CDC Complete Tandzorg heeft mijn leven veranderd. Ik heb geen pijn meer en ik durf weer te lachen!

CDC Complete Tandzorg heeft mijn leven veranderd. Ik heb geen pijn meer en ik durf weer te lachen!

Jeannine van den Hout uit Eindhoven was haar hele leven bang voor de tandarts. 'Jarenlang had ik last van mijn gebit. Ik wilde daarom graag een kunstgebit, maar mijn eigen tandarts wilde er niet aan beginnen. Toen ik via een kennis bij CDC Complete Tandzorg terecht kwam, werd er eindelijk naar me geluisterd'. Lees hier hoe Jeannine's leven is veranderd door haar nieuwe gebit waarmee ze weer kan stralen.

Schooltandarts

'Ik kan me de schooltandarts van vroeger nog goed herinneren. We lagen met acht kinderen op een rij in de tandartsstoel. De tandarts was niet bepaald sympathiek en boorde graag zonder verdoving. Het ene kind schreeuwde nog harder dan de ander. Het was echt een traumatische ervaring. Ik ben daarna wel altijd braaf één keer per jaar naar de tandarts geweest voor controle, maar het was geen fijne ervaring. Mijn tanden zijn nooit echt goed geweest. Ik had bijvoorbeeld een overbeet, omdat ik veel heb geduimd vroeger. Ook had ik vaak gaatjes. Hard voedsel was lastig, om nog maar niet te beginnen over de pijnscheuten bij warm en koud eten.'

Een prothese als oplossing

'Ik wilde daarom graag een nieuw gebit, maar mijn tandarts vond dat geen goed idee. Hij wilde namelijk geen goede tanden trekken. Ik had niet het idee dat er naar mij werd geluisterd. Via een kennis ben ik toen terecht gekomen bij CDC Complete Tandzorg. Ik meldde me aan voor een intakegesprek en kon al binnen twee weken terecht! Er werden foto's gemaakt van mijn kaak en samen hebben we de opties besproken. Ze boden me ook de mogelijkheid van een prothese aan. Ze begrepen dat ik van mijn gebitsproblemen echt af wilde. Dat was de eerste keer dat een tandarts mij begreep.

Ik zou eerst een gewone prothese krijgen en daarna een klikprothese. Deze wordt vastgeklikt op implantaten, zodat het gebit niet verschuift. De behandeling zou plaatsvinden onder volledige narcose. Ik kon niet wachten: eindelijk zou ik van mijn gebitsproblemen af zijn'.

Onder narcose

'Op de dag van de behandeling was ik wel een beetje zenuwachtig. Gelukkig was de sfeer in het narcosecentrum heel relaxed, wat me echt op mijn gemak stelde. Ik heb heel hard gelachen met de specialisten. Daarnaast werd ik ontzettend goed begeleid en geïnformeerd. De specialisten vertelden me precies wat ze gingen doen en toen was het tijd voor de narcose. Dit verliep allemaal heel soepel. Tijdens de narcose hebben ze al mijn resterende  tanden en kiezen getrokken. Toen ik wakker werd had ik een noodprothese'.

De eerste week

'Van tevoren werd me verteld dat de eerste week na de behandeling geen pretje zou zijn. Dit bleek inderdaad het geval. Mijn hele mond was beurs en ik leek net een hamster. Gelukkig kreeg ik pijnstillers en coolpacks mee vanuit de kliniek. Na een week werden de hechtingen eruit gehaald en kon ik weer normaal eten. Ik was zo blij en gelukkig!

In de maanden die daarop volgden had ik af en toe wel pijn. Mijn kaak was namelijk aan het genezen en wat aan het slinken, waardoor de noodprothese af en toe een pijnlijke drukplek veroorzaakte. Gelukkig kon ik altijd dezelfde dag nog terecht bij CDC Complete Tandzorg en werd dit weer opgelost.

Het resultaat

'Ik heb in juni 2021 mijn noodprothese gekregen. Deze moest ik een paar maanden dragen, zodat mijn kaken konden genezen. In december 2021 moest ik terugkomen in de kliniek zodat de kleur en tandvorm van mijn definitieve prothese kon worden bepaald. Een maand later ben ik overgestapt van de noodprothese naar de definitieve prothese. Dit was een heel fijn moment, want toen zag ik écht het resultaat waar ik op hoopte'.

Van kunstgebit naar klikgebit

'We zijn momenteel bezig met de volgende stap: een klikprothese. Ik heb inmiddels een intakegesprek gehad voor implantaten in mijn ondergebit en een aanvraag gedaan bij de verzekering. Een klikprothese wordt namelijk meestal grotendeels vergoed. De narcose valt niet onder de verzekering, maar mijn prothese wel. Op termijn zou ik graag ook implantaten in mijn bovenkaak willen, maar dit wordt waarschijnlijk niet vergoed door de verzekering. Dat is jammer, maar ik ben bereid om de behandeling zelf te betalen. CDC Complete Tandzorg heeft mijn leven veranderd. Ik heb geen pijn meer en ik durf weer te lachen!'


Over de schrijver
Dit artikel is tot stand gekomen door CDC Tandzorg. Wij geloven erin dat verhalen van medewerkers met tandheelkundige adviezen en ervaringen van patiënten belangrijk zijn om te delen. Op deze manier laten we zien dat je bij CDC op het juiste adres bent als je voor veel ervaring, deskundigheid én vriendelijkheid kiest.
Reactie plaatsen