Angst voor tandarts tips

Angst voor tandarts tips

Een tandartsbezoek is voor de meesten niet hun favoriete bezigheid, maar er zijn ook personen die uit angst al jaren de tandarts vermijden.  Onderstaande tips helpen om een bezoek aan de tandarts wat makkelijker te maken en hopelijk je angst te overwinnen.

Ga naar een angsttandarts

Een angsttandarts is gespecialiseerd in het omgaan met patiënten die angst hebben voor de tandarts en streeft ernaar om een zo ontspannen mogelijke sfeer te creëren. Tijdens de behandeling neemt een angsttandarts de tijd om je op je gemak te stellen en je goed te informeren.

Ontspanningstechnieken

Ontspanningstechnieken zoals ademhalingsoefeningen en visualisaties kunnen helpen om rustig te worden tijdens de behandeling. Door deze technieken toe te passen, zorg je ervoor dat je gedachten worden afgeleid van de behandeling,

Lees patiëntervaringen

Het is van belang om een tandarts te kiezen die goede reviews heeft. Daarnaast kan het ook geruststellen om vooraf positieve ervaringen van andere patiënten te lezen. 

Behandeling onder narcose

Mocht je extreme angst ervaren, dan heb je ook de mogelijkheid om een tandartsbehandeling onder narcose te ondergaan. Deze behandeling kan bij tandartsen plaatsvinden die ook een narcosecentrum hebben en vaak  mag je een uur na de behandeling alweer naar huis.

Wil je meer informatie of wil je een afspraak plannen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Over de schrijver
Dit artikel is tot stand gekomen door CDC Tandzorg. Wij geloven erin dat verhalen van medewerkers met tandheelkundige adviezen en ervaringen van patiënten belangrijk zijn om te delen. Op deze manier laten we zien dat je bij CDC op het juiste adres bent als je voor veel ervaring, deskundigheid én vriendelijkheid kiest.
Reactie plaatsen