Verkleurd kunstgebit? Zo krijg je hem weer stralend wit!

Verkleurd kunstgebit? Zo krijg je hem weer stralend wit!

Net als bij je eigen tanden en kiezen blijven er ook voedselresten en bacteriën achter en op je kunstgebit. Dat kan een verkleurd kunstgebit tot gevolg hebben. Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf!

Ga niet zelf met je verkleurd kunstgebit aan de slag

Nicotine, thee, koffie, wijn en medicijnen kunnen voor een verkleurd kunstgebit zorgen. Spoel daarom regelmatig je mond en reinig na elke maaltijd je prothese.

Gebruik nooit chloor (bleek), allesreiniger of welke ander huishoudelijk schoonmaakmiddel dan ook om een verkleurd kunstgebit schoon te maken. Alleen een drupje afwasmiddel is geschikt om te gebruiken bij het poetsen van een verkleurd kunstgebit. Andere schoonmaakmiddelen kunnen de gebitsprothese juist ernstige schade toebrengen.

Krab aanslag nooit van een verkleurd kunstgebit met een mesje, kroonkurk, tandenstoker, ragertje of ander hard voorwerp. Dit kan zorgen voor krassen en andere beschadigingen.
De deskundige behandelaren van CDC Complete Tandzorg herstellen jouw verkleurde kunstgebit, zodat jij weer met een stralende lach onze praktijk verlaat. 

Wat moet je dan wel doen bij een verkleurd kunstgebit? 

Je kan een verkleurd kunstgebit het beste reinigen met een harde borstel met zeep of een vloeibaar prothese reinigingsmateriaal. Poets een verkleurd kunstgebit bij voorkeur boven een wastafel gevuld met water. Mocht het kunstgebit dan uit je handen glippen, dan valt hij in het water en zal hij niet zo snel breken of beschadigen.

Gebruik alleen borstels en reinigingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor het schoonmaken een (verkleurd) kunstgebit. 

Reinigen van de mond

Niet alleen een verkleurd kunstgebit moet worden schoongemaakt, maar ook het tandvlees  waar het kunstgebit op rust. Ook heel belangrijk om tandvleesproblemen zoals ontstoken tandvlees en bloedend tandvlees te voorkomen. Masseer minstens een keer per dag het tandvlees met een zachte mondmassage borstel. Besteed daarbij extra aandacht aan het gehemelte. Als schoonmaakmiddel kun je het beste een speciale prothesetandpasta of lauw water gebruiken. Sommige vlekken, aanslag of verkleuring is zo hardnekkig dat ze, ondanks al het poetsen en weken, toch op je kunstgebit achterblijven. Laat ieder jaar je prothese en je mondgezondheid controleren en kom eens langs bij onze tandprotheticus of tandtechnicus. 


Over CDC Complete tandzorg

Het is nooit te laat voor de juiste tandzorg en er is altijd een oplossing. Voor iedereen! Bij CDC Complete tandzorg proberen wij voor iedereen de beste behandeling te vinden. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in angst en bieden wij dus ook veel ondersteuning, zodat je nooit bang hoeft te zijn. Voor vragen kun je altijd contact opnemen en dan luisteren we graag naar je. Er is niks verplicht, maar alles is mogelijk. 

Natuurlijk kun je ook direct een intake afspraak maken. Klik dan hier.

Over de schrijver
Dit artikel is tot stand gekomen door CDC Tandzorg. Wij geloven erin dat verhalen van medewerkers met tandheelkundige adviezen en ervaringen van patiënten belangrijk zijn om te delen. Op deze manier laten we zien dat je bij CDC op het juiste adres bent als je voor veel ervaring, deskundigheid én vriendelijkheid kiest.
Reactie plaatsen