Kunstgebit tandarts | CDC Complete Tandzorg

De kunstgebit tandarts van CDC

Als je voor echt vakmanschap in prothesetechniek kiest!

mooi kunstgebit

De kunstgebit tandarts van CDC

Als je voor echt vakmanschap in prothesetechniek kiest!

Alles in eigen huis voor een mooi, perfect passend kunstgebit

Zit je kunstgebit niet lekker? Heb je blaren of drukplekken? Is het gebroken of mis je en tand?
Of vind je het gewoon niet meer mooi van kleur en is het aan vervanging toe?  

Als dé kunstgebit specialist van Nederland helpt de kunstgebit tandarts van CDC Complete tandzorg jou aan een perfect passend kunstgebit. De kunstgebit tandarts wordt ondersteund door ons team Klinisch Prothese Technici en tandprothetici.  

Je kunt bij ons terecht voor een los kunstgebit, maar ook voor een vast klikgebit. Dit is een gebitsprothese op implantaten.

Deskundige zorg van de kunstgebit tandarts van CDC Complete Tandzorg

Slecht passend kunstgebit? De kunstgebit tandarts doet hier iets aan!

Niets is zo vervelend als een slecht passend kunstgebit. Soms zo erg dat je last hebt van drukplekken of zelfs blaren. Misschien kan je er niet goed mee praten, lachen en eten. Het kan ook zijn dat het wel goed past, maar dat het is verkleurd of er ontbreekt een tand of kies. Maak dan een afspraak met onze kunstgebit tandarts, een vakkundige tandprotheticus. Je wilt per slot van rekening trots zijn op je gebit, voluit lachen en normale dingen kunnen eten.
De vakmensen van CDC Complete Tandzorg zijn zeer kundig op het gebied van tandprothetiek. Door de grote aantallen gebitsrenovaties per jaar, zijn ze zeer ervaren, ook met complexere situaties. Doordat het tandtechnisch laboratorium in eigen huis is, gaat niemand bij CDC Complete Tandzorg tandeloos de deur uit.


De kunstgebit tandarts helpt bij de volgende gebitsproblemen:


Onze kunstgebit tandartsen helpen je met echt vakmanschap

Wat zou het heerlijk zijn als je kunstgebit lekker zit en je met trots voluit durft te lachen. Met een behandeling van de kunstgebit tandarts van CDC Complete Tandzorg maken wij jouw gebitsprothese goed passend en mooi.

Het goed passend en mooi maken van jouw gebit kan op verschillende manieren. Het hangt af van jouw situatie in jouw mond en je kaken. Het komt heel vaak voor dat de kaken slinken en daardoor de gebitsprothese niet meer goed past. In dat geval kan een kunstgebit op implantaten oftewel een klikgebit een ideale oplossing zijn. Het kunstgebit kan in de loop der jaren ook verkleuren. De meeste zorgverzekeraars vergoeden ieder vijf jaar de vervanging van een kunstgebit. Ook klikprotheses worden veelal vergoed vanuit de basisverzekering indien de kaken slinken. 

De kunstgebit tandarts van CDC Complete Tandzorg adviseert je graag over de beste optie voor jouw mond. Wij helpen je direct met deze behandelingen:


Benieuwd naar ervaringen van anderen?

“Als ze met je voortanden aan de slag gaan, verandert je uiterlijk echt. Dat vond ik dus wel spannend. Maar als je de voor- en nafoto’s nu ziet… het verschil is enorm. Daarnaast ben ik geweldig behandeld. Heel rustig en prettig.
Tanden
Saskia
"Mijn bovengebit was in de loop van de jaren geslonken. Om dat probleem op te lossen maakten ze nieuwe tanden, zgn. brugwerk van porselein over mijn eigen tanden heen.  Mijn bovengebit ziet er nu weer helemaal als nieuw uit.”
Porseleinen facings
Marja
"Mijn bovengebit was in de loop van de jaren geslonken. Om dat probleem op te lossen maakten ze nieuwe tanden, zgn. brugwerk van porselein over mijn eigen tanden heen.  Mijn bovengebit ziet er nu weer helemaal als nieuw uit.”
Mary

Onze 'kunstgebit' specialisten staan voor je klaar

Bij CDC Complete Tandzorg hebben we meer dan 20 jaar ervaring in gebitsprothese  / tandprothetiek. We zijn gevestigd in Best, regio Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, maar helpen mensen uit heel Nederland. Wij snappen als geen ander dat je niet alleen een goed functionerend, passend kunstgebit wilt, maar ook een mooi gebit waarmee je voluit kan lachen. En dat je niet tandeloos de deur uit wilt, snappen we als geen ander! Dat is dan ook precies de reden waarom CDC Complete Tandzorg een eigen tandtechnisch laboratorium heeft. Hier werken echte vakmensen samen met onze Klinisch Prothese Technici en tandartsen. Met een team van bijna 70 ervaren medewerkers en tandheelkundig specialisten krijg je altijd de beste zorg en service.

tandarts implantoloog

Zemarak Nabi

Tandarts Implantoloog

Marc Heijke

Tandarts Paradontoloog
Koen van Gerven

Koen van Gerven

Klinisch Prothese Technieker

Wibo Wijzenbeek

Klinisch Prothesetechnicus

Altijd deskundige zorg van de kunstgebit tandarts

Als je besluit een behandeling bij de kunstgebit tandarts te nemen, dan wil je er zeker van zijn dat je kiest voor een tandprothetische praktijk met tandheelkundige specialisten die voortreffelijke zorg leveren. Logisch. Juist daarom kiezen cliënten voor CDC Complete Tandzorg. En dat zij daar met liefde wat langer voor in de auto zitten blijkt: driekwart van onze cliënten woont in een straal tot 120 kilometer afstand van onze kliniek! 

 

In vier stappen naar een gezonde én mooie gebitsprothese

CDC complete tandzorg - Intake consult

1. Intake
afspraak

Diagnose, röntgen, onderzoek, luisteren naar  problemen, je persoonlijke verhaal en je wensen. 

Weet wat er mogelijk is.

CDC complete tandzorg - Behandelplan en begroting

2. Behandelplan en begroting

Duidelijke informatie over de mogelijke behandeling(en) en bijbehorende kosten.
Weet waarvoor je kiest.
CDC complete tandzorg - Start behandeltraject

3. Start behandeltraject

Uitvoering van het gekozen plan en fijne begeleiding tijdens alle fases. 

Op weg naar een gezond én mooi gebit.

CDC complete tandzorg - Nazorg

4. Onderhoud en nazorg

Samen houden we je gebit gezond. Advies over dagelijkse reiniging, periodieke controles  en onderhoud van CDC.

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt voordat je besluit naar een nieuwe tandarts of tandtechnieker / kunstgebit specialist te gaan. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Onze kunstgebit tandarts beantwoord ze graag!

Kunstgebit

Wanneer is een kunstgebit noodzakelijk?

Een kunstgebit wordt aangeraden aan mensen die veel tanden en/of kiezen missen of waarvan de tanden en kiezen door bijvoorbeeld tandbederf niet meer te redden zijn.

Hoe wordt een kunstgebit passend gemaakt?

Voordat alle tanden en kiezen getrokken worden, wordt er een afdruk van je gebit gemaakt. Van deze afdrukken worden modellen gemaakt en op die modellen wordt een passend kunstgebit voor je gemaakt in ons eigen tandtechnisch laboratorium.

Wat gebeurt er als het kunstgebit niet (meer) goed past?

Wanneer je kunstgebit niet meer goed past, kan deze opgevuld worden. Dat noemen we rebasing. De extra ruimte die is ontstaan tussen het kunstgebit en de kaak wordt opgevuld door extra zacht materiaal aan de prothese toe te voegen. Dit gebeurt in ons eigen laboratorium.

Kan ik alles eten en drinken met een kunstgebit?

In principe kun je bijna alles eten met een kunstgebit, als je er volledig aan gewend bent. Sommige voedingsmiddelen kunnen moeilijk blijven om te eten. Dit verschilt van persoon tot persoon.

Als ik een kunstgebit heb, hoef ik dan nooit meer naar de tandarts?

Ook als je een kunstgebit draagt is het belangrijk om, 1x per jaar, naar de tandarts te blijven gaan. De tandarts controleert namelijk niet alleen je tanden en kiezen, maar kijkt ook of er afwijkingen zijn aan bijvoorbeeld je tand, lippen, of (wang)slijmvliezen.

Wat is het verschil tussen een kunstgebit en klikgebit?

Het verschil tussen een kunstgebit en een klikgebit is dat een kunstgebit los in de mond zit en een klikgebit vastgeklikt zit op tandimplantaten, zgn. kunstwortels.

Is een kunstgebit behandeling pijnlijk?

De behandeling van het trekken van tanden en kiezen is vrijwel pijnloos. Het behandelgebied wordt goed verdoofd met plaatselijke verdoving. Indien je wenst kan je bij CDC de behandeling onder complete narcose laten plaatsvinden. De stappen die genomen worden voor het vervaardigen van een kunstgebit zijn geheel pijnloos.

Hoe onderhoud ik zelf mijn kunstgebit?

Na elke maaltijd kun je je kunstgebit reinigen met lauw water en (groene) zeep. Ook voor het slapen gaan kun je hiermee schoonmaken. Gebruik geen tandpasta voor het schoonmaken van het kunstgebit. Tandpasta's bevatten schurende deeltjes die voor kleine beschadigingen kunnen zorgen. Ook kun je jouw kunstgebit 1x in de week in de natuurazijn leggen, dit verwijderd eventueel aanwezige tandsteen.

Wat kost een kunstgebit en wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar?

Dat weten we pas als je op intake gesprek bent geweest. Op basis van een gebitsscan en gebitsanalyse kunnen we je het beste advies geven en een prijsopgave. De vergoeding van de zorgverzekeraar hangt af van aantal factoren, bijv.: Bij wie ben je verzekerd? Ben je aanvullend verzekerd? Hoeveel heb je al aan kosten gehad?

Hoe snel kan ik bij CDC terecht voor een kunstgebit behandeling?

Je kunt direct terecht voor een intakegesprek. Je ontvangt dan een advies op maat met een prijsopgave. In een gesprek met de zorgconsulent kun je eventueel direct je afspraken inplannen. Let op: er is veel vraag bij CDC naar protheses, daarom adviseren wij tijdig je afspraak in te plannen.

Hoe lang gaat een kunstgebit mee?

Dat is per persoon wisselend. De zorgverzekeraars vergoeden iedere 5 jaar een volledig nieuwe prothese. Tussendoor kan je het kunstgebit aanpassen wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld wanneer de pasvorm minder wordt of als je pijn tijden het dragen of eten.

Contactformulier

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Alles onder 1 dak

In onze tandheelkundige kliniek, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Ervaren specialisten

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten. Al je vragen, zorgen en verhalen kun je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge reviewscore

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in ons lab. Jouw gebit is maatwerk en daarom perfect passend bij jou.