De meestgestelde vragen over... facings

De meestgestelde vragen over... facings

Een mond vol tanden waar je trots op bent, dat is een heerlijk gevoel! Maar misschien is het een gevoel dat je lang niet meer hebt ervaren. Zou je eigenlijk wel wat wittere tanden willen, of iets rechtere. En dus ga je op zoek naar oplossingen. Bleekstrips of een beugel, maar je twijfelt of dit nu echt aantrekkelijke opties zijn. Dan zijn facings een interessant alternatief. We lieten ons bij CDC Complete Tandzorg eens even aan de tand voelen en beantwoorden de meestgestelde vragen over... facings!

Wat zijn facings precies?

Facings kun je zien als schildjes van porselein die over je bestaande tanden worden geplaatst. Deze 'schildjes' kunnen een wittere kleur hebben en eventueel een andere vorm. Daardoor ontstaat een recht, mooi gebit. Spleetjes tussen tanden, afgebroken hoekjes of scheefstand kun je met facings maskeren. Tegelijkertijd beschermen ze je eigen gebit. Facings kunnen gemaakt worden van composiet of porselein. Bij CDC Complete Tandzorg maken we alleen gebruik van porseleinen facings die in ons eigen laboratorium op maat worden gemaakt. Porselein is daarnaast een stuk duurzamer, waardoor ze langer bestand zijn tegen de tand des tijds!

Hoe worden ze geplaatst?

Je kent het misschien wel. Foto's van mensen met kortgeslepen tanden voordat er kunsttanden overheen geplaatst zijn. Bij composietfacings is dat inderdaad noodzakelijk. Bij porseleinen facings hoeft gelukkig alleen een dun laagje glazuur afgeslepen te worden. De arts maakt vervolgens een afdruk van de tand. Daarna worden een passende facings gemaakt die aansluiten op de vorm en grootte van je tanden. Met speciaal hechtmateriaal plakt de specialist ze vervolgens op je tanden.

Hoe verzorg je de facings?

Qua onderhoud zul je gewoon je gebit moeten blijven verzorgen zoals je normaal ook al doet. Dat betekent twee keer per dag poetsen met een zachte tandenborstel of elektrische tandenborstel. Daarnaast is het altijd belangrijk goed tussen de tanden te reinigen. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een tandenstoker of -rager.

Kun je gewoon alles doen met facings?

Een facing voelt en functioneert als je eigen tanden. Je kunt en mag gewoon alles eten. Wel kunnen je facings, net als normale tanden, beschadigen als je op iets heel hards bijt bijvoorbeeld. Mocht je nou roken en veel koffie of thee drinken dan kan het zijn dat er op den duur verkleuringen ontstaan. Gelukkig zijn porseleinen facings veel minder gevoelig voor verkleuringen dat andere type facings, waardoor je lang mooie tanden houdt.

Hoe lang kun je doen met facings?

Porseleinen facings zijn duurzaam, je hebt er lang plezier van. Ze gaan gemiddeld vijftien tot twintig jaar mee. Hoewel porselein een sterk kwaliteitsmateriaal is, staan de facings natuurlijk bloot aan slijtage. Door eten en drinken en andere gewoonten kunnen ze op den duur verkleuren of om andere redenen aan vervanging toe zijn.

Voor wie zijn facings geschikt?

Als je beschadigde tanden hebt door een ongelukje of tandenknarsen, is het heel begrijpelijk dat je daar iets aan wilt doen. Maar ook scheefstand, een spleetje tussen je tanden of verkleuringen kunnen een reden zijn om facings te overwegen. Dat snappen we heel goed. Want onzeker zijn over je gebit is afleidend en belemmerend. Dankzij facings hoef je er niet bij na te denken, maar kun je vol zelfvertrouwen lachen, praten en eten.

Niet de eerste de beste

Je laat natuurlijk niet de eerste de beste aan je gebit sleutelen. En dat is heel verstandig! Goedkoop is vaak duurkoop, ervaring en deskundigheid is ontzettend belangrijk. Bij CDC Complete Tandzorg werken specialisten en hebben we al meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van cosmetische tandzorg. Samen werken we aan het gebit waar jij van droomt!


Over CDC Complete Tandzorg

Het is nooit te laat voor de juiste tandzorg en er is altijd een oplossing. Voor iedereen! Bij CDC Complete tandzorg proberen wij voor iedereen de beste behandeling te vinden. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in angst en bieden wij dus ook veel ondersteuning, zodat je nooit bang hoeft te zijn. Voor vragen kun je altijd contact opnemen en dan luisteren we graag naar je. Er is niks verplicht, maar alles is mogelijk. 

Natuurlijk kun je ook direct een intake afspraak maken. Klik dan hier.

Over de schrijver
Dit artikel is tot stand gekomen door CDC Tandzorg. Wij geloven erin dat verhalen van medewerkers met tandheelkundige adviezen en ervaringen van patiënten belangrijk zijn om te delen. Op deze manier laten we zien dat je bij CDC op het juiste adres bent als je voor veel ervaring, deskundigheid én vriendelijkheid kiest.
Reactie plaatsen