Met plezier naar de gebitscontrole. "Echt vakwerk dat ze leveren."

Met plezier naar de gebitscontrole.

Interview met Henk Luining over de angst voor de tandarts die hij én zijn vrouw altijd hadden.

Bang voor de tandarts was Henk als jongetje al. Maar die angst is verdwenen sinds hij in 2011 de stap zette naar CDC Complete Mondzorg. “Het is nu eerder een gezellig uitje”, zegt hij. Dat dit niets te veel gezegd is, blijkt als hij zijn verhaal vertelt.

“Het is echt vakwerk dat ze leveren”

Angst voor de tandarts

“Net als mijn vrouw heb ik altijd angst gehad voor de tandarts. Eigenlijk al vanaf de lagere school. De schooltandarts was namelijk nogal een beul. Toen ik voor het eerst bij CDC kwam, was ik al twintig jaar niet meer bij de tandarts geweest. Ik wilde mijn bovengebit laten vervangen. Dat was hard nodig. En ik dacht: dan laat ik mijn ondertanden ook maar meteen trekken en implantaten zetten. Dan ben ik, hupsakee, in één keer klaar.”

Narcose niet nodig

“Natuurlijk zie je tegen zo’n tandartsbehandeling op, maar je voelt je bij CDC meteen op je gemak als je er binnenstapt. Bovendien gaf het intakegesprek voor de gebitsprothesebehandeling mij alle vertrouwen. Ze vertellen dan precies wat ze gaan doen. Bijvoorbeeld dat ze voor de verdoving werken met zo’n dunne naald dat je het bijna niet voelt. Dat was voor mij, en later ook voor mijn vrouw, de reden om van een narcose af te zien. Dat bleek ook echt niet nodig. Het is ons achteraf zoveel meegevallen en het is echt vakwerk dat ze leveren.”

Snel geholpen

Henk wordt nu al jaren geholpen door dezelfde prothesespecialist en dat vindt hij prettig. “Als iets irriteert, kan ik meteen langskomen. Vaak lost Wibo het ter plekke op. Is er een grotere ingreep nodig, dan breng ik mijn prothese ’s morgens en haal ik hem ’s middags weer op. We wonen toch vlakbij.” Maar wachten kan ook prima bij CDC volgens Henk. “Ze hebben een grote lounge met prettige zitjes, een koffieautomaat en internet. Dat is ook wel logisch, want er komen mensen uit alle hoeken van het land naar CDC.”

Met plezier naar de gebitscontrole

Voortaan gaan Henk en zijn vrouw keurig twee keer per jaar voor controle naar de mondhygiëniste. “Samen met een vriendin van ons, die na de enthousiaste verhalen van mijn vrouw ook koos voor CDC. Zij heeft zelf geen vervoer. Daarom rijdt ze met ons mee. De afspraken plant CDC zo dat we direct na elkaar worden geholpen. We gaan nu met plezier naar de gebitscontrole. We weten namelijk precies wat er gaat gebeuren, dat je fijn wordt behandeld én dat het geen pijn doet.”

“Als er iets irriteert, kan ik meteen langskomen”

Wat is jouw verhaal?

Wil je jouw ervaring ook delen? Het kan anderen helpen die nog twijfelen, om wat voor reden dan ook. Velen zullen zich herkennen in jouw verhaal, want onze behandelaren horen wekelijks veel dezelfde ervaringen en wensen.

Als je jouw verhaal ook wilt delen, dan kan je contact opnemen met Lorette Laumans van onze PR afdeling. We stellen je medewerking erg op prijs.

Over CDC Complete tandzorg

Het is nooit te laat voor de juiste tandzorg en er is altijd een oplossing. Voor iedereen! Bij CDC Complete tandzorg proberen wij voor iedereen de beste behandeling te vinden. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in angst en bieden wij dus ook veel ondersteuning, zodat je nooit bang hoeft te zijn. Voor vragen kun je altijd contact opnemen en dan luisteren we graag naar je. Er is niks verplicht, maar alles is mogelijk.

Natuurlijk kun je ook direct een intake afspraak maken. Klik dan hier.

Over de schrijver
Dit artikel is tot stand gekomen door CDC Tandzorg. Wij geloven erin dat verhalen van medewerkers met tandheelkundige adviezen en ervaringen van patiënten belangrijk zijn om te delen. Op deze manier laten we zien dat je bij CDC op het juiste adres bent als je voor veel ervaring, deskundigheid én vriendelijkheid kiest.
Reactie plaatsen