preventieassistent

Keri Petersen

Preventieassistent

Marja Faber

 Paro preventieassistent

Wat kost een vervanging van een kunstgebit en wat krijg je vergoed?

Als je je kunstgebit wil vervangen, ben je natuurlijk benieuwd wat het gaat kosten. Dat begrijpen wij. Als je nog geen patiënt bent bij CDC Complete Tandzorg is dit vooraf moeilijk te bepalen omdat het van enkele factoren afhankelijk is. Denk aan bijv. of je implantaten hebt. Tijdens een intake afspraak kunnen we het tarief aan je doorgeven. Onze zorgconsulenten verzorgen de machtigingsaanvraag bij je zorgverzekeraar.

De zorgverzekeraars vergoeden de kosten van een volledig uitneembare onder en boven kunstgebit ééns per 5 jaar uit de basisverzekering. De hoogte van de eigen bijdrage is per zorgverzekeraar wisselend. Sommige zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk ook de eigen bijdrage vanuit de aanvullende tandartsverzekering als je die hebt afgesloten. 

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Alles onder 1 dak

In onze tandheelkundige kliniek, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Ervaren specialisten

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten. Al je vragen, zorgen en verhalen kun je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge reviewscore

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in ons lab. Jouw gebit is maatwerk en daarom perfect passend bij jou.

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt voordat je besluit facings te nemen. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden ze graag!

Veelgestelde vragen

Is het i.v.m. Corona wel veilig om naar CDC te komen?

In onze kliniek moeten we altijd erg op de hygiëne letten, met name alle behandelaren en in de behandelkamers. We hebben echter veel extra maatregelen getroffen. We spreiden de bezoekers over meerdere klinieken zodat de 1,5 meter in de wachtkamers gehanteerd kan worden. Alle bezoekers moeten de handen steriliseren en mondkapjes dragen in de openbare ruimtes. We hebben looprichtingen aangebracht. De poetsruimtes zijn gesloten en al onze onze ondersteunende medewerkers dragen mondkapjes. We hanteren extra sneltests onder onze medewerkers en volgen uiteraard alle RIVM maatregelen op. Dat verwachten wij ook van onze bezoekers. Daarvoor stellen we telkens weer de triagevragen bij ieder bezoek.

Hoe lang duurt een afspraak?

Ben je nog niet eerder bij de tandarts geweest? Dan krijg je eerst een intake gesprek. Daarbij bekijkt de tandarts je gebit en geeft aan welke behandelingen mogelijk zijn. Als je dan besluit om de behandeling aan te gaan, dan wordt er een afspraak met je gemaakt. En de duur van de afspraak hangt af van wat er aan je gebit moet gebeuren.

Ik heb al heel lang geen tandarts meer bezocht. Krijg ik de kosten dan wel vergoed uit mijn tandartsverzekering?

Ja, als je een tandartsverzekering hebt afgesloten, krijg je gewoon je rekeningen vergoed conform de voorwaarden van je verzekering. Raadpleeg je zorgverzekeraar wat er vergoed wordt van je begroting.

Ik ben al heel lang niet bij de tandarts geweest vanwege mijn angst. Hoe kan ik toch de stap zetten om wél te gaan?

Het toegeven dat je angst hebt voor de tandarts is al een eerste goede stap! Praat erover met anderen, dan begin je al met het overwinnen van de angst. Maak een afspraak of laat een afspraak maken bij de angst tandarts. En vraag degene die weet van je angst om mee te gaan.

Eenmaal bij de angst tandarts is het belangrijk aan te geven dat je echt bank bent. De angst tandarts maakt vervolgens een afspraak met je over de te volgen aanpak, ofwel een behandelplan op maat!

Ben ik verplicht een tandarts verzekering af te sluiten?

Een verzekering voor de tandarts afsluiten is niet verplicht. Het is wel aan te raden indien je een cosmetische of restauratieve gebitsbehandeling overweegt. Tijdens het intake consult zal de tandarts je adviseren en vooraf een begroting afgeven. Er zijn diverse websites waar je tandartsverzekeringen kunt vergelijken.

Wordt de behandeling van mijn kind ook vergoed?

Tot de leeftijd van 18 jaar wordt tandheelkundige zorg voor kinderen, met uitzondering van beugelbehandelingen en sommige implantaatbehandelingen, in principe 100% vergoed vanuit de basisverzekering.

Wij maken gebruik van cookies