CDC biedt gratis tandartsbehandelingen aan dak-en thuislozen in Eindhoven

CDC biedt gratis tandartsbehandelingen aan dak-en thuislozen in Eindhoven

Intentieverklaring samenwerking 

Dinsdag 4 oktober stond CDC met de voorlichtingsbus van Dokters van de Wereld bij Opstart040 om kandidaten poetsvoorlichting te geven. (Met dank aan Alina).

Daarnaast gaan wij in samenwerking met St. Springplank 35 kandidaten gratis helpen aan hun gebitsproblemen. Er zijn in Nederland meer dan 1,5 miljoen mensen die de tandheelkundige behandelingen niet (meer) kunnen betalen. Dit aantal zal komende tijd alleen maar toenemen. Daarom heeft CDC een samenwerking gezocht via Dokters van de Wereld met St. Springplank.

Wij behandelen gemiddeld 1500 nieuwe patiënten ieder jaar met grote problemen. Veelal door angst of door financiële omstandigheden is men jaren niet naar de tandarts geweest. CDC is dan ook zeer ervaren in grote gebitsrenovaties. Iedere behandelaar van CDC is bereid om jaarlijks een aantal mensen gratis te behandelen. Daarnaast willen we met Dokters van de Wereld andere tandartspraktijken gaan stimuleren dit ook te gaan doen. We beseffen dat het een druppel op de gloeiende plaat is, maar we doen ons best om binnen onze mogelijkheden te helpen.


Ron Vogels: Ik ben heel blij met het initiatief van CDCIk weet als geen ander hoe het voelt als je gebit verwaarloosd is. Je kansen in de maatschappij liggen dan een stuk lager, weet ook Ron Vogels (links op de foto). Ik was in 2015 een periode dakloos door een paar omstandigheden. Ik merkte heus wel wel dat mijn gebit steeds slechter werd, maar ik kon nergens heen. Ik had geen geld voor een behandeling. Dus bleef ik er maar mee rond lopen. Toen mijn situatie verbeterde en ik bij Springplank zelf een betaalde baan kreeg, liet ik me direct helpen. Ik durfde niet eens de tandarts te bellen, zo schaamde ik me. Wat zouden ze denken, want ik was al meer dan tien jaar niet meer bij de tandarts geweest. 

Mijn gebit is bij CDC, door tandarts Karen Mulders helemaal opgeknapt en dat heeft zoveel voor mij gedaan. Ik durf weer te lachen, ben zelfverzekerder, gezonder en veel gelukkiger! Via Karen ben ik in contact gekomen met Lorette Laumans van CDC. Zij was net een project aan het opstarten met Dokters van de Wereld. Het kwam allemaal perfect bij elkaar en we konden zo heel snel doorpakken. Binnen een paar weken is alles tot stand gekomen. Hoe geweldig is dat!  

Opstap naar een beter bestaan

Thijs Eradus, directeur St. Springplank: "Elke dag zien we weer dat mensen in armoede allerlei drempels ervaren om hulp te zoeken. Mensen sluiten zich af voor de samenleving en een slecht verzorgd gebit is daarbij ook een groot probleem. Daarom is het zo fijn dat CDC Complete Tandzorg wil helpen. Wij zijn erg blij met deze actie, want dit kan voor veel mensen weer een vertrekpunt zijn van groeiend of herwonnen zelfvertrouwen, een opstap naar een beter bestaan."

Note: Omdat CDC niet degene is die kan bepalen of men de tandarts niet/moeilijk kan betalen, kunnen kandidaten zich alleen maar melden via Dokters van de Wereld en/of Springplank. 

Meer artikelen over dit initiatief op:  

Eindhovens Dagblad: Je leven weer op de rails dankzij een gezond gebit

Dokters van de wereld: :Gratis tandheelkunde aan dak-en thuislozen

Studio040: Daklozen gaan naar de tandarts

Over de schrijver
Dit artikel is tot stand gekomen door CDC Tandzorg. Wij geloven erin dat verhalen van medewerkers met tandheelkundige adviezen en ervaringen van patiënten belangrijk zijn om te delen. Op deze manier laten we zien dat je bij CDC op het juiste adres bent als je voor veel ervaring, deskundigheid én vriendelijkheid kiest.
Sauda Woldhek
Door

Sauda Woldhek

op 11 Oct 2022

Ik zou graag hiervoor in aanmerking komen. Ik zou zo graag weer echt willen lachen en kunnen eten.

arno
Door

arno

op 11 Oct 2022

lachen kan niet , jaren bezig om een afspraak te maken bij de tandarts ( 2 a 3 jaar) uiteindelijk een afspraak gemaakt bij cdc , mijn laatste afspraak was 28 jaar geleden bij de tandarts dus moet er veel gebeuren aan het gebit, uitslag onbetaalbaar

CDC
Door

CDC

op 12 Oct 2022

Dat spijt ons. Bij vrijwel iedereen gaat het gebit achteruit als een bezoek voor controle en reiniging bij de tandarts jarenlang wordt uitgesteld. Wij zouden ook graag zien dat tandheelkunde vergoed zou worden. Dan voorkom je hoge behandelkosten.

Gertjan
Door

Gertjan

op 11 Oct 2022

Mooi artikel, en een zeer goed beleid wat ik zeer steun ! Graag zou ik me ook graag willen aanmelden, maar ik zie nergens daar een optie voor. Kunt u ook laten zien waar ons "soort" mensen zich kunnen aanmelden ? M.v.g. Gertjan

Reactie plaatsen