Wat kun je aan een verwaarloosd gebit doen?

Wat kun je aan een verwaarloosd gebit doen?

Het gebeurt iedereen weleens. Je bent te moe om (zorgvuldig) je tanden te poetsen voordat je naar bed gaat, vergeet te flossen of je stelt die tandartsafspraak uit omdat je het écht te druk hebt. Het is niet erg als dat eens in de zoveel tijd gebeurt. Maar wanneer je structureel geen prioriteit geeft aan een goede mondzorg, om wat voor reden dan ook, kunnen de gebitsproblemen zich opstapelen. Als je geen held bent als het om de tandarts gaat, kan de drempel steeds groter worden om hier iets aan te laten doen. Je raakt zo alleen maar verder van huis. Het resultaat: een verwaarloosd gebit.

Gebrekkig onderhoud

Verwaarlozing van het gebit komt vaak door een combinatie van verkeerde eetgewoonten, een slechte verzorging en een gebrek aan periodieke controles. Misschien had je een tijdje andere dingen aan je hoofd, waardoor een goede tandzorg erbij inschoot. Of een gevoel van schaamte voor je gebit of tandartsangst weerhoudt je ervan om een afspraak te maken.

Verwaarloosd gebit

Een gebit met meerdere gaatjes en/of ontstoken tandvlees kan meestal zonder al te veel moeite behandeld worden door de tandarts. Maar als het gaat om een verwaarloosd gebit waarin een of meerdere tanden en kiezen ontbreken, scheef staan, ernstig verkleurd zijn, of waarbij sprake is van ernstige ontstekingen in de zenuw, is er vaak extra actie vereist.

Gebitsrenovatie

Soms doen problemen zoals ontstekingen in de mond en ontbrekende tanden zich al jaren voor. Wanneer gebitsproblemen langere tijd aanhouden, is een complete gebitsrenovatie vaak de beste oplossing. Hiermee kunnen we meerdere problemen tegelijkertijd aanpakken. Gebitsrenovatie klinkt misschien ingrijpend, en dat is het ook. Toch hoef je niet bang te zijn. Het plaatsen van kronen, bruggen en een klikgebit kunnen we bij CDC Complete Tandzorg gelukkig zonder veel pijn doen.

Passend behandelplan voor verwaarloosd gebit

Mensen gelukkig maken met een compleet gezond en mooi gebit is onze missie. Wij vinden het belangrijk dat je weer voluit durft te lachen, zonder schaamte. Daarom hechten we waarde aan het stellen van een goede diagnose en luisteren naar je persoonlijke verhaal. Tijdens een intakegesprek bespreken we uitvoerig wat de tandheelkundige mogelijkheden en wensen zijn en wat het budget is. Samen steken we de koppen bij elkaar om tot een passend behandelplan te komen en van jouw verwaarloosd gebit weer een stralend gebit te maken.

Mogelijkheden van gebitsrenovatie

In onze werkwijze analyseren wij altijd eerst de staat van het gebit en kijken welke behandeling of combinatie van behandelingen nodig is om het gebit te herstellen. Het is mogelijk om ontbrekende tanden en kiezen te vervangen door kronen of bruggen, die aansluiten bij de kleur en vorm van je eigen tanden en kiezen. Als er nog maar een paar overgebleven tanden of kiezen zijn, worden vaak tanden of kiezen getrokken voor een gebitsprothese. Bij slinkende kaken kan een klikgebit uitkomst bieden. Maar ook implantaten behoren tot de mogelijkheden.


Over CDC Complete tandzorg

Het is nooit te laat voor de juiste tandzorg en er is altijd een oplossing. Voor iedereen! Bij CDC Complete tandzorg proberen wij voor iedereen de beste behandeling te vinden. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in angst en bieden wij dus ook veel ondersteuning, zodat je nooit bang hoeft te zijn. Voor vragen kun je altijd contact opnemen en dan luisteren we graag naar je. Er is niks verplicht, maar alles is mogelijk.Over de schrijver
Dit artikel is tot stand gekomen door CDC Tandzorg. Wij geloven erin dat verhalen van medewerkers met tandheelkundige adviezen en ervaringen van patiënten belangrijk zijn om te delen. Op deze manier laten we zien dat je bij CDC op het juiste adres bent als je voor veel ervaring, deskundigheid én vriendelijkheid kiest.
Reactie plaatsen