20 oktober 2021 
in Narcose
2 min. leestijd

Wat doe je als... je niet ingeschreven staat bij een tandarts

Wat doe je als... je niet ingeschreven staat bij een tandarts

Misschien sta je niet meer ingeschreven bij een tandarts omdat je jarenlang de tandartsbezoeken hebt uitgesteld of ontweken. Het kan ook zijn dat je net verhuisd bent en je jezelf nog moet inschrijven bij een nieuwe tandarts. Of wat nou als je je niet in wilt schrijven, maar opeens met spoed hulp nodig hebt van een tandarts? CDC Complete tandzorg adviseert je graag over wat je moet weten en doen als je niet ingeschreven staat, maar wel tandkundige hulp nodig hebt of wilt.

Patiëntenstop

Het mooiste zou zijn als je overal direct terecht kon, alleen dat is helaas niet altijd zo. De tandartspraktijken raken aardig vol en daarom kan het zo zijn dat een praktijk geen nieuwe patiënten meer aanneemt als ze dat niet meer aankunnen. Dit wordt ook wel patiëntenstop genoemd. Bij CDC Complete tandzorg kun je altijd contact opnemen voor een intakeafspraak. Tijdens deze afspraak brengen we in kaart wat je klacht is of wat voor tandheelkundige zorg je precies zoekt of nodig hebt.

Spoed

Het kan zo zijn dat je met spoed een behandeling bij de tandarts nodig hebt. Een voorbeeld hiervan is als je bent gevallen en een stuk van je tand is afgebroken. Dit moet vaak zo snel mogelijk behandeld worden. Als je dan naar een tandarts gaat voor spoed, mag je niet geweigerd worden. Dit geldt echter alleen voor echte noodgevallen die niet een paar dagen kunnen wachten. Een klein stukje tand valt bijvoorbeeld niet onder spoed, aangezien je hier niet buitensporig veel last van zult hebben.

Overstappen

Het kan zijn dat je wel bij een praktijk ingeschreven staat, maar je niet naar de tandarts gaat. Misschien ben je bang, voel je je er niet prettig of ben je niet tevreden met de behandeling. Als je je bij een andere tandarts wilt inschrijven dan is er een aantal stappen dat je kunt ondernemen: Stel vast welke nieuwe tandarts je wilt en maak een eerste afspraak Schrijf je ondertussen uit bij je oude tandarts en vraag je dossier op Dit dossier lever je bij je nieuwe tandarts aan Daarna kun je naar de eerste afspraak bij de nieuwe tandarts, dit heet ook wel het intakegesprek. Op deze manier beschikt je nieuwe tandarts bij het inschrijven direct over alle nodige informatie over jou. Dit is belangrijk zodat de nieuwe tandarts op de hoogte is van hoe jouw gebit ervoor staat en over wat er eventueel moet gebeuren.

Geen oude tandarts

Het kan zo zijn dat je al een hele lange tijd niet meer bij je oude tandarts geweest bent. Vaak is dat het geval bij mensen die erg bang zijn voor de tandarts. Mocht je nu een consult willen bij onze angsttandarts of voor een narcosebehandeling, dan kan het handig zijn je oude dossier op te vragen. Tandartsen zijn verplicht je dossier tien jaar te bewaren. Als het langer dan tien jaar geleden is dat je bij de tandarts bent geweest, is de kans groot dat je geen dossier meer hebt. Dan kunnen wij een nieuwe voor je aanmaken. Je kunt dus gewoon bellen voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden jouw gegevens bekeken en bijgevuld, en vindt er een controle plaats. Ook kunnen er eventueel foto's worden genomen als er geen recente foto's (maximaal twee jaar oud) meer zijn.

Over CDC Complete tandzorg

Het is nooit te laat voor de juiste tandzorg en er is altijd een oplossing. Voor iedereen! Bij CDC Complete tandzorg proberen wij voor iedereen de beste behandeling te vinden. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in angst en bieden wij dus ook veel ondersteuning, zodat je nooit bang hoeft te zijn. Voor vragen kun je altijd contact opnemen en dan luisteren we graag naar je. Er is niks verplicht, maar alles is mogelijk.

.


Over de schrijver
Dit artikel is tot stand gekomen door CDC Tandzorg. Wij geloven erin dat verhalen van medewerkers met tandheelkundige adviezen en ervaringen van patiënten belangrijk zijn om te delen. Op deze manier laten we zien dat je bij CDC op het juiste adres bent als je voor veel ervaring, deskundigheid én vriendelijkheid kiest.
Reactie plaatsen