arrow_drop_up arrow_drop_down

Frame- of plaatprothese  

Een gedeeltelijk kunstgebit ter vervanging van eigen tanden.

Gespecialiseerd in kunstgebitten

Frame- of plaatprothese 

Een gedeeltelijke kunstgebit ter vervanging van eigen tanden.

Mis je één of enkele tanden of kiezen en zie je een volledig kunstgebit (nog) niet zitten?

Dan kan een frame- of een plaatprothese een oplossing zijn. Een gedeeltelijk kunstgebit dat je eigen gebit aanvult.

Als dé kunstgebit specialist van Nederland helpen onze Klinisch Prothese Technici en tandprothetici je hierbij.


Checklist: Wanneer is een frame- of plaatprothese een goede oplossing? 

  • Je ergert je aan de open gaten in je gebit.
  • Eten en praten gaat lastiger, omdat je tanden of kiezen mist.
  • Een brug of een kroon op implantaat is voor jou geen passende oplossing.
  • Je ziet een volledig kunstgebit (nog) niet zitten. 

Een frameprothese of plaatprothese zorgt niet alleen mooi uitziend gebit gebit, maar helpt ook je beet herstellen. Zo kun je weer beter eten, praten en vrijuit lachen. 

frameprothese

Wat is een frameprothese?

De frameprothese is een gedeeltelijk kunstgebit en heeft een basis van metaal. Op het metaal is een roze, tandvleeskleurige kunsthars aangebracht. Daarin zitten de kunsttanden en -kiezen vast. In tegenstelling tot de plaatprothese rust de frameprothese vooral op de overgebleven tanden of kiezen en soms voor een deel op het slijmvlies van de mond. Met metalen ankers, zgn. die op de tanden of kiezen steunen en met hun ankerarmen er omheen klemmen, is de frameprothese op de tanden en/of kiezen bevestigd. De ankerarmen zijn vaak wel enigszins zichtbaar. Het voordeel van een frameprothese is dat het beter vast zit en je makkelijker kan kauwen. Je hebt geen plaatje tegen het gehemelte. Je ervaart zeker minder irritatie. Deze oplossing is wel duurder en je kan er geen extra tand of kies bij plaatsen.

plaatprothese

Wat is een plaatprothese?

De plaatprothese is gemaakt van een roze, tandvleeskleurige kunsthars. Daarin zijn de kunsttanden en -kiezen verankerd. De prothese rust in zijn geheel op het slijmvlies van de mond en zit eventueel met haakjes vast aan de overgebleven tanden of kiezen.

Een plaatprothese is goedkoper dan een frameprothese. Het heeft wel enkele nadelen. De plaatprothese steunt in zijn geheel op je tandvlees en dat kan gemakkelijk tot tandvleesproblemen leiden. Je tandvlees moet de kracht, door wordt veroorzaakt door het kauwen of misschien ook knarsen, opvangen. En er blijven snel voedselresten onder de plaatprothese zitten. Dan ontstaan sneller ontstekingen van het tandvlees. Het voordeel is wel weer dat de tandtechnicus eenvoudig de plaatprothese kan aanpassen als je gebit verandert of je een tand kwijt raakt.

kosten plaatprothese uitleg

Wat kost een plaat- of frameprothese en wat krijg je vergoed?

Als je een gedeeltelijk kunstgebit wil, ben je natuurlijk benieuwd wat het gaat kosten. Dat begrijpen wij. Als je nog geen patiënt bent bij CDC Complete Tandzorg is dit vooraf moeilijk te bepalen omdat het van enkele factoren afhankelijk is. Denk aan bijv. om hoeveel het gaat, of je implantaten hebt of wenst, de gezondheid van je tandvlees. enz. 

Tijdens een intake afspraak kunnen we het tarief aan je doorgeven. Onze zorgconsulenten verzorgen de machtigingsaanvraag bij je zorgverzekeraar.

De zorgverzekeraars vergoeden de kosten van een volledig uitneembare onder en boven kunstgebit ééns per 5 jaar uit de basisverzekering. De hoogte van de eigen bijdrage is per zorgverzekeraar wisselend. Sommige zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk ook de eigen bijdrage vanuit de aanvullende tandartsverzekering als je die hebt afgesloten. 

Ontmoet onze behandelaren

Bij CDC Complete Tandzorg hebben we meer dan 20 jaar ervaring van cosmetische behandelingen tot aan complete gebitsrenovaties en angstbehandelingen. Met de beste zorg en service helpen onze specialisten je aan een gezond én mooi gebit.
Wij begrijpen als geen ander dat jij zonder schaamte wil lachen, maar ook een kwalitatief en goed functionerend gebit wilt.
Bij ons hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Jouw lach is onze passie!
Ook voor klikprothese, implantaten, kroon- en brugwerk en reguliere mondzorg staan onze tandheelkundig specialisten voor je klaar.
We zijn gevestigd in regio Eindhoven, maar helpen mensen uit heel Nederland.

Zemarak Nabi

Tandarts implantoloog

Karen Mulders

Tandarts

Koen van Gerven

Klinisch prothesetechnieker

Willem Baas

Tandarts implantoloog
G

Giulio Ricceri

Tandarts

Wibo Wijzenbeek

Klinisch prothesetechnieker

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt voordat je besluit een tandheelkundige behandeling te ondergaan. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden ze graag!


Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Alles onder 1 dak

In onze tandheelkundige kliniek, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Ervaren specialisten

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten. Al je vragen, zorgen en verhalen kun je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge reviewscore

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in ons lab. Jouw gebit is maatwerk en daarom perfect passend bij jou.
Wij maken gebruik van cookies