Tanden bleken | Stralend witte tanden | CDC Complete Tandzorg
Tanden-bleken-bij-CDC-Complete-Tandzorg.

Tanden bleken

Stralend witte tanden? Laat je tanden bleken door een expert.

Tanden bleken

Stralend witte tanden? Laat je tanden bleken door een expert.

Dé specialist in tanden bleken

Zijn jouw tanden door de jaren heen verkleurd en wil jij graag weer een prachtige witte lach?
Laat je tanden bleken voor een stralend wit gebit. Kies voor een veilige methode en laat je tanden bleken bij de tandarts.
Ga voor een beter en duurzamer resultaat van een bleekbehandeling naar onze ervaren specialisten.
Met-facings-niet-langer-onzeker-over-je-gebit.

Tanden bleken voor een stralend wit gebit

Hoe goed jij jouw gebit ook verzorgt, door de jaren heen slijten je tanden en het tandglazuur. Dat zorgt er ook voor dat je tanden verkleuren en met de tijd geler worden. Stoor je je aan de kleur van jouw tanden en zou je het liefste weer die white smile hebben? Dat kan! Laat je tanden bleken bij CDC Complete Tandzorg, dé cosmetische tandarts van Nederland. Heb jij gezond tandvlees en een gezond gebit zonder vullingen, facings of kronen? Dan kun jij zonder problemen jouw tanden laten bleken. Binnen de kortste keren heb jij weer stralend witte tanden, met een bleekbehandeling van CDC Complete Tandzorg.

Bleken bij de tandarts voor een beter en duurzamer resultaat 

Er zijn tegenwoordig veel bleekmethoden te verkrijgen, ook voor thuis. Deze methoden zijn veelal goedkoper dan bij een tandkliniek. Dat is logisch, want je doet het zelf. Je bespaart de kosten voor een specialist die jouw tanden bleekt. Daarentegen is het middel dat je thuis gebruikt om je tanden te bleken minder effectief. Het bevat een lagere dosering, dan het middel dat wordt gebruikt in een tandkliniek. Wanneer het niet juist wordt gebruikt, kan het schadelijk zijn voor je tandvlees.
Wil jij verzekerd zijn van een veilige, grondige en effectieve behandeling, laat je tanden bleken bij de tandarts en ga niet zelf aan de slag. De tandarts adviseert op basis van een goede diagnose (röntgenfoto's en mondonderzoek) tijdens de intake of een bleekbehandeling mogelijk is. Bij CDC  maken wij voor tanden bleken twee afspraken. De eerste afspraak voor de reiniging van je gebit en de tweede afspraak voor de daadwerkelijke bleekbehandeling.  In onderstaand 4-stappenplan leggen wij uit wat je kunt verwachten als je ons jouw tanden laat bleken. 

Stap 1

Voorbehandeling tanden bleken

 • Vooraf aan de behandeling krijg je een duidelijke uitleg over wat tanden bleken inhoudt en bespreek je met de tandarts je verwachtingen. 
 • De tandarts controleert de gezondheid van je gebit én van je tandvlees.
 • De huidige kleur wordt vastgesteld aan de hand van een kleurstaal en de nieuwe kleur wordt bepaald.
 • Heb in je voortanden vullingen, kronen of facings, dan kunnen deze worden vervangen in de gewenste kleur. 
 • De preventie-assistent reinigt je gebit en verwijdert eventueel aanwezig tandplak of tandsteen.
 • Je tanden worden gepolijst.

Stap 2

Voorbereiding bleekbehandeling

 • Je lippen worden bevochtigd. 
 • Er wordt een mondspreider ingebracht, om het zachte weefsel zoals de lippen en het tandvlees goed te beschermen. 
 • Om er zeker van te zijn dat het tandvlees niet beschadigd, wordt er een gel op het tandvlees aangebracht en die wordt met een lamp uitgehard. 
 • Om ook je ogen te beschermen tijdens de behandeling, krijg je een  beschermingsbril tegen het licht van de ledlamp. 


Stap 3

De bleekbehandeling

 • De bleekgel wordt aangebracht op je tanden.
 • De ledlamp wordt voor ca. 8 minuten boven je mond geplaatst. 
 • De volgende laag bleekgel wordt aangebracht. 
 • Dit proces wordt in totaal 7 x keer herhaald.
 • De bleekgel wordt verwijderd en je gebit wordt schoongemaakt.
 • De mondspreider en de beschermingsgel op je tandvlees worden verwijderd.

Stap 4

Het resultaat van tanden bleken

 • Het resultaat wordt bekeken met de kleurstaal.
 • Je krijgt informatie over het langdurig behoud van het resultaat van de tanden bleken.
 • Indien nodig kan je de bleekbehandeling thuis voortzetten. 


En lachen maar, met een stralend wit en fris gebit!


Laatste reviews over CDC op Feedback Company

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt voordat je besluit te tanden te laten bleken. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden ze graag!

Tanden bleken

Is tanden bleken slecht voor je gebit?

Bleken van tanden is niet per definitie slecht voor je gebit. Het kan wel zijn dat je tanden gevoeliger kunnen zijn na de behandeling. Ook kan het zijn dat het glazuur meer doorlaatbaar wordt waardoor de tanden in de toekomst juist sneller verkleuren.

Hoe veilig is het bleken van je tanden bij de tandarts?

Het laten bleken van je tanden bij een tandarts is veilig. Bij CDC werken we met waterstofperoxide. Uit klinische studies blijkt dat dat veilig is.

Hoe lang blijven de tanden wit na het bleken bij de tandarts?

De kleur van je tanden is net zo specifiek en uniek als jouzelf en daarom verschillen de uiteindelijke resultaten. Over het algemeen blijft het resultaat afhankelijk van jouw eet- en drinkgewoonten en met goede mondhygiëne, 1 tot 2 jaar gehandhaafd.

Heeft tanden bleken nut als je rookt?

Ook als je rookt kun je jouw tanden laten bleken. Je moet er wel rekening mee houden dat de kans bestaat dat verkleuring van de tanden weer eerder optreedt als je blijft roken.

Waarom verkleuren je tanden?

Verkleuring van tanden ontstaat doordat kleurstoffen uit voedingsstoffen uit voedingsmiddelen in de tandplak dringen. Dit gebeurt onder andere door het drinken van koffie, thee of rode wijn. Ook roken is een oorzaak van verkleuring.

Is een bleekbehandeling bij de tandarts altijd mogelijk?

In principe kan iedereen de tanden laten bleken. In een consult, voorafgaand aan de behandeling kan de tandarts je vertellen of je gebit geschikt is om te bleken. Bij CDC doen we dit alleen maar op een veilige manier en je tanden en tandvlees in gezonde conditie zijn. Als dat niet het geval is, adviseren wij eerst een andere behandeling.

Is het bleken van tanden gevoelig?

Het bleken van tanden verloopt pijnloos. Wel kan het zijn dat er na de behandeling lichte gevoeligheid optreedt.

Wat kan ik zelf doen om mijn gebit zo lang mogelijk wit te houden?

Reinig je gebit 2x per dag, gebruik ragertjes en floss. Zorg dus voor een goede mondhygiëne. Ook adviseren wij je om 2x per jaar op controle te komen bij de tandarts of mondhygiëniste en je gebit goed te laten reinigen.

Wat kost een bleekbehandeling en wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar?

De exacte prijs weten we pas als je op intake gesprek bent geweest. Op basis van gebitsscan en gebitsanalyse kunnen wij je het beste advies geven en bijbehorende prijsopgave. De vergoeding van de zorgverzekeraar hangt af van aantal factoren. Bij wie ben je verzekerd? Ben je aanvullend verzekerd? Hoeveel heb je al aan tandheelkundige kosten gehad?

Hoe snel kan ik bij CDC terecht voor een bleekbehandeling?

Je kan direct terecht voor een intakegesprek. Je ontvangt dan een advies op maat met een prijsopgave. In een gesprek met de zorgconsulent kun je eventueel direct je afspraak inplannen om te bleken.

Hoe vaak kan ik mijn tanden bleken?

Afhankelijk van je eet- en drinkgewoonten kunnen je tanden na 1 of 2 jaar weer iets verkleuren. Je kunt de behandeling om de paar jaar herhalen als je wilt.

Wat als ik brug, kronen of vullingen heb?

De originele kleur van de brug of een kroon verandert met de behandelingen niet mee. Het materiaal waarvan de vullingen gemaakt zijn kleurt niet mee tijdens de behandeling. Het kleurverschil wat ontstaat tijden de behandeling bij vullingen, kan de tandarts makkelijk verhelpen door composiet te gebruiken in de nieuwe tandkleur. Tijdens het intakegesprek voorafgaand aan de behandeling, krijg je vanzelfsprekend een persoonlijk advies.

Intakeformulier

Waarom CDC Complete Tandzorg?

Jouw lach is onze passie.

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Waarom CDC Complete Tandzorg?

Jouw lach is onze passie.

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Alles onder 1 dak

In onze tandheelkundige kliniek, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Ervaren specialisten

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten. Al je vragen, zorgen en verhalen kun je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge reviewscore

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in ons lab. Jouw gebit is maatwerk en daarom perfect passend bij jou.