Bijzonder mooi kroon en brugwerk

Kies voor de meest ervaren tandarts in cosmetische tandheelkunde

Bijzonder mooi kroon en brugwerk

Kies voor de meest ervaren tandarts in cosmetische tandheelkunde

Kroon en brugwerk voor een mooi en gezond gebit

Heb je ongezonde tanden of kiezen? Ontbrekende tanden of een pijnlijk gebit? Dat is erg vervelend, maar gelukkig zijn er behandelingen om dit op te lossen. Het behoud van een gezond én mooi gebit is belangrijk. Niet alleen om representatief voor de dag te komen, maar ook om ervoor te zorgen dat het gebit goed blijft functioneren.

Als dé cosmetische tandarts van Nederland helpt CDC Complete Tandzorg jou aan een goed functionerend, gezond én mooi gebit. Hoe we dat doen? Met een kroon en brugwerk behandeling bijvoorbeeld.

Kroon en brugwerk de duurzame vervangingen voor tanden en kiezen

Je gebit kan in de loop der jaren door allerlei oorzaken achteruit gaan of beschadigd raken. Denk hierbij aan een pijnlijk gebit door ontstekingen en het ontstaan van tanderosie of tandbederf. In sommige gevallen is een tand of kies niet meer te redden. Het gebit kan afbreken of langzaam afbrokkelen. Kortom: je gebit functioneert niet meer zoals het zou moeten functioneren.


Gelukkig kunnen wij hier iets aan te doen. Met kroon en brugwerk herstellen we jouw gebit zodat het weer goed functioneert, mooi en gezond is.  

Kroon en brugwerk van goede kwaliteit bij CDC

Wat is een kroon en wat is een brug?

Een kroon is kapje van zirkonium en/of porselein dat over je eigen afgeslepen tand of kies geplaatst wordt. Een brug bestaat uit meerdere kronen ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden of kiezen. Een brug zit vast aan twee of meer eigen afgeslepen tanden of kiezen. ook wel pijlers genoemd. 

Bij CDC Complete Tandzorg maken we alles in eigen huis. Onze cosmetische tandartsen werken nauw samen met onze porselein technici in ons inpandige laboratorium. 

Je krijgt daardoor prachtig kroon en brugwerk op maat in je mond, dat heel goed aansluit qua kleur en vorm op je eigen natuurlijke tanden. 

Daarnaast kan je rekenen op kroon en brugwerk van hoogstaande kwaliteit. Onze eigen vakmensen in ons inpandige tandtechnisch laboratorium maken gebruik van de beste materialen. 

Zo werkt een kroon en brugwerk behandeling

Aan een lange wachtlijst doen wij niet bij CDC Complete Tandzorg. Wil jij de mogelijkheden verkennen voor een kroon en brugwerk behandeling, dan kun je dus direct een intake gesprek aanvragen. Heb je na de intake een goed gevoel bij CDC Complete Tandzorg. Dan stellen wij een behandelplan en een begroting voor je op en plannen we de behandeldagen met je in.

De kroon en brugwerk behandeling bestaat uit twee afspraken.

Afspraak 1

Preparatie en de kleur van de kroon en/of brug bepalen
Eerst moet moet er een laagje van je tand of kies worden afgeslepen, zodat er voldoende ruimte is voor de kroon of brug.
We maken vervolgens een afdruk.

Bij CDC Complete Tandzorg ga je nooit tandeloos de deur uit. We maken en plaatsen een tijdelijke noodvoorziening.
Aan de hand van een kleurstaal bepalen we samen de kleur van je definitieve kroon of brug. In het tandtechnisch laboratorium wordt het werkstuk in die kleur gemaakt.

Afspraak 2

Passen en plaatsen kroon en brugwerk

De noodvoorziening wordt eraf gehaald en de porseleinen kroon of brug los erop gezet.
De tandarts controleert de beet, de kleur en de pasvorm.
Als dit helemaal goed is en jij vindt het mooi, dan wordt het werkstuk met een sterke hechtlaag definitief geplaatst.

Is er iets toch niet goed? Dan wordt het direct aangepast in het lab. Dit neemt gemiddeld een uurtje in beslag. Pas als alles goed is en jij tevreden bent, zijn we klaar met de kroon en brugwerk behandeling. Nu kun jij genieten van je mooie lach!

Mooi verzorgd gebit

"Ik vind een goed verzorg gebit erg belangrijk. Daarom heb ik voor CDC gekozen omdat ze alles tandheelkundige specialismes in huis hebben"

Claire

Begin van een nieuw leven

"Ik was blij dat ik de weg naar CDC heb gevonden. Het was voor mij het begin van een nieuw leven met mijn mooie nieuwe tanden."

Saskia

Weg met angst en schaamte

“Blijf niet aarzelen als je bang bent. CDC is er om je te helpen. Ze zijn allemaal heel aardig en begripvol. Ik heb een heel stuk van mijn angst overwonnen".

Stephan 

Gespecialiseerde tandartsen in kroon- en brugwerk

Bij CDC Complete Tandzorg hebben we meer dan 20 jaar ervaring als cosmetische tandarts en vooral met prachtig kroon- en brugwerk.
We zijn gevestigd in regio Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, maar helpen mensen uit heel Nederland door onze goede naam.
Ons team van bijna 70 ervaren medewerkers en tandheelkundig specialisten bezorgen jou weer een stralend en gezond gebit. Of je nu voor een kroon en brugwerk behandeling onze praktijk bezoekt, voor een frameprothese of voor reguliere mondzorg. Je bent bij CDC Complete Tandzorg altijd verzekerd van de beste zorg, kwaliteit en service.

Mogen wij jouw helpen aan die stralende lach?

Zemarak Nabi

Tandarts implantoloog

Karen Mulders

Tandarts

Ângela Barbosa

Tandarts

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt voordat je besluit een afspraak te maken voor een behandeling. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen over kroon en brugwerk voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden ze graag!

Kroon en brugwerk

Waar is kroon en brugwerk van gemaakt?

Een kroon of brug wordt gemaakt van porselein. De kleur wordt goed afgestemd op je gebit. Een kroon of brug wordt gemaakt in ons eigen laboratorium.

Wanneer is kroon en brugwerk nodig?

Voor het behoud van jouw gebit kan een kroon of brug essentieel zijn. Wanneer jouw tanden of kiezen beschadigd zijn na een ongeval, bijvoorbeeld. Of voor het vervangen van grote vullingen of wanneer er één of meerdere tanden of kiezen ontbreken in jouw gebit.

Kan ik met kroon en brugwerk alles eten?

Je kunt met een kroon of brug alles eten. Het kan wel zijn dat na plaatsing van de kroon of brug de tand of kies tijdelijk wat gevoelig is.

Hoe voelt een kroon of brug aan?

Een porseleinen kroon of brug van CDC voelt in het dagelijkse leven vrijwel hetzelfde aan als jouw eigen tanden en kiezen.

Heeft een kroon of brugwerk extra onderhoud nodig?

De dagelijkse mondhygiëne is bij een kroon of brug extra belangrijk. Vooral het tandvlees rondom de kroon of brug moet goed gereinigd worden. De rand van de kroon of brug is een kwetsbare plek. Na het plaatsen van de kroon of brug krijg je van de tandarts goede instructies over de dagelijkse reiniging van de kroon of brug.

Is een kroon of brugwerk altijd mogelijk?

Het is niet altijd mogelijk om een porseleinen kroon of brug te maken. Dit is afhankelijk van je gebitsituatie, wensen en budget. Tijdens een intakegesprek krijg je een persoonlijk advies wat allemaal mogelijk is

Is een behandeling met kroon en brugwerk pijnlijk?

Een behandeling voor een kroon of brug is vrijwel pijnloos, omdat het behandelgebied perfect verdoofd wordt met een plaatselijke verdoving. Indien je wenst, bijv. door erge angst, kan de eerste behandeling, bij CDC, ook onder algehele narcose plaatsvinden. Tijdens het consult, voorafgaand aan de behandeling, wordt er met je besproken over wat je kan verwachten

Kan ik onder narcose behandeld worden voor een behandeling van kroon of brugwerk?

De behandeling voor kroon of brug bestaat uit twee zittingen. De eerste zitting kan eventueel bij CDC onder algehele narcose uitgevoerd worden als je erg bang bent. De volgende keer is het narcose niet meer nodig en aan te raden. Dit omdat je zelf moet kunnen beoordelen of je tevreden bent over de kroon of brug.

Wat kost een kroon of brugwerk en wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar?

De kosten weten we pas als je op intake afspraak bent geweest. Op basis van een gebitsscan en gebitsanalyse kunnen we je het beste advies geven en een prijsopgave. De vergoeding van de zorgverzekeraar hangt af van aantal factoren. Bij wie ben je verzekerd? Ben je aanvullend verzekerd? Hoeveel heb je al aan kosten gehad?

Hoe snel kan ik bij CDC terecht voor een behandeling met kroon en brugwerk?

Je kunt direct terecht voor een intakegesprek. Je ontvangt dan een advies op maat met een prijsopgave. In een gesprek met de zorgconsulent kun je eventueel direct je afspraken inplannen.

Wat moet ik doen als mijn kroon of brug eruit valt?

Gelukkig komt dit maar zelden voor. Maar in het geval dat het toch gebeurt, bewaar de kroon of brug dan goed. Je kan dan het beste direct een afspraak maken bij CDC. In de meeste gevallen kunnen wij de kroon of brug weer terug plaatsen.

Hoe lang gaat een kroon of brug mee?

De levensduur is voornamelijk afhankelijk van jouw mondhygiëne. Deze moet goed zijn en goed blijven, omdat er anders gaatjes of tandvlees ontstekingen langs de kroonrand kunnen komen. Onze mondhygiënisten kunnen je goed advies geven voor een goede mondhygiëne. Samen houden we jouw gebit graag gezond en mooi.

Hoe lang duurt de behandeling van een kroon of brugwerk?

De behandeling bestaat meestal uit twee afspraken. De eerste afspraak duurt gemiddeld ongeveer een uur en de tweede afspraak ongeveer een half uur. Dit hangt af van het aantal tanden en kiezen. In het intakegesprek, voorafgaan aan de behandeling, krijg je een duidelijke uitleg van de tandarts en de zorgconsulent.

Intakeformulier

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om een GEZOND én MOOI GEBIT gaat, kies je verstandig, namelijk voor VEEL ERVARING en de BESTE KWALITEIT.

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om een GEZOND én MOOI GEBIT gaat, kies je verstandig, namelijk voor VEEL ERVARING en de BESTE KWALITEIT.

Alles onder 1 dak

In onze tandheelkundige kliniek, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Ervaren specialisten

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten. Al je vragen, zorgen en verhalen kun je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge reviewscore

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in ons lab. Jouw gebit is maatwerk en daarom perfect passend bij jou.