Facings tanden | CDC Complete Tandzorg
Tanden-bleken-of-facings-CDC-Complete-Tandzorg.

Facings

Weer een vrolijke lach met kwaliteits facings van CDC Complete Tandzorg.

Facings

Weer een vrolijke lach met kwaliteits facings van CDC.

Stralend en lachend door het leven

Een perfecte glimlach, dat wil toch iedereen? Het kan met porseleinen facings.
Lees verder over de facings van hoge kwaliteit van CDC Complete Tandzorg.  

Stralend gebit met gezond tandvlees, behandel tandvleesproblemen, laat tanden bleken of neem facings

Niet langer onzeker over je gebit met facings

Sla je automatisch een hand voor je gezicht als je lacht? Praat je het liefst met je lippen over je tanden? Vind je het vreselijk als mensen naar je tanden kijken? Grote kans dat je onzeker bent over je gebit en je bent zeker niet de enige. Gelukkig kan daar wat aan worden gedaan. Heb je al eens aan facings gedacht? Als dé cosmetische tandarts van Nederland helpt CDC Complete Tandzorg jou aan een mooi gebit. 

Het plaatsen van facings over je tanden is een van de beste manieren om problemen met beschadigde, scheve of verkleurde tanden te verhelpen. Zo lach je binnenkort wél weer breeduit!

Voor en na foto's van facings

Gebit voor de behandeling
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Voorsituatie

Deze mevrouw wilde heel graag een mooi recht bovengebit. Ze was er erg onzeker over en wilde graag zonder schaamte lachen.
CDC complete tandzorg - Beeldmerk
Gebit na de behandeling
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Na de behandeling met porseleinen facings

We hebben mevrouw een behandeling gegeven met porseleinen facings in de bovenkaak. De onderkaak hebben we goed gereinigd. 

CDC complete tandzorg - Beeldmerk
Gebit voor de behandeling
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Voorsituatie

Deze meneer had weliswaar een redelijk gezond gebit maar vond zelf dat hij geen mooi gebit had. Wilde graag een recht gebit.
CDC complete tandzorg - Beeldmerk
Gebit na de behandeling
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Na de behandeling met porseleinen facings

We hebben meneer een facing behandeling gegeven van porselein en heel gelukkig gemaakt met een mooi, natuurlijk ogend, gebit.

CDC complete tandzorg - Beeldmerk

Wat zijn facings?

Een facing is een schildje van porselein dat over je eigen tand aangebracht wordt. Zo veranderen wij de vorm of de kleur van je tand en krijg je een mooi, recht en duurzaam gebit. Spleetjes, afgebroken hoekjes en scheve tanden; met facings lossen we al deze problemen op. Jouw gebit ziet er straks weer piekfijn uit!

Er bestaan verschillende soorten facings, maar bij CDC Complete Tandzorg maken we alleen porseleinen facings. De facings worden in ons eigen laboratorium op maat gemaakt. Je kunt zelf de vorm en de kleur bepalen, met een beetje hulp van onze ervaren cosmetische tandartsen natuurlijk. Porseleinen facings zijn wel iets duurder dan facings van composiet. Daarentegen is porselein  een stuk duurzamer. Wil jij facings van de beste kwaliteit waar je levenslang plezier van hebt? Dan zijn porseleinen facings de beste keus.  

Wat kosten facings?

Als je facings overweegt, ben je natuurlijk benieuwd naar wat facings kosten. En dat begrijpen wij, maar dat is lastig te zeggen. Elk gebit is anders en iedereen heeft andere wensen voor facings.

 
Om een goede inschatting van de kosten te kunnen maken onderzoeken onze cosmetische tandartsen eerst jouw gebit. Daarna wordt bepaald welke type facing het beste past bij jouw gebit. Bij CDC Complete Tandzorg bieden wij enkel facings van de hoogste kwaliteit: porseleinen facings. 

De kosten voor facings worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Je kunt wel een vergoeding ontvangen met een aanvullende tandartsverzekering. Wat de vergoeding inhoudt is afhankelijk van jouw tandartsverzekering. Vraag dit voor de zekerheid even bij jouw verzekeraar na. 

Zo werkt een behandeling met porseleinen facings

Lange wachtlijsten, daar doen wij bij CDC Complete Tandzorg niet aan. Je kunt direct een intake afspraak maken.

Heb je na de intake een goed gevoel bij CDC Complete Tandzorg? Dan stellen wij een behandelplan en een begroting voor je op. We plannen de afspraken met je in en starten we met de behandeling. Voor het plaatsen van porseleinen facings maken wij twee afspraken. 

Afspraak 1

Preparatie en de kleur van de facings bepalen

Soms moet er een dun laagje van je tand worden afgeslepen, omdat er niet genoeg ruimte is voor de facing. Doe je dit niet, dan wordt de tand te dik. We maken vervolgens een afdruk.

Bij CDC ga je nooit tandeloos de deur uit. We maken en plaatsen een tijdelijke noodvoorziening. Aan de hand van een kleurstaal bepalen we samen de kleur van je definitieve facing. In het tandtechnisch laboratorium wordt de facing in die kleur gemaakt.

Afspraak 2

Passen en definitief plaatsen van de facings

De noodvoorziening wordt eraf gehaald en de porseleinen facings worden er los op gezet. De tandarts controleert de beet, de kleur en de pasvorm. Als dit helemaal goed is en jij vindt het mooi, dan worden de facings met een sterke hechtlaag definitief geplaatst.
Mocht er toch iets niet goed zijn, dan worden de facings direct aangepast in het lab. Gemiddeld duurt dit een uur. Pas als alles goed is en jij tevreden bent, zijn we klaar. Nu kun jij genieten van je mooie lach! 

In vier stappen naar weer die stralende lach!

CDC complete tandzorg - Intake consult

1. Intake
afspraak

Diagnose, röntgen, onderzoek, luisteren naar  problemen, je persoonlijke verhaal en de wensen voor jouw facings. Weet wat er mogelijk is.
CDC complete tandzorg - Behandelplan en begroting

2. Behandelplan en begroting

Duidelijke informatie over de mogelijke behandeling(en) voor facings en bijbehorende kosten. Weet waarvoor je kiest.
CDC complete tandzorg - Start behandeltraject

3. Start behandeltraject

Uitvoering van het gekozen plan voor het plaatsen van facings en een fijne begeleiding tijdens alle fases. Op weg naar een gezond én mooi gebit.
CDC complete tandzorg - Nazorg

4. Onderhoud en nazorg

Samen houden we je gebit gezond. Advies over dagelijkse reiniging, periodieke controles en onderhoud van facings. CDC helpt je graag!
Behandeling gevoelige tanden of verstandskies trekken

Kies voor de beste kwaliteit

Je hebt een gezond gebit. Eten gaat pijn- en probleemloos en je tandvlees is ook kerngezond. Maar je bent wel onzeker over je gebit. Omdat je tanden met de jaren scheef zijn gaan staan en/of je een spleetje tussen je tanden hebt. Of omdat ze meer en meer verkleuren. 

Je durft niet meer vol zelfvertrouwen te lachen. En je probeert je tanden op allerlei manieren te verbergen. Hoe fijn zou het zijn als je daar niet meer over na hoeft te denken? Laat er iets aan doen! Met porseleinen facings maakt CDC Complete Tandzorg je gebit weer mooi. Wedden dat jij straks weer met je frisse, witte tanden pronkt!

Ontmoet onze behandelaren

Met meer dan 20 jaar ervaring als cosmetisch tandarts, ben je bij CDC Complete Tandzorg verzekerd van de beste zorg.
Onze specialisten geven jou de lach waar je altijd al van droomde.
Dat kan met facings, maar ook voor het plaatsen van kronen en bruggen of tanden bleken ben je bij ons in goede handen. 
Je vindt de tandkliniek van CDC Complete Tandzorg in Best vlakbij Eindhoven, maar wij helpen mensen uit heel Nederland. 

Ângela Barbosa

Tandarts

Karen Mulders

Tandarts

Zemarak Nabi

Tandarts implantoloog

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt voordat je besluit facings te nemen. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden ze graag!

Facings

Wat is het verschil tussen een kroon en een facing?

Een kroon vervangt een volledige tand of kies en een facing is een dun schildje van porselein.

Waarom adviseert CDC porseleinen facings boven composiet facings?

Porseleinen facings zijn vele malen duurzamer en gaan bij een gezonde mond
decennia lang mee. Porcelein breekt minder snel af en verkleurt niet. Composiet
facings kunnen sneller afbrokkelen. Wij gaan voor kwaliteit, duurzaamheid en voor een zo natuurlijk ogend effect.

Kan ik alles eten met porseleinen facings?

Ja, met porseleinen facings kan je alles eten. Ze voelen net als je eigen natuurlijke tanden aan en je verzorgt ze op dezelfde wijze dagelijks. Net zoals je natuurlijke tanden is het af te raden om nagels te bijten met je tanden plakband afscheuren en voorzichtig te zijn met bijten op harde zuurtjes.

Hoe voelt een porseleinen facing aan?

Porseleinen facings voelen hetzelfde aan als je natuurlijke gebit. Alleen als de stand of de lengte van de tanden is verbeterd, zal het in het begin even wennen zijn.

Heeft een porseleinen facing extra onderhoud nodig?

Dagelijkse verzorging van je gebit is altijd belangrijk voor het behoud van je tanden en kiezen. De periodieke controles en reiniging bij de tandarts zijn ook belangrijk. Zo worden tandvlees- en gebitsproblemen tijdig gesignaleerd en verholpen.

Ik heb een spleetje tussen mijn tanden. Is dan een beugel, composiet facings of porseleinen facings het beste?

Dat is afhankelijk van je wensen en budget. Tijdens een intakegesprek bespreken we alle mogelijkheden met je door zodat je voor jezelf de juiste keuze maakt.

Is een behandeling met facings pijnlijk?

Bij CDC gaan we voor pijnloze behandelingen. Omdat we experts zijn oftewel gespecialiseerd zijn in behandelingen met porseleinen facings, weten we als de beste wat we allemaal kunnen doen aan een pijnloze behandeling.

Is mijn gebit geschikt voor een behandeling met facings?

Dat weten we pas als je op intake gesprek bent geweest. Op basis van gebitsscan en gebitsanalyse kunnen we je het beste advies geven.

Wat kost een porseleinen facing en wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar?

Dat weten we pas als je op intake gesprek bent geweest. Op basis van gebitsscan en gebitsanalyse kunnen we je het beste advies geven en een begroting. De vergoeding van de zorgverzekeraar hangt af van aantal factoren. Bij wie ben je verzekerd? Ben je aanvullend verzekerd? Hoeveel heb je al aan kosten gehad?

Hoe snel kan ik bij CDC terecht voor een behandeling met porseleinen facings?

Je kan op korte termijn terecht voor een intakegesprek. Je ontvangt dan een advies op maat met een begroting. In een gesprek met de zorgconsulent kan je eventueel direct je afspraken inplannen.

Intakeformulier

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je voor voor veel ervaring en de allerbeste kwaliteit.

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je voor voor veel ervaring en de allerbeste kwaliteit.

Alles onder 1 dak

In onze tandheelkundige kliniek, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Ervaren specialisten

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten. Al je vragen, zorgen en verhalen kun je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge reviewscore

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in ons lab. Jouw gebit is maatwerk en daarom perfect passend bij jou.