"Ik heb online gezocht naar een speciale angsttandarts.”

Interview met Wilmy van Boxem. Waarom koos zij twee keer voor een narcosebehandeling?

“Ik heb extreme angst voor de tandarts. Daardoor was ik ruim vijftien jaar niet bij een tandarts geweest. Toen er een kies afbrak, heb ik online gezocht naar een speciale angsttandarts. Zo kwam ik op de website van CDC Complete Tandzorg terecht. En zij bleken ook nog eens vlakbij te zitten.”

Begrip

“Ik ben vijf jaar geleden voor het eerst onder narcose behandeld bij CDC. Er moest echt iets aan mijn gebit gedaan worden. Ik voelde me er niet prettig bij en met die gebroken kies kon het echt niet langer. Willem, mijn tandarts, begreep mijn angst en zei dat hij me eroverheen ging helpen. Maar ook dat hij voor een gebit ging zorgen waar ik weer vrijuit mee kon lachen. Hij neemt alle tijd voor je, stelt je op je gemak en je kunt elke vraag aan hem stellen. Dat voelt prettig.” 

In één keer klaar

“Het fijne van CDC is ook dat ze vooraf precies uitleggen wat ze gaan doen. Je weet dus waar je aan toe bent.” Op haar eerste narcosebehandeling kijkt ze met een goed gevoel terug. “Voor mijn begeleider de behandelkamer verliet, sliep ik al. Ze hebben die keer mijn gebroken kies en twee verstandskiezen getrokken en ze vulden meteen een paar gaatjes. Zo was ik in één keer klaar. Achteraf was ik een beetje loom, maar dat gevoel verdween snel. Vervolgens heb ik op advies van CDC mijn kaak twee dagen goed gekoeld en pijnstilling geslikt. Daardoor heb ik achteraf eigenlijk nergens meer last van gehad.”

“Voor mijn begeleider de behandelkamer verliet, sliep ik al.”

Toch liever een narcose

Intussen heeft Wilmy al wel een keer geprobeerd om een vulling onder plaatselijke verdoving te laten vervangen. “Dat beviel me alleen niet goed. Door de verdoving die ze achter in mijn mond moeten zetten, krijg ik direct enorme kokhalsneigingen en dan ga ik stressen. Daarom koos ik onlangs weer voor een narcosebehandeling. Dit keer om een paar vullingen te laten vervangen en een kies te trekken. Nu ben ik voorlopig weer klaar.” 

Geen kokhalsneigingen

Het voordeel voor Wilmy van de narcosebehandeling is ook dat ze geen last meer heeft van kokhalsneigingen. “Die heb ik altijd als er in mijn mond iets moet gebeuren. En eerlijk, die verdovingsnaald alleen al vind ik een verschrikking. Met het naaldje dat voor het infuus nodig is, heb ik dat niet zo. Dan kijk ik gewoon de andere kant op. Het prikje voel je nauwelijks. Ook daar zijn ze bij CDC heel handig in.”

Aanrader

Hoewel Wilmy het volste vertrouwen heeft in haar tandarts, is haar angst nog niet verdwenen. “Maar dat is niet zo gek”, lacht ze. “Ik ga nu elk halfjaar op controle bij de mondhygiëniste van CDC. En op die vervangende vullingen na heb ik sindsdien niets meer gehad waarvoor ik bij Willem hoefde te zijn. In de tussentijd raadde ik CDC al wel aan bij mijn zwager. Die zat ook met een verwaarloosd gebit. Er bleek helaas geen redden meer aan. Daarom verving CDC zijn tanden door een kunstgebit. Ook hij was over het hele traject enorm te spreken. De tijd die ze voor je nemen, de duidelijkheid, de deskundigheid en de narcose-optie zijn gewoon fijn bij CDC.”

“Willem, mijn tandarts bij CDC, ging heel geduldig en begripvol met mijn angst om.”

Wat is jouw verhaal?

Wil je jouw ervaring ook delen? Het kan anderen helpen die nog twijfelen, om wat voor reden dan ook. Velen zullen zich herkennen in jouw verhaal, want onze behandelaren horen wekelijks veel dezelfde ervaringen en wensen.

Als je jouw verhaal ook wilt delen, dan kan je contact opnemen met Lorette Laumans van onze PR afdeling. We stellen je medewerking erg op prijs.


Over CDC Complete tandzorg

Het is nooit te laat voor de juiste tandzorg en er is altijd een oplossing. Voor iedereen! Bij CDC Complete tandzorg proberen wij voor iedereen de beste behandeling te vinden. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in angst en bieden wij dus ook veel ondersteuning, zodat je nooit bang hoeft te zijn. Voor vragen kun je altijd contact opnemen en dan luisteren we graag naar je. Er is niks verplicht, maar alles is mogelijk.

Natuurlijk kun je ook direct een intake afspraak maken. Klik dan hier.

Over de schrijver
Dit artikel is tot stand gekomen door CDC Tandzorg. Wij geloven erin dat verhalen van medewerkers met tandheelkundige adviezen en ervaringen van patiënten belangrijk zijn om te delen. Op deze manier laten we zien dat je bij CDC op het juiste adres bent als je voor veel ervaring, deskundigheid én vriendelijkheid kiest.
Reactie plaatsen