Emma (vakantiefoto)

Emma (vakantiefoto)

“Ik ben dolgelukkig dat ik de stap naar CDC heb gezet”, vertelt de 25-jarige Emma. Na slechte ervaringen bij haar oude tandarts en mondhygiëniste had ze beide controles tijdenlang voor zich uit geschoven. “Ik durfde het gewoon niet meer aan”, zegt ze. “Maar nu zie ik er niet meer tegen op als ik naar de tandarts of mondhygiëniste moet.”

“Bij de mondhygiëniste voelde ik meteen: Dit zit goed.”

Heldere communicatie

Emma kwam bij CDC terecht op aanraden van haar schoonmoeder, die goede ervaringen had met het laten zetten van facings bij CDC. Emma: “Mijn vorige tandarts ging eigenlijk altijd zo aan de slag, zonder iets te zeggen. Hij keek even en kon zeggen dat het een kleinigheidje was, terwijl de behandeling dan een uur kon duren. Ik lag daar dan maar tot hij zei: ‘Het is klaar, ga maar naar huis.’ Bij CDC gaat dat anders. Je wordt er goed begeleid en ze leggen elke stap uit. De communicatie is veel beter.”

Open beet

“De eerste keer dat ik bij CDC kwam kreeg ik nog geen behandeling. Er werden foto’s gemaakt van mijn gebit en daarna had ik een gesprek met mijn tandarts. Hij besprak met me wat hem wijsheid leek om te doen en raadde me aan om een afspraak te maken met de kaakchirurg van CDC. Ik had namelijk een open beet, waar ik ook wel last van had. 

Toen ik vertelde dat ik graag een Invisalign wilde, een onzichtbare beugel, raadde hij me dit meteen af. Zo’n beugel kon na verloop van tijd namelijk ernstige gevolgen hebben voor de wortels van mijn tanden. Ik vond het fijn dat hij daar meteen zo eerlijk over was. Hij heeft me hierdoor waarschijnlijk veel ellende bespaard.”

Spiegeltje

Emma had het bezoek aan een mondhygiëniste lang voor zich uit geschoven. Ze had zodoende aanslag op haar tanden en haar tandvlees was ontstoken. Emma: “Daardoor was alles wel gevoelig. Ik keek dus bepaald niet uit naar dat bezoek, maar door de manier waarop de mondhygiëniste van CDC me ontving en behandelde was ik al snel gerustgesteld. Ik voelde meteen: dit zit goed. Ze deed alles heel rustig en stopte om de paar minuten om even te vragen hoe het ging. Als ik dan zei dat het oké was ging ze pas weer verder. Daarnaast legde ze stapje voor stapje uit wat ze ging doen. Ze gaf me zelfs een spiegel in de hand zodat ik mee kon kijken. Dat vond ik echt fijn.”

Weer normaal op controle

Uiteindelijk besloten Emma en de mondhygiëniste samen om de behandeling over twee bezoeken te verdelen. “We maakten een afspraak voor zes weken later. Ze kon zo ook meteen even kijken of het al beter ging met mijn tandvlees. Volgende week ga ik ook naar de tandarts. En over een halfjaar weer. Zonder angst. Want weet je wat het is, je kunt wel jaren niet gaan, maar als je hoort wat je dan soms aan behandelingen te wachten staat, dat wil ik toch niet hebben.” 

“Over een half jaar ga ik weer naar de tandarts, zonder angst.”

Wat is jouw verhaal?

Wil je jouw ervaring ook delen? Het kan anderen helpen die nog twijfelen, om wat voor reden dan ook. Velen zullen zich herkennen in jouw verhaal, want onze behandelaren horen wekelijks veel dezelfde ervaringen en wensen.

Als je jouw verhaal ook wilt delen, dan kan je contact opnemen met Lorette Laumans van onze PR afdeling. We stellen je medewerking erg op prijs.

 

 

Over CDC Complete tandzorg

Het is nooit te laat voor de juiste tandzorg en er is altijd een oplossing. Voor iedereen! Bij CDC Complete tandzorg proberen wij voor iedereen de beste behandeling te vinden. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in angst en bieden wij dus ook veel ondersteuning, zodat je nooit bang hoeft te zijn. Voor vragen kun je altijd contact opnemen en dan luisteren we graag naar je. Er is niks verplicht, maar alles is mogelijk. 

Natuurlijk kun je ook direct een intake afspraak maken. Klik dan hier.

Over de schrijver
Dit artikel is tot stand gekomen door CDC Tandzorg. Wij geloven erin dat verhalen van medewerkers met tandheelkundige adviezen en ervaringen van patiënten belangrijk zijn om te delen. Op deze manier laten we zien dat je bij CDC op het juiste adres bent als je voor veel ervaring, deskundigheid én vriendelijkheid kiest.
Reactie plaatsen