arrow_drop_up arrow_drop_down
gebroken kunstgebit

Wat te doen bij een gebroken kunstgebit?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En hoewel een prothese gemaakt is van heel sterk kunsthars kan het toch voorkomen dat je kunstgebit stuk gaat. Een gebroken kunstgebit is heel vervelend, maar geen reden tot paniek. 

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van een gebroken kunstgebit? 

Een kunstgebit kan natuurlijk vallen. Bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken. Als het kunstgebit dan op een stenen vloer valt, kan het breken of er vallen tanden of kiezen uit. Een gebroken kunstgebit kan ook komen door een slecht zittende prothese. Tijdens het kauwen of bijten kunnen er scheuren of barstjes in de prothese ontstaan,  omdat er teveel spanning op de basis komt. Een slecht passende prothese kan meer problemen veroorzaken dan alleen een gebroken kunstgebit, zoals bijvoorbeeld een slechte adem. Je kunsttanden in iets heel hards zetten, kan ook een gebroken kunstgebit tot gevolg hebben. Het openen van een kroonkurk met een kunstgebit is bijvoorbeeld echt geen goed idee.

Wat moet je wel en niet doen bij een gebroken kunstgebit?

Een gebroken kunstgebit is geen reden voor paniek. Vaak kan je gebroken kunstgebit snel gerepareerd worden. Een paar dingen die je wel en beter niet kunt doen in geval van een gebroken kunstgebit:  Wat je vooral NIET moet doen is proberen je gebroken kunstgebit zelf te lijmen. Het is heel verleidelijk om een tubetje super lijm erbij te pakken, maar dat is in geen geval verstandig.  De lijm zal niet lang houden en reageert bovendien met de kunsthars waarvan je prothese gemaakt is. Daardoor zal je kunstgebit juist verder beschadigen en wordt het moeilijker om te repareren.laat een gebroken kunstgebit direct herstellen

Ook lang blijven rondlopen met een gebroken kunstgebit is geen goed idee.  Dat is namelijk niet alleen slecht voor je prothese, maar ook voor je mond. Je kaken slinken sneller als de prothese niet goed meer past, en dat gaat ten koste van de pasvorm. Bovendien kunnen scherpe randjes op het breukvlak je tandvlees beschadigen.


Wat moet je dan wel doen bij een gebroken kunstgebit? Kom zo snel mogelijk bij ons langs voor reparatie! De tandartsen en tandtechnici van CDC Complete Tandzorg kunnen vaak dezelfde dag nog je gebroken kunstgebit repareren. Je gebroken kunstgebit hoeft niet doorgestuurd te worden naar een ander laboratorium, want wij hebben alle specialisten en benodigdheden zelf in huis. We zullen er alles aan doen om je gebroken kunstgebit zo snel mogelijk te repareren zodat je snel weer lekker kan praten, lachen en eten. 


De voordelen van CDC

De meeste ervaring in tandprothetiek en implantologie

Tandtechnisch laboratorium in eigen huis

Deskundige klinisch prothesetechnici

Samenwerking met tandartsen en implantologen

Nooit tandeloos de deur uit

Maak kennis met onze klinisch prothetechnici

Koen van Gerven

Klinisch Prothese Technieker
Wibo Wijzenbeek

Wibo Wijzenbeek

Klinisch Prothese Technieker

Intake of inschrijven bij CDC. Het kan allebei. 

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Jouw lach is onze passie.
Waarom CDC Complete Tandzorg?

Als het om je gebit en je gezondheid gaat, kies je verstandig, namelijk voor veel ervaring en de beste kwaliteit.

Alles onder 1 dak

In onze tandheelkundige kliniek, laboratorium en narcosecentrum werken alle specialisten nauw samen. Zo krijg je betere kwaliteit én ben je sneller geholpen!

Ervaren specialisten

Van cosmetische tot complexe gebitsbehandelingen, enorm bang of niet? Jouw wens is ons niet vreemd. Al meer dan 30.000 patiënten zijn je voorgegaan.

Eigen narcosecentrum

Ideaal voor zeer angstige patiënten. De anesthesioloog helpt jou met een team in slaap, in een speciaal ingericht narcosecentrum. Veiligheid voorop!

Zorgconsulenten

Je wordt vanaf de eerste afspraak begeleid door onze zorgconsulenten. Al je vragen, zorgen en verhalen kun je bij ze kwijt. Een vertrouwd gevoel.

Hoge reviewscore

Wekelijks ontvangen we tientallen reviews en de score is altijd hoog.
Alle feedback vinden we belangrijk want zo houden we onze kwaliteit en service hoog.

Eigen tandtechnisch lab

Het mooiste resultaat komt door de dagelijkse samenwerking tussen de behandelaren en de tandtechnici in ons lab. Jouw gebit is maatwerk en daarom perfect passend bij jou.
Wij maken gebruik van cookies