28 september 2021 
in Narcose
2 min. leestijd

De feiten en fabels over narcosebehandeling

De feiten en fabels over narcosebehandeling

Klik hier om een intake afspraak te maken

Mensen die bang zijn voor de tandarts zullen het liefst willen dat de behandeling binnen een seconde voor bij zou kunnen zijn. Tijdens een narcosebehandeling gebeurt dat: de tandartsbehandeling wordt uitgevoerd terwijl jij onder narcose bent. Daardoor krijg je er niets van mee. Je weet er misschien al het een en ander van. Zo word je door middel van anesthesie buiten bewustzijn gebracht. Daarbij word je goed in de gaten gehouden en word ervoor gezorgd dat jouw lichaam normaal blijft functioneren. Toch worden er dingen over narcose gezegd die niet perse waar zijn. Lees hier over wat fabels en wat feiten zijn over narcose.

Fabel: Narcose is alleen voor heel pijnlijke behandelingen

Bij de tandarts is er in principe nooit narcose nodig voor een behandeling, aangezien plaatselijke verdovingen al goed genoeg werken zodat jij er niks van voelt. Dat betekent echter niet dat narcose niet mogelijk is. Als je namelijk extreem bang bent voor de tandarts, kun je naar de narcosetandarts van CDC Complete tandzorg gaan. De anesthesioloog kan jou onder narcose brengen en houden, zodat de tandarts de behandeling uit kan voeren zonder dat jij er iets van merkt.

Feit: Voor de narcose behandeling moet je nuchter zijn

Om te voorkomen dat tijdens de behandeling je maaginhoud in je luchtpijp of longen terecht komt, is het verplicht om nuchter te zijn voor je afspraak. Dit betekent dat je een lege maag hebt en dus minimaal 6 uur van te voren niks gegeten hebt. Verder mag je tot 2 uur van tevoren ook alleen maar heldere dranken zoals water, thee en koffie (zonder melk) drinken. Dit geldt ook voor patiënten met diabetes, dus bespreek samen met je tandarts wat je wel en niet moet doen.

Fabel: Bij een narcose-behandeling heb je niet met de tandarts te maken

Dit is absoluut niet waar, want we proberen in een kalme en prettige sfeer jou optimaal te begeleiden. Voor die tijd vindt er namelijk al een gesprek plaats waarin wordt besproken hoe het ervoor staat met jouw gebit. Daarnaast wordt er ook gekeken naar wat jouw wensen zijn. Daarna krijg je een behandelplan en een begroting van de zorgconsulent. Het team werkt dus nauw met jou samen om je de beste behandeling te bieden, zodat de narcose-behandeling een prettige ervaring is.

Fabel: Narcose is slecht voor je

Veel mensen denken dat narcose gevaarlijk kan zijn of dat het veel bijwerkingen heeft. De kans dat je er daadwerkelijk iets ernstigs aan overhoudt is ontzettend klein. Je kunt je na de behandeling wel even wat minder lekker voelen, maar dat is niet meer dan normaal. Zo kun je bijvoorbeeld wat slaperig of misselijk zijn, of last hebben van hoofdpijn. Maar deze klachten gaan gelukkig gewoon weer weg. Daarnaast kun je er vanop aan dat de arts bij CDC Complete tandzorg een goede en veilige narcosetandarts is met veel ervaring.

Feit: Wij staan voor je klaar

Bij CDC Complete tandzorg staan we voor iedereen klaar, hoe groot iemands angst voor de tandarts ook is. Niet naar de tandarts gaan is namelijk destructief voor je gebit en dat willen we natuurlijk voorkomen. Daarom is het ideaal dat de pijn en stress weggenomen kunnen worden door middel van narcose. Hopelijk geven deze feitjes en fabels je een duidelijker beeld over de narcose-behandeling. Heb je nog vragen? Neem dan contact op en dan kijken we of de narcose-behandeling iets voor jou is of dat we andere mogelijkheden kunnen verkennen.

Over CDC Complete tandzorg

Het is nooit te laat voor de juiste tandzorg en er is altijd een oplossing. Voor iedereen! Bij CDC Complete tandzorg proberen wij voor iedereen de beste behandeling te vinden. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in angst en bieden wij dus ook veel ondersteuning, zodat je nooit bang hoeft te zijn. Voor vragen kun je altijd contact opnemen en dan luisteren we graag naar je. Er is niks verplicht, maar alles is mogelijk. Over de schrijver
Dit artikel is tot stand gekomen door CDC Tandzorg. Wij geloven erin dat verhalen van medewerkers met tandheelkundige adviezen en ervaringen van patiënten belangrijk zijn om te delen. Op deze manier laten we zien dat je bij CDC op het juiste adres bent als je voor veel ervaring, deskundigheid én vriendelijkheid kiest.
Reactie plaatsen