Narcosetandarts | CDC Complete Tandzorg

Narcosetandarts

Enorme angst voor de tandarts? 

Een behandeling onder narcose bij de
narcosetandarts biedt uitkomst.

bang voor de tandarts

Narcosetandarts

Enorme angst voor de tandarts? Een behandelingen onder narcose bij de narcosetandarts biedt uitkomt.

Bang voor de tandarts? Laat de narcosetandarts van CDC jou helpen!

Als jij bang bent voor de tandarts, ben jij zeker niet de enige. Eén op de vijf Nederlanders erg bang voor de tandarts. 

Sommige zijn zelfs extreem angstig. Deze angst komt vaak door vervelende herinneringen aan de kindertandarts, de schooltandarts of de tandarts tijdens de verplichte militaire dienst vroeger. Maar ook velen zijn bang voor de mening van de tandarts. We horen het vaak, maar bij CDC Complete Tandzorg zeker niet nodig. Begrip, geduld, vriendelijkheid, duidelijkheid en deskundigheid zijn onze kernwaarden. Vind je het toch moeilijk je angst te overwinnen, maak dan een afspraak met onze narcosetandarts. Waarin deze tandarts verschilt van een reguliere tandarts zullen we je uitleggen. 

Weer een mooi en gezond gebit met hulp van dé narcosetandarts van Nederland

Het zweet breekt je uit bij de gedachte aan de tandarts. Je weet dat een tandartsbezoek nodig is, maar blijft het toch maar uitstellen. Dat komt jouw gebit natuurlijk niet ten goede. Het liefst vermijd je de tandarts, maar er komt een moment dat dat niet meer gaat. Als je dan toch besluit te gaan, dan wil je fijn maar vooral pijnloos geholpen worden.


Wij begrijpen dat. Om jou te helpen je gebit weer gezond te maken of gezond te houden, kun je bij CDC Complete Tandzorg een afspraak maken met de narcosetandarts. Deze tandarts is net zoals de angsttandarts gespecialiseerd in mensen deskundig en begripvol te begeleiden met angst voor de tandarts. Daarnaast kunnen zij tandartsbehandelingen onder narcose uitvoeren. Terwijl jouw gebit onder handen genomen wordt, ziet de anesthesioloog er op toe dat jij er helemaal niets van merkt. Hoe fijn is dat?

Narcosebehandeling bij de tandarts

Een behandeling onder narcose is in principe bij tandheelkundige behandelingen niet nodig. De normale verdovingen zijn voldoende om geen pijn te voelen. Met speciale aandacht, begeleiding, uitleg en geduld kunnen we je ook heel goed helpen, zonder de narcose.  Maar als je op dit moment al paniek krijgt en denkt: “Dat durf ik echt nooit!”, dan is de narcosetandarts voor jou de ideale oplossing. 

Bij CDC Complete Tandzorg helpen wij jaarlijks honderden mensen met angst voor de tandarts. Onze behandelaren hebben hier veel ervaring mee. 

CDC... Altijd voortreffelijke zorg

Als je besluit een behandeling onder narcose te plannen, dan wil je er zeker van zijn dat je kiest voor een kliniek die voortreffelijke zorg levert. Wij begrijpen dat als geen ander. Juist daarom kiezen cliënten voor CDC Complete Tandzorg. Velen nemen de reistijd voor lief. Het merendeel van onze cliënten woont tot 120 kilometer afstand van onze kliniek. Wat maken een paar extra kilometer uit, als je door de narcosetandarts fijn geholpen wordt? 


Wil jij weer een gezonde lach of meer weten over een behandeling van onze narcosetandarts? Maak een intake afspraak. Tijdens de intake luisteren wij naar jouw wensen en adviseren wij je over de mogelijkheden. Je ontvangt een behandelvoorstel en een begroting van onze zorgconsulenten. Zij leggen je alles haarfijn uit en begeleiden je gedurende het behandeltraject.

Wat anderen over CDC zeggen

Bijna dansend naar de tandarts

Rachida was jarenlang bang voor de tandarts. “Maar nu ga ik er bijna dansend naartoe”, lacht ze. “Omdat ik weet dat Willem, mijn tandarts bij CDC, me gaat helpen.”
Rachida

Van schijterd naar held!

"De rust die ze bij CDC uitstralen, de tijd die ze voor je nemen, de duidelijke uitleg die je krijgt. De dame die de foto’s maakt… FANTASTISCHE mensen allemaal. Het is voor mij een dagje uit nu.”
Jo
Online gezocht naar angsttandarts

“Willem, mijn tandarts bij CDC, ging heel geduldig en begripvol met mijn angst om en heeft mij een nieuw gezond gebit gegeven waar ik weer voluit kan lachen en eten."

Wilmy

We stellen ons narcoseteam alvast graag aan je voor

Je bent bij de narcosetandarts in goede handen. En niet alleen bij de narcosetandarts, maar ook bij de rest van het team 

van CDC Complete Tandzorg. Maar liefst 70 ervaren medewerkers en tandheelkundig specialisten zetten zich dagelijks in voor stralende en gezonde tanden. Dat is dan ook precies de reden waarom CDC Complete Tandzorg een narcosecentrum heeft opgericht. We zijn gevestigd in Best, regio Eindhoven, Tilburg, Den-Bosch, maar helpen mensen uit heel Nederland. Stel het bezoek aan de tandarts niet langer uit, plan een intake afspraak met de narcosetandarts. 

Zemarak Nabi

Tandarts implantoloog

Karen Mulders

Tandarts

Marianne de Poorter

Zorgconsulent
Anesthesioloog Jens

Jens Fischer

Anesthesioloog

Zonder angst weer een gezond gebit in vier stappen.

CDC complete tandzorg - Intake consult

1. Intake
afspraak

De narcosetandarts luistert naar jouw problemen en wensen. Na de intake weet jij wat er mogelijk is.
CDC complete tandzorg - Behandelplan en begroting

2. Behandelplan en begroting

De narcosetandarts geeft je duidelijke informatie over de behandeling(en) en bijbehorende kosten.
CDC complete tandzorg - Start behandeltraject

3. Start behandeltraject

De behandeling wordt gestart en de narcosetandarts begeleidt jou met de grootste zorg bij elke fase. 
CDC complete tandzorg - Nazorg

4. Onderhoud en nazorg

Na de behandeling krijg je advies de dagelijkse reiniging, periodieke controles  en onderhoud van jouw gebit.

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt voordat je besluit een afspraak te maken met de narcosetandarts. De meest gestelde vragen hebben wij vast voor je op een rijtje gezet. Zie je jouw vraag hier niet tussen staan? Neem dan contact met ons op. Wij helpen jou  graag!


 

Narcosetandarts

Waar moet ik op letten bij de keuze van een narcosetandarts?

Op jouw veiligheid, steriel werken, BIG-registratie van alle behandelaren, hygiëne, ervaring in het samenwerken, uitslaapkamer aanwezig met begeleiding.
Deze vragen zou je kunnen stellen: Bestaat het team uit een Anesthesioloog, anesthesieverpleegkundige. Is er een extra verpleegkundige in de recovery kamer? Is er een uitslaapkamer? In welke kamer vindt de behandeling plaats? Is er ruimte genoeg om met een team van vier samen te werken? Hoe ervaren is de praktijk in narcosebehandelingen.

Wat kost een behandeling onder narcose?

Dat hangt af van de duur van de behandeling. We bespreken de behandeling, duur en de kosten met je door tijdens het intakegesprek.

Kan iedereen onder narcose?

Niet iedereen kan onder narcose. Dat hangt af van aantal gezondheidsfactoren, zoals o.a. hartfalen, BMI en enkele andere aandoeningen. Omdat CDC met een compleet anesthesieteam werkt en beschikt over apart narcosecentrum, is er meer mogelijk dan in een reguliere tandartspraktijk.

Kan er begeleiding mee in de behandelkamer?

Dat kan zeker totdat de behandeling start. Als je bijkomt in de uitslaapkamer wordt jouw begeleider direct door de verpleegkundige geïnformeerd.

Kan ik direct naar huis na de narcosebehandeling?

Nee niet direct, maar wel op dezelfde dag. Gemiddeld is iemand een uur op de recoverykamer onder begeleiding van een verpleegkundige. De behandelaar is eindverantwoordelijk en bepaalt wanneer je naar huis mag.

Hoe lang kan ik last hebben van de narcosebehandeling?

Van de narcosebehandeling zelf ervaren patiënten vrijwel nooit geen last. Men kan wel last ervaren van de tandheelkundige behandeling. Hierover ontvang je informatie en de zorgconsulent belt je de volgende dag om te vragen hoe het met je gaat.

Wordt de narcosebehandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

In de meeste gevallen vergoeden de zorgverzekeraars de narcosebehandeling niet. Raadpleeg je polis of je zorgverzekeraar voor meer informatie.

Kan iedereen onder narcose geholpen worden bij CDC?

Niet iedereen kan onder narcose geholpen worden bij CDC. Dat heeft te maken dat wij niet in een ziekenhuis gevestigd zijn en er in noodsituaties bijvoorbeeld geen cardioloog in huis is. Mensen met bepaalde aandoeningen, ziektes of veel te laag of veel te hoog BMI mogen wij niet helpen. Op basis van de gezondheidsvragenlijst en de vooronderzoeken wordt bepaald of je onder narcose behandeld mag worden. Wij werken uiteraard met een deskundig, compleet anesthesieteam met duidelijke protocollen én beschikken over een aparte narcosekamers. Hierdoor is wel meer mogelijk bij CDC dan bij een reguliere tandartspraktijk.

Is een behandeling onder narcose wel veilig?

De narcose bij CDC is zeker veilig. Wij werken met een zeer ervaren en deskundig eigen anesthesiologen en verpleegkundigen. Dat neemt niet weg dat er complicaties optreden zoals bijvoorbeeld een allergische reactie op de medicijnen. Daarom is het erg belangrijk om de gezondheidstoestand volledig en eerlijk in te vullen en tijdens het vooronderzoek door te nemen.

Waarom moet ik nuchter zijn voor de narcosebehandeling?

Door toediening van de narcosemiddelen ontspant je lichaam zich en vallen sommige beschermende reflexen weg. Het kan voorkomen dat zure maaginhoud via de slokdarm terug gaat en in de longen terechtkomt. Dit kan een longontsteking veroorzaken. Als je vooraf niets meer eet en drinkt, zoals is voorgeschreven, zal je maag leeg zijn op het moment dat je de narcose krijgt. Daarmee zullen de risico's van de narcose aanzienlijk afnemen.

                                 


Intakeformulier

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Alles onder 1 dak

In onze tandheelkundige kliniek, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Ervaren specialisten

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten. Al je vragen, zorgen en verhalen kun je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge reviewscore

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in ons lab. Jouw gebit is maatwerk en daarom perfect passend bij jou.