Weer een mooi gebit na een afgebroken tand

Weer een mooi gebit na een afgebroken tand

Een afgebroken tand hoort niet bij een verzorgd en mooi gebit. Tijd dus om naar de tandarts te stappen voor een gebitsreconstructie en een onbezorgde lach. De tandarts van CDC Complete Tandzorg zet er een tandje bij om jou zo mooi mogelijk voor de dag te laten komen. Heb je nog een vraag? Bel dan voor advies of kijk voor het antwoord bij onderstaande vragen. 

Vraag: Waarom breekt een tand af?

Antwoord: Een tand kan afbreken door een ongelukje, maar ook door ouderdom en slijtage. Tijdens het eten heb je dan plotseling een stuk tand in je mond. Oeps! Niet leuk. Doe het stukje tand in elk geval in een klein potje om aan de tandarts te laten zien. Als voorlopige oplossing kan de tand dan misschien weer in elkaar gezet worden.

Vraag: Is mijn mooie gebit voorgoed geruïneerd?

Antwoord: Absoluut niet. Er zijn verschillende manieren om je afgebroken tand te repareren. Dat kan met een facing of een kroon, en in het uiterste geval met een implantaat. Dit voelt allemaal natuurlijk aan en ziet er gezond en aantrekkelijk uit.

Vraag: Hoe lang moet ik rondlopen met een gat in mijn mond?

Antwoord: Bij CDC Complete Tandzorg ga je gewoon met een mond vol tanden de deur weer uit. Wanneer je te maken hebt met het verlies van een tand, kun je een noodkroon of een tijdelijke opbouw van de tandarts krijgen, zodat je onbezorgd kan blijven lachen. Deze noodvoorziening gaat er weer uit als je definitieve kroon of facing geplaatst wordt.

Vraag: Is het herstellen van een afgebroken tand cosmetische tandzorg?

Antwoord: Bij een afgebroken tand is het onderscheid tussen cosmetische en functionele tandzorg niet heel duidelijk. Je kan misschien nog prima eten met een afgebroken hoektand, maar het belemmert je dagelijks functioneren wel degelijk. Je wordt bijvoorbeeld niet aangenomen bij een nieuwe baan, omdat het gat in je gebit mensen afschrikt. Een verzorgd gebit staat voor professionaliteit, een slecht verzorgde mond niet.

Vraag: Hoeveel gaat dat wel niet kosten?

Antwoord: De tandarts kijkt niet alleen naar je tand, maar ook naar de wortel. Als deze gezond is, kan hij meteen aan de slag. Zo niet, dan is er misschien een wortelkanaalbehandeling nodig, waardoor de kosten oplopen. De tandarts zal een inschatting doen en stuurt je later een begroting. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

CDC Complete Tandzorg

Heb jij last van een afgebroken of missende tand? Onze tandartsen herstellen je afgebroken tand mooi en pijnloos. Er zijn bijna altijd mogelijkheden om je gebit weer prachtig te herstellen. Overleg met de CDC-zorgconsulent over de mogelijkheden voor gespreide betaling en declaratie bij je zorgverzekering mocht dat nodig zijn.

Over de schrijver
Dit artikel is tot stand gekomen door CDC Tandzorg. Wij geloven erin dat verhalen van medewerkers met tandheelkundige adviezen en ervaringen van patiënten belangrijk zijn om te delen. Op deze manier laten we zien dat je bij CDC op het juiste adres bent als je voor veel ervaring, deskundigheid én vriendelijkheid kiest.
Reactie plaatsen