Maak een afspraak voor een wortelkanaalbehandeling CDC Complete Tandzorg

Informatie over een wortelkanaalbehandeling

Alles wat je wilt weten over een wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling CDC Complete Tandzorg

Veel mensen beginnen al te gruwelen als ze de term ‘wortelkanaalbehandeling’ horen terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig is. Een wortelkanaalbehandeling is vaak pijnloos en zorgt er juist voor dat je tandpijn verdwijnt! Mensen zijn vaak angstig omdat ze niet volledig op de hoogte zijn van wat de behandeling precies inhoudt. Daarom leggen we je hier alles uit over een wortelkanaalbehandeling. 

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Je tanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meerdere wortels. De kroon is het deel dat zichtbaar is en de wortels zorgen ervoor dat je tanden en kiezen stevig in je mond blijven zitten. Elke wortel heeft weer een wortelkanaal. Dit kanaal zit vol zenuwvezels en kleine bloedvaten. Als de wortel van je tand of kies ontstoken is moet deze gereinigd worden door middel van een wortelkanaalbehandeling. Bij een wortelkanaalbehandeling wordt de pulpa, het binnenste van een tand of kies, uit het wortelkanaal verwijderd. De ruimte die ontstaat na het verwijderen van de pulpa wordt weer opgevuld. Een wortelkanaalbehandeling wordt ook wel zenuwbehandeling of endobehandeling genoemd. 

Wanneer is een wortelkanaalbehandeling nodig?

Als de wortel van je tand of kies ontstoken moet het beschadigde weefsel in de wortel verwijdert worden om verdere en diepere verspreiding van bacteriën te voorkomen.


Plan een intake afspraak of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken voor een wortelkanaalbehandeling bij CDC Complete Tandzorg. 

Een wortelkanaalbehandeling stap voor stap

Onze CDC tandarts behandelt wortelkanalen van tanden en kiezen, ook als er een kroon of een facing op zit. De tandarts verwijdert zo veel mogelijk bacteriën en sluit het kanaal af met een vulling.  Door deze reinigingsmethode wordt de oorzaak van de ontsteking weggehaald en kan je lichaam de ontsteking genezen.


De wortelkanaalbehandeling begint altijd met een vooronderzoek. Op basis van de omschrijving van je klachten, een mondonderzoek en röntgenfoto's wordt een diagnose gesteld.  Aan de hand van al deze informatie stellen we een persoonlijk behandelplan op en overleggen we eerst een begroting, zodat je op de hoogte bent van de kosten. 


Je wordt altijd plaatselijk verdoofd voor een wortelkanaalbehandeling. In sommige gevallen in de zenuw in het wortelkanaal al helemaal afgestorven door de infectie. In dat geval is een verdoving niet perse nodig. Die keuze is dan aan jou. Voor diegene die extreem angstig zijn voor de tandarts heeft CDC Complete Tandzorg een angsttandarts in huis. Het is zelfs mogelijk tandartsbehandelingen onder narcose te ondergaan. Vraag gerust naar de mogelijkheden. 


Om zo schoon en efficiënt mogelijk te werken, wordt de tand of kies afgeschermd van de rest van mondholte met een rubberdam. Dat is een soort operatiekleed voor je mond. Na het plaatsen van de rubberdam boort de tandarts een gat in de tand of kies om toegang te krijgen tot het wortelkanaal. Vervolgens wordt de inhoud van het kanaal met een vijl weggehaald en wordt het kanaal een beetje breder gemaakt. Daarna wordt het kanaal gespoeld met een desinfecterende spoelmiddel. Na de spoeling wordt het gereinigde kanaal weer afgesloten met vulmiddel. 


Een wortelkanaalbehandeling verhelpt: 

Tanden en kiezen met een kloppende pijn.

Pijnklachten in tand of kies bij dichtbijten.

Ontstekingen in het wortelkanaal. 

Uitstraling van pijn naar kaak, wang of oor.

Voorkom of laat je helpen door onze deskundigen in wortelkanaalbehandelingen

Ângela Barbosa

Tandarts

Zemarak Nabi

Tandarts

Willem Baas

Mondhygiënist

Marja Faber

Paro preventieassistente

In vier stappen van je tandpijn af én een gezond, mooi gebit

CDC complete tandzorg - Intake consult

1. Intake
afspraak

Diagnose, röntgen, onderzoek, luisteren naar  problemen, je persoonlijke verhaal en je wensen. Weet wat er mogelijk is.
CDC complete tandzorg - Behandelplan en begroting

2. Behandelplan en begroting

Duidelijke informatie over de mogelijke behandeling(en) en bijbehorende kosten.
Weet waarvoor je kiest.
CDC complete tandzorg - Start behandeltraject

3. Start behandeltraject

Uitvoering van het gekozen plan en fijne begeleiding tijdens alle fases. Op weg naar een gezond én mooi gebit.
CDC complete tandzorg - Nazorg

4. Onderhoud en nazorg

Samen houden we je gebit gezond. Advies over dagelijkse reiniging, periodieke controles en onderhoud van CDC.

Start met een intake en wij helpen je van de tandpijn af

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Alles onder 1 dak

In onze tandheelkundige kliniek, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Ervaren specialisten

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten. Al je vragen, zorgen en verhalen kun je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge reviewscore

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in ons lab. Jouw gebit is maatwerk en daarom perfect passend bij jou.