“Het viel me echt duizend procent mee”

“Het viel me echt duizend procent mee”

Ingeborg Dellevoet in behandeling voor gebitsprothese

“Ik ben geen pieper, maar ik ben heel bang voor de tandarts. Van kinds af aan eigenlijk al”, legt Ingeborg uit. Toch zette ze inmiddels de stap naar CDC, geholpen door een goede vriendin. “Het viel me echt duizend procent mee.”

Ziekenhuisafspraak

“Toen ik bij CDC kwam bleek er helaas geen redden meer aan. Mijn probleem speelde namelijk al jaren. Er waren steeds meer gaatjes bij gekomen en op een gegeven moment braken zelfs tanden af. Ik had er eerder naar willen laten kijken. Drie jaar terug had ik een afspraak in het ziekenhuis, maar toen ik daar aankwam durfde ik niet in de tandartsstoel te gaan zitten.”

Smoesje

Ze vervolgt: “Op internet had ik positieve reviews gelezen over CDC. Dus besloot ik het daar eens te proberen. Mijn vriendin ging met me mee, om ervoor te zorgen dat ik niet wegliep, want heel eerlijk, als ik de kans kreeg deed ik dat wel. Op de dag dat mijn tanden getrokken zouden worden, wilde ik ’s ochtends eigenlijk nog met een smoesje afbellen.”

“Ik heb helemaal geen pijn gehad. Het was echt super.”

Narcose

Vanwege haar angst besloot Ingeborg haar tanden onder narcose te laten trekken. “Het was voor mij de eerste keer dat ik onder narcose ging. Ik sliep voor ik het in de gaten had. En toen ik mijn ogen weer opende hoorde ik: ‘Mevrouw Dellevoet, u bent klaar.’ Tijdens het bijkomen bleef er iemand bij me. Ze was heel vriendelijk en gaf me meteen een coldpack voor mijn kaak. Vervolgens heb ik eigenlijk nergens last van gehad. Ik kon mijn mond gewoon opendoen, had geen dikke wang en het bloeden stopte dezelfde avond al. Ik heb helemaal geen pijn gehad. Het was echt super.”

Alle tijd

Waar Ingeborg nog wel tegen opzag was het moment dat de hechtingen eruit gehaald moesten worden. “Dat deden ze zonder verdoving en dat vond ik eng. Maar ze zeiden meteen: ‘Als het pijn doet, stoppen we.’ En ze namen alle tijd. Een pauze om even bij te komen was geen probleem. Ik mocht zelfs zeggen: ‘Ik wil niet meer.’” Dat vond Ingeborg alleen niet nodig. Zodoende hoeft ze nu pas over twee maanden terug voor controle. Na een halfjaar krijgt ze haar nieuwe gebit. “Ik ga waarschijnlijk voor een gewoon kunstgebit, want ik denk dat ik geen implantaten wil. Ik vind het vooral fijn dat ze straks niet meer in mijn mond hoeven te zijn.”

Wat is jouw verhaal?

Wil je jouw ervaring ook delen? Het kan anderen helpen die nog twijfelen, om wat voor reden dan ook. Velen zullen zich herkennen in jouw verhaal, want onze behandelaren horen wekelijks veel dezelfde ervaringen en wensen.

Als je jouw verhaal ook wilt delen, dan kan je contact opnemen met Lorette Laumans van onze PR afdeling. We stellen je medewerking erg op prijs.


Over CDC Complete tandzorg

Het is nooit te laat voor de juiste tandzorg en er is altijd een oplossing. Voor iedereen! Bij CDC Complete tandzorg proberen wij voor iedereen de beste behandeling te vinden. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in angst en bieden wij dus ook veel ondersteuning, zodat je nooit bang hoeft te zijn. Voor vragen kun je altijd contact opnemen en dan luisteren we graag naar je. Er is niks verplicht, maar alles is mogelijk. 

Natuurlijk kun je ook direct een intake afspraak maken. Klik dan hier.

Over de schrijver
Dit artikel is tot stand gekomen door CDC Tandzorg. Wij geloven erin dat verhalen van medewerkers met tandheelkundige adviezen en ervaringen van patiënten belangrijk zijn om te delen. Op deze manier laten we zien dat je bij CDC op het juiste adres bent als je voor veel ervaring, deskundigheid én vriendelijkheid kiest.
Reactie plaatsen