5 meest gehoorde verhalen over angst voor de tandarts

5 meest gehoorde verhalen over angst voor de tandarts

Al meer dan 20 jaar behandelen wij bij CDC Complete Tandzorg mensen met enorme angst voor de tandarts.
Velen schamen zich daarvoor. Wij begrijpen dat, maar voel je getroost: je bent niet de enige die op zoek is naar een speciale angst tandarts. Wij voelen heel erg met je mee.

Iedere dag vertellen onze nieuwe patiënten waarom ze door angst voor de tandarts een nieuwe tandarts zoeken. De verhalen kunnen we in vijf categorieën indelen.

1)  De vroegere schooltandarts

Herken jij dit? Die vervelende schooltandarts die twee keer per jaar naar school kwam.  Geen tijd voor een praatje, en hij wilde vooral geen gezeur. De eerste keer keek hij alleen maar, maar als je de tweede keer opgeroepen werd, wist je dat het mis was. Dan had je een gaatje en werd er, zonder enige verdoving, geboord en gevuld.

2)  Niet het gevoel krijgen serieus genomen te worden door de behandelaar

Deze opmerkingen horen we helaas nog o zo vaak waarom men bij onze angsttandarts komt:

“De tandarts gaat gewoon door, ook al steek ik mijn hand op.”

“De tandarts luistert helemaal niet naar mijn wensen.”

“Ik heb geen angst voor de behandeling, maar voor de tandarts zelf, zo’n bullebak.”

“Ik voel me totaal niet serieus genomen.”

3)  De verdovingen werkten niet goed en daardoor heel veel pijn

Omdat bij vorige behandelingen verdovingen niet goed werkten, deden de behandelingen zo’n pijn dat men nooit meer naar de tandarts durft. Zo erg dat men alleen nog maar onder narcose behandeld wil worden.

4)  De angst is van ouder op kind overgegaan

Heb jij een ouder die bang is voor tandarts? Ouders hebben veel invloed op de kinderen. Als de ouder bang is voor de tandarts neemt het kind de angst vaak over van de ouder. Eén maal bij een rustige, vriendelijke angsttandarts behandeld worden, vermindert meestal al de angst.

5)  Het geluid van de tandartsboor

Deze komt wat minder vaak voor. Mensen kunnen zich hier nog wel overheen zetten, maar sommigen krijgen al rillingen bij de gedachte aan het geluid van de tandartsboor

Ongeveer 800.000 Nederlanders zijn zo bang dat ze niet meer op controle durven gaan. Zelfs niet als ze klachten hebben!

Zo helpt CDC Complete Tandzorg jou

Omdat we iedere dag vele angstige patiënten behandelen, weten onze angsttandartsen als de beste hoe ze met jou om moeten gaan. Ze zijn geduldig, maken afspraken die we wél nakomen en luisteren juist heel goed naar jouw wensen. En ze worden ook nog eens ondersteund door onze zorgconsulenten. Zij legt alles nog een keer haarfijn uit zodat je goed voorbereid bent op de behandeling.

Hiermee onderscheiden wij ons van veel andere praktijken. Wij doen het met jou samen. We luisteren naar jouw wensen, we stellen een diagnose, we adviseren jou en samen kiezen we vervolgens de beste behandeling voor je uit. Lees hier het verhaal van Jo Plaisier.

Jouw lach is onze passie!

Trauma? Behandeling onder narcose is mogelijk

Lang niet altijd is de angst weg te nemen met duidelijke afspraken en een goed luisterend oor. We snappen dat heel goed. De trauma’s zitten zo diep dat je er liever helemaal niet bewust zelf bij wilt zijn. Dan is een behandeling in ons narcose centrum onder begeleiding van ons anesthesieteam een hele goede uitkomst. Vaak is een narcosebehandeling maar éénmalig nodig. We horen heel vaak dat men de angst daarna een heel stuk heeft overwonnen. Meer informatie lees je hier.

 

 

Over CDC Complete tandzorg

Het is nooit te laat voor de juiste tandzorg en er is altijd een oplossing. Voor iedereen! Bij CDC Complete tandzorg proberen wij voor iedereen de beste behandeling te vinden. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in angst en bieden wij dus ook veel ondersteuning, zodat je nooit bang hoeft te zijn. Voor vragen kun je altijd contact opnemen en dan luisteren we graag naar je. Er is niks verplicht, maar alles is mogelijk. 

Natuurlijk kun je ook direct een intake afspraak maken. Klik dan hier.

Over de schrijver
Dit artikel is tot stand gekomen door CDC Tandzorg. Wij geloven erin dat verhalen van medewerkers met tandheelkundige adviezen en ervaringen van patiënten belangrijk zijn om te delen. Op deze manier laten we zien dat je bij CDC op het juiste adres bent als je voor veel ervaring, deskundigheid én vriendelijkheid kiest.
Reactie plaatsen