Wat vergoedt jouw tandartsverzekering?

CDC Complete Tandzorg legt het je graag uit.

Wat vergoedt jouw tandartsverzekering?

Wij leggen het je graag uit.

Tandartsvergoeding voor behandeling van CDC Complete Tandzorg

Wij hebben goede contacten met alle zorgverzekeraars, maar geen contracten.
Indien je als zorgverlener een contract afsluit met de zorgverzekeraar dan gaat dit over prijzen en kwaliteit. CDC Complete Tandzorg wil geen concessie doen in de kwaliteit en werkwijze. Als je op prijs een concessie doet, dan gaat dit veelaf ten koste van de kwaliteit. Dat wil echter niet zeggen dat de behandelingen van CDC Complete Tandzorg niet vergoed worden. Zeker wel. Onze zorgconsulenten leggen het je graag uit.

De basisverzekering en vergoeding tandartskosten van CDC Complete Tandzorg

Helaas wordt er vanuit de basisverzekering lang niet alles vergoed. Wanneer je verwacht kosten te krijgen aan je gebit, dan is het raadzaam een extra tandartsverzekering af te sluiten. Maar ook een aanvullende tandartsverzekering dekt lang niet alle kosten indien er een flinke gebitsbehandeling aan zit te komen.

Wat wordt er wel vergoed vanuit de basis zorgverzekering?
In geval van medische noodzaak worden enkele behandelingen wel vergoed.
Dit is ook het geval bij CDC Complete Tandzorg op o.a.:

 • uitneembare kunstgebitten
 • implantaten bij medische noodzaak

Let op:  Je betaalt overal zelf je ‘eigen risico’ en de ‘eigen bijdrage’


Het ‘eigen risico’ bedraagt momenteel jaarlijks € 385,- per kalenderjaar. Bij de meeste zorgverzekeraars kun je hiervoor betalingsafspraken maken. Ook andere gezondheidskosten worden hierbij opgeteld.  De ‘eigen bijdrage’ kan van toepassing zijn indien je wel vergoeding krijgt uit de basisverzekering, maar een gedeelte zelf moet bijbetalen. De hoogte hiervan is afhankelijk van de behandeling én van jouw zorgverzekeraar. Het is aan te raden voor de eigen bijdrage een aanvullende verzekering afsluiten die deze kosten gedeeltelijk vergoedt. Onze zorgconsulenten kunnen je hierover verdere uitleg geven. Voortreffelijke zorg, altijd.

Kinderen tot 18 jaar krijgen de behandelingen wel vergoed vanuit de basisdekking, zelfs zonder eigen risico te betalen. Het is daarom goed om vanaf jongs af aan met kinderen naar de tandarts of een kindertandarts te gaan en het gebit altijd goed te onderhouden. 

Dit wordt o.a. vergoed voor kinderen uit de basis zorgverzekering:

 • één consult per jaar (tenzij je tandarts anders bepaalt)
 • vullingen
 • verwijderen van tandsteen
 • twee fluorideapplicaties na het wisselen van het melkgebit
 • wortelkanaalbehandelingen
 • kunstgebit
 • hulp bij knarsen en kaakgewrichtsproblemen
 • sealing
 • tandvleesbehandeling
 • verdoving

Wanneer is een aanvullende
tandartsverzekering aan te raden?

Als je denkt een tandheelkundige behandeling nodig te hebben, is het raadzaam een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. 

Kies voor een aanvullende tandartsverzekering als je bij CDC Complete Tandzorg op intake komt voor een cosmetische/esthetische behandeling, een gebitsrenovatie, implantaten of een prothese behandeling denkt nodig te hebben. 

We adviseren je hierin goed te verdiepen want iedere tandartsverzekering hanteert eigen regels over de hoogte en de mate van de vergoeding. Je kan hiervoor diverse vergelijkingswebsites raadplegen zoals:

Vergelijk Mondzorg 

Tandartsverzekering

Zorgkiezer

Independer

Pricewise

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt voordat je besluit bij ons een tandheelkundige behandeling te starten. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Onze zorgconsulenten beantwoorden ze graag!

Veelgestelde vragen

Is het i.v.m. Corona wel veilig om naar CDC te komen?

In onze kliniek moeten we altijd erg op de hygiëne letten, met name alle behandelaren en in de behandelkamers. We hebben altijd alle adviezen opgevolgd van het RIVM en van onze branchevereniging KNMT. Mondkapje is niet meer verplicht. De poetsruimtes zijn weer geopend en we vragen u uw handen te desinfecteren.

Hoe lang duurt een afspraak?

Ben je nog niet eerder bij de tandarts geweest? Dan krijg je eerst een intake gesprek of een afspraak bij de tandarts. Daarbij bekijkt de tandarts je gebit en geeft aan welke behandelingen mogelijk zijn. Als je dan besluit om de behandeling aan te gaan, dan wordt er een afspraak met je gemaakt. En de duur van de afspraak hangt af van wat er aan je gebit moet gebeuren. Met een intakegesprek kunt u rekening houden met 1,5 uur dat u bij ons bent. Het hangt weliswaar af van uw wensen en of u met de zorgconsulent nog alles uitgebreid door wil nemen. Geef gerust aan dat u na het bezoek bij de tandarts nog naar de zorgconsulent wilt spreken.

Ik heb al heel lang geen tandarts meer bezocht. Krijg ik de kosten dan wel vergoed uit mijn tandartsverzekering?

Ja, als je een tandartsverzekering hebt afgesloten, krijg je gewoon je rekeningen vergoed conform de voorwaarden van je verzekering. Raadpleeg je zorgverzekeraar wat er vergoed wordt van je begroting.

Ik ben al heel lang niet bij de tandarts geweest vanwege mijn angst. Hoe kan ik toch de stap zetten om wél te gaan?

Het toegeven dat je angst hebt voor de tandarts is al een eerste stap! Praat erover met anderen, dan begin je al met het overwinnen van de angst. Maak een afspraak of laat iemand anders een afspraak maken bij de angsttandarts. En vraag een naaste vriend of familielid, die weet van je angst, om mee te gaan naar je tandartsbezoek.

Eenmaal bij de angst tandarts is het belangrijk dat je goed aangeeft dat je echt bang bent. De angst tandarts maakt vervolgens een afspraak met je over de te volgen aanpak, ofwel een behandelplan op maat!

Ben ik verplicht een tandarts verzekering af te sluiten?

Een verzekering voor de tandarts afsluiten is niet verplicht. Het is wel aan te raden indien je een cosmetische of restauratieve gebitsbehandeling overweegt. Tijdens het intake consult zal de tandarts je adviseren en vooraf een begroting afgeven. Er zijn diverse websites waar je tandartsverzekeringen kunt vergelijken.

Wordt de behandeling van mijn kind ook vergoed?

Tot de leeftijd van 18 jaar wordt tandheelkundige zorg voor kinderen, met uitzondering van beugelbehandelingen en sommige implantaatbehandelingen, in principe 100% vergoed vanuit de basisverzekering.

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Alles onder 1 dak

In onze tandheelkundige kliniek, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Ervaren specialisten

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten. Al je vragen, zorgen en verhalen kun je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge reviewscore

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in ons lab. Jouw gebit is maatwerk en daarom perfect passend bij jou.
arrow_drop_up arrow_drop_down