“Blijf niet aarzelen als je bang bent. CDC is er om je te helpen.”

“Blijf niet aarzelen als je bang bent. CDC is er om je te helpen.”

Interview met Stephan Jacobs over hoe hij zijn angst voor de tandarts heeft overwonnen.

“Vanaf het moment dat een melktand bij mij moest worden getrokken heb ik een angst voor de tandarts ontwikkeld”, vertelt Stephan.
 “Op den duur was ik vooral bang dat hij me zou veroordelen omdat ik niet goed voor mijn gebit had gezorgd. Maar dat was bij CDC zeker niet het geval. Iedereen bij CDC was heel aardig en begripvol. Ze wilden me vooral  heel graag helpen.”

Sleutel tot een gezond gebit

“De eerste keer dat ik bij CDC kwam, hebben ze foto’s gemaakt en een controle uitgevoerd. Op basis daarvan maakten we een behandelplan. Ik had veel tandsteen. Dat moest eerst verwijderd worden. En gelukkig bleken tandvleesbehandelingen daarna niet eens meer nodig. Ze hebben nog een paar gaatjes gevuld en gaven me poetstips. Ik merk inmiddels hoeveel verschil het maakt als ik met ragers en flossdraad de pockets rondom mijn tanden goed schoonhoud. Dat is de sleutel tot een gezond gebit.” 

Weg angst

Ondanks de angst die Stephan altijd voor de tandarts had gehad, liet hij alle behandelingen zonder verdoving doen. “Bang ben ik ook niet meer; als de tandarts zegt dat er een verstandskies uit moet, krijg ik het wel even warm, maar daar blijft het bij. Ik ben vooral blij dat ik nu weer een goed onderhouden gebit heb.”

“Ik ga al 20 jaar lachend door het leven!”

Nooit meer last

“Ik heb inmiddels al jaren dezelfde mondhygiëniste, Marja, en dat vind ik fijn. Zij weet hoe ze mij persoonlijk moet helpen, omdat ze mij al zo lang behandelt. Dat heeft veel voordelen. De tandarts zie ik ook nauwelijks meer. De mondhygiëniste roept hem er soms alleen nog bij als ze iets verdachts ziet. Maar op een gaatje na heb ik nooit meer last van mijn gebit gehad. Ik ga nu lachend door het leven.”

Niet aarzelen

Terugkijkend op de jaren bij CDC Complete Tandzorg vertelt Stephan: “Wat mij vooral opvalt, is de persoonlijke aandacht. Zeker als je bang bent. Dan nemen ze rustig de tijd om met je te bespreken waar je precies bang voor bent. Het is echt niet liggen en hup de boor erin. Je hoeft je ook niet veroordeeld te voelen. Bovendien bepaal je zelf of ze iets wel of niet doen. Ze geven je vooral de handvatten om je gebit netjes te houden. Blijf dus niet aarzelen als je bang bent. Ga gewoon. CDC is er om je te helpen.”

Wat is jouw verhaal?

Wil je jouw ervaring ook delen? Het kan anderen helpen die nog twijfelen, om wat voor reden dan ook. Velen zullen zich herkennen in jouw verhaal, want onze behandelaren horen wekelijks veel dezelfde ervaringen en wensen.

Als je jouw verhaal ook wilt delen, dan kan je contact opnemen met Lorette Laumans van onze PR afdeling. We stellen je medewerking erg op prijs.


Over CDC Complete tandzorg

Het is nooit te laat voor de juiste tandzorg en er is altijd een oplossing. Voor iedereen! Bij CDC Complete tandzorg proberen wij voor iedereen de beste behandeling te vinden. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in angst en bieden wij dus ook veel ondersteuning, zodat je nooit bang hoeft te zijn. Voor vragen kun je altijd contact opnemen en dan luisteren we graag naar je. Er is niks verplicht, maar alles is mogelijk.

Natuurlijk kun je ook direct een intake afspraak maken. Klik dan hier.

Over de schrijver
Dit artikel is tot stand gekomen door CDC Tandzorg. Wij geloven erin dat verhalen van medewerkers met tandheelkundige adviezen en ervaringen van patiënten belangrijk zijn om te delen. Op deze manier laten we zien dat je bij CDC op het juiste adres bent als je voor veel ervaring, deskundigheid én vriendelijkheid kiest.
Reactie plaatsen