arrow_drop_up arrow_drop_down
gebroken kunstgebit

Een verkleurd kunstgebit? Zo krijg je 'm weer stralend wit!

Net als bij je eigen tanden en kiezen blijven er ook voedselresten en bacteriën achter en op je kunstgebit. Dat kan een verkleurd kunstgebit tot gevolg hebben. Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf!

laat een gebroken kunstgebit direct herstellen

Nicotine, thee, koffie en wijn kunnen voor een verkleurd kunstgebit zorgen. Spoel daarom regelmatig je mond en reinig na elke maaltijd je prothese. 


Gebruik nooit chloor (bleek), azijn, allesreiniger of welke ander huishoudelijk schoonmaakmiddel dan ook om een verkleurd kunstgebit schoon te maken. Alleen een drupje afwasmiddel is geschikt om te gebruiken bij het poetsen van een verkleurd kunstgebit. Andere schoonmaakmiddelen kunnen de gebitsprothese juist ernstige schade toebrengen.


Krab aanslag nooit van een verkleurd kunstgebit met een mesje, kroonkurk, tandenstoker, ragertje of ander hard voorwerp. Dit kan zorgen voor krassen en andere beschadigingen.

Let op met

De meeste ervaring in tandprothetiek en implantologie

Tandtechnisch laboratorium in eigen huis

Deskundige klinisch prothesetechnici

Samenwerking met tandartsen en implantologen

Nooit tandeloos de deur uit

Wat moet je dan wel doen bij een verkleurd kunstgebit? 

Je kan een verkleurd kunstgebit het beste reinigen met een harde borstel met zeep of een vloeibaar prothese reinigingsmateriaal. Poets een verkleurd kunstgebit bij voorkeur boven een wastafel gevuld met water. Mocht het kunstgebit dan uit je handen glippen, dan valt hij in het water en zal hij niet zo snel breken of beschadigen.


Gebruik alleen borstels en reinigingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor het schoonmaken een (verkleurd) kunstgebit. 

Reinigen van de mond

Niet alleen een verkleurd kunstgebit moet worden schoongemaakt, maar ook het tandvlees  waar het kunstgebit op rust. Masseer minstens een keer per dag het tandvlees met een zachte mondmassage borstel. Besteed daarbij extra aandacht aan het gehemelte. Als schoonmaakmiddel kun je het beste een mondmassage middel, speciale prothesetandpasta of lauw water gebruiken. Sommige vlekken, aanslag of verkleuring is zo hardnekkig dat ze, ondanks al het poetsen en weken, toch op je kunstgebit achterblijven. Kom dan eens langs bij onze tandprotheticus of tandtechnicus.

Maak kennis met onze klinisch prothesetechnici

Koen van Gerven

Klinisch Prothese Technieker
Wibo Wijzenbeek

Wibo Wijzenbeek

Klinisch Prothese Technieker

Intake of inschrijven bij CDC. Het kan allebei. 

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Alles onder 1 dak

In onze tandheelkundige kliniek, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Ervaren specialisten

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten. Al je vragen, zorgen en verhalen kun je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge reviewscore

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in ons lab. Jouw gebit is maatwerk en daarom perfect passend bij jou.
Wij maken gebruik van cookies