Overstappen van zorgverzekering in 2024?

Overstappen van zorgverzekering in 2024?

Het einde van 2023 nadert en we verwelkomen binnenkort het jaar 2024. Dit betekent dat op 1 januari het nieuwe verzekeringsjaar van start gaat. in deze blog vertellen we je waar je allemaal aan kunt denken bij het kiezen van je zorgverzekering en met welke deadlines je rekening kan houden.

Overstapperiode

Overweeg je je zorgverzekering aan te passen? De deadline hiervoor verschilt per verzekeraar. De overstapperiode is altijd aan het einde van het jaar en in de meeste gevallen is dat van half november tot en met 31 december. Vanaf 1 januari is overstappen niet meer mogelijk.

Opzeggen huidige zorgverzekeraar

Denk je aan overstappen van verzekeraar? Je hebt tot medio januari de tijd om met terugwerkende kracht je huidige zorgverzekeraar op te zeggen, zelfs als je al een nieuwe verzekering hebt afgesloten. 

Weloverwogen keuze maken

Het is altijd verstandig om je zorgverzekering en mogelijke wijzigingen zorgvuldig te overwegen en tijdig actie te ondernemen om ervoor te zorgen dat je de juiste dekking hebt voor het komende jaar. Om een goede keus te maken kun je een inschatting maken van je zorgbehoefte volgend jaar en verschillende zorgverzekeraars met elkaar vergelijken.

Belangrijke aspecten bij tandheelkundige zorg 

Wanneer je een keuze gaat maken voor een aanvullende verzekering voor tandheelkundige zorg, dan kun je het beste eerst nagaan welke zorg door je verzekeraar wordt gedekt. Sommige verzekeraars vergoeden alleen basiszorg, waar andere verzekeraars ook kronen, bruggen en andere specialistische mondzorg dekken. Houd ook rekening met het vergoedingspercentage en of dat een maximumbedrag per jaar wordt vergoed. 

Heb je de keuze voor je zorgverzekeraar gemaakt en wil je één van onze behandelingen plannen voor 2024? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Over de schrijver
Dit artikel is tot stand gekomen door CDC Tandzorg. Wij geloven erin dat verhalen van medewerkers met tandheelkundige adviezen en ervaringen van patiënten belangrijk zijn om te delen. Op deze manier laten we zien dat je bij CDC op het juiste adres bent als je voor veel ervaring, deskundigheid én vriendelijkheid kiest.
Reactie plaatsen