Isabel: 'Na mijn stage ben ik nooit meer weggegaan bij CDC'

Isabel: 'Na mijn stage ben ik nooit meer weggegaan bij CDC'

Na mijn stage ben ik nooit meer weggegaan bij CDC

Wie het laboratorium binnenloopt kijkt zijn ogen uit. Rechts is iemand in de weer met een slijpmachine, links bestuderen twee vrouwen in witte jassen een computerscherm, en een stukje verderop is iemand volledig gefocust op het vijlen van een prothese. Op de achtergrond het foute uur op de radio, en in het midden van deze georganiseerde chaos vind je Isabel: de jongste spruit van CDC Complete Tandzorg.

Stage

‘Ik ben 20 jaar. Ja, dat is inderdaad best jong. Sterker nog, ik kwam bij CDC toen ik pas 18 jaar was. Ik deed de MBO-opleiding tot Tandartassistente en kon stage lopen bij CDC. Ik mocht toen ook een dag meekijken hier in het laboratorium, en dat vond ik geweldig. Ik was dan ook door het dolle heen dat ik na mijn stage en daaropvolgende examens bij CDC mocht blijven werken in het lab!’

Gipsafdeling

‘Sindsdien werk ik hier op de gipsafdeling. Iedere dag krijgen we protheses waarvan we modellen maken. Deze komen rechtstreeks uit de behandelkamers. We gaan dus direct aan de slag wanneer er een afdruk is gemaakt bij een patiënt. We fresen, slijpen, polijsten… Je hebt de hele dag protheses in je hand. En tóch is geen dag hetzelfde! Daarnaast ben ik kort geleden ook begonnen met het proces van kroon- en brugwerk maken, omdat ik nu wat meer ervaring heb en graag meer wil leren.’

Stapje extra

‘Het hechte team maakt echt het verschil. Ik denk niet dat veel laboratoria het onderling zo gezellig hebben. Iedereen is hier knettergek, we maken grapjes en zijn heel open. En het is nooit stil. Is het niet het geluid van de machines of de radio, dan is het wel de schaterlach van een collega. Maar we werken ook hard hoor, vergis je niet! Doordat we zo’n goede band hebben, zetten we graag een stapje extra voor elkaar.’

Schoonheidssalon

‘Ik ben er trots op dat we mensen kunnen helpen om weer blij te zijn met hun gebit. Dat geeft echt een speciaal gevoel. Werken met de handen trekt me. Niet alleen bij CDC: ik heb hiernaast ook nog een eigen schoonheidssalon. Overdag houd ik me bezig met protheses en ’s avonds met nagels, wimpers en wenkbrauwen. Eigenlijk zit er helemaal niet zoveel verschil tussen. Of ik nu een prothese vijl of nagels, ik wil anderen graag mooier maken!’

Toekomst

Ambitieus is Isabelle zeker. Werken bij CDC, een eigen onderneming, en dan ook nog eens zo jong: hoe ziet ze de toekomst voor zich? ‘Het lijkt me geweldig om een opleiding tot tandtechnicus te volgen. Ik ben laatst al door de eerste selectieronde gekomen, maar ik was veruit de jongste. Ik wil daarom eerst meer ervaring opdoen. Bovendien is er binnen CDC veel mogelijk wat betreft interne opleidingen. Wie weet dus wat de toekomst allemaal brengt!’


Over de schrijver
Dit artikel is tot stand gekomen door CDC Tandzorg. Wij geloven erin dat verhalen van medewerkers met tandheelkundige adviezen en ervaringen van patiënten belangrijk zijn om te delen. Op deze manier laten we zien dat je bij CDC op het juiste adres bent als je voor veel ervaring, deskundigheid én vriendelijkheid kiest.
Reactie plaatsen